Wat is het vermogen van Merab Zjordania?

Wat is het vermogen van Merab Zjordania? Deze man komt uit Georgië en was in zijn thuisland een bekende profvoetballer. Hij speelde bijvoorbeeld voor Dinamo Tbilisi en Guria Lanchchoeti. Toch kennen we Merab Zjordania in Nederland vooral als de eigenaar van Vitesse. Hij kocht de voetbalclub uit Arnhem namelijk op 16 augustus 2010, terwijl hij eerder ook de voorzitter van de Georgische voetbalbond was. Vitesse is inmiddels in andere handen, maar Merab Zjordania is niet uit de voetbalwereld. Hij is namelijk nu de eigenaar en voorzitter van Valletta uit Malta. Wat is het vermogen van Merab Zjordania? Het antwoord lees je in dit artikel.

Wie is Merab Zjordania?

Merab Zjordania, de voormalige eigenaar van Vitesse Arnhem, is niet dezelfde persoon als Merab Zjordania, de Georgische politicus en revolutionair. De Merab Zjordania die eigenaar was van Vitesse Arnhem is een Georgische zakenman die op 15 februari 1977 werd geboren in Tbilisi, Georgië. Hij is de zoon van een oud-voetballer, die in de jaren negentig en begin jaren 2000 een prominente figuur was in de Georgische politiek. In 2010 nam Merab Zjordania de Nederlandse voetbalclub Vitesse Arnhem over en werd daarmee de eerste buitenlandse eigenaar in de geschiedenis van de Nederlandse Eredivisie.

Zjordania’s eigendom van Vitesse was controversieel, omdat hij ervan werd beschuldigd de club te gebruiken als middel voor het witwassen van geld en andere illegale activiteiten. In 2013 werd hem de toegang tot Nederland ontzegd nadat hij werd beschuldigd van betrokkenheid bij een moordcomplot. Zjordania verkocht zijn eigendomsbelang in Vitesse in 2016 en is sindsdien betrokken bij verschillende zakelijke ondernemingen in Georgië en andere landen. Ook is of was hij de eigenaar van voetbalclub Valletta uit Malta.

Waar verdient Merab Zjordania zijn geld mee?

Hoe Merab Zjordania, de voormalige eigenaar van Vitesse Arnhem, precies aan zijn geld verdiende, is niet publiekelijk bekend. Het is echter bekend dat Zjordania uit een rijke familie in Georgië kwam en betrokken was bij verschillende zakelijke ondernemingen voordat hij Vitesse in 2010 overnam. Merab Zjordania verdient zijn geld dus vooral als ondernemer en zakenman.

Hoeveel is Merab Zjordania waard?

Net als bij veel andere rijke mensen is het echte vermogen van Merab Zjordania helaas niet helemaal bekend. Dit komt ook doordat hij veel connecties heeft met Rusland. Dit land maakt vrijwel niks bekend over de inkomsten en vermogens van hun inwoners. Hierdoor kennen we het vermogen van Merab Zjordania dus niet echt. Wel durven experts een gokje te wagen. Ze denken namelijk dat Merab Zjordania zo’n 8 miljoen euro waard is op dit moment.

Waar woont Merab Zjordania?

Het is onbekend waar Merab Zjordania woont, maar we denken in zijn thuisland Georgië.

Wie is de vrouw van Merab Zjordania?

Merab Zjordania was getrouwd met Maka Asatiani, een voormalig model. Haar vader, Kachi Asatiani, is net als Merab Zjordania een oud-voetballer. Bovendien waren ze zakenpartners totdat Kachi Asatiani vermoord werd in 2002. Merab Zjordania kreeg met zijn ex-vrouw Maka Asatiani twee zonen. Zoon Levan speelde in de jeugd bij Vitesse en later ook nog voor Achilles ’29. Zoon Kakhi wilde de eigenaar worden van FC Den Bosch, maar inmiddels is de club uit de KKD in handen van Pacific Media Group.

 

Het inkomen van Merab Zjordania

Het inkomen van Merab Zjordania is helaas onbekend.