Wat is het vermogen van Mick Jagger?

Wat is het vermogen van Mick Jagger? Deze Brit ken je als de frontman en zanger van de wereldberoemde band The Rolling Stones, wat hij samen met Keith Richards oprichtte. The Rolling Stones is een van de succesvolste bands ooit geworden. Mick Jagger heeft ook als soloartiest nog de nodige successen geboekt, vooral de single Dancing in the Street met David Bowie werd een regelrechte hit. Wat is het vermogen van Mick Jagger geworden als muzikant? Het antwoord staat in dit artikel!

Wie is Mick Jagger?

Mick Jagger is een Engelse zanger, songwriter, acteur en producer die vooral bekend is als de leadzanger van de Rolling Stones, een van de meest iconische en invloedrijke rockbands in de geschiedenis. Hij werd geboren op 26 juli 1943 in Dartford, Kent, Engeland, en richtte in 1962 de Rolling Stones op met gitarist Keith Richards.

Mick Jaggers kenmerkende stem, dynamische podiumpresentatie en songwritingtalenten hebben hem tot een van de meest herkenbare en succesvolle artiesten in de rockgeschiedenis gemaakt. Hij is een sleutelfiguur geweest in het vormgeven van het geluid en de stijl van rockmuziek, en heeft veel van de meest populaire en duurzame nummers van de Rolling Stones geschreven of medegeschreven, waaronder ‘Satisfaction’, ‘Jumpin’ Jack Flash’, ‘Sympathy for the Devil’ en ‘Brown Sugar’.

Naast zijn muziekcarrière speelde Mick Jagger ook in verschillende films, waaronder ‘Performance’, ‘Ned Kelly’ en ‘The Man from Elysian Fields’, en produceerde hij verschillende documentaires en televisieprogramma’s. Hij is opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame, zowel als lid van de Rolling Stones als als soloartiest, en heeft talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen voor zijn bijdragen aan muziek en cultuur.

Waar verdient Mick Jagger zijn geld mee?

Mick Jagger heeft zijn geld verdiend door een lange en succesvolle carrière in de muziekindustrie als zanger, songwriter en artiest, voornamelijk als frontman van The Rolling Stones. The Rolling Stones hebben wereldwijd meer dan 250 miljoen platen verkocht, waarmee ze een van de best verkochte muziekacts aller tijden zijn. Ze hebben ook talloze liveshows en tours gegeven, waarbij ze aanzienlijke inkomsten hebben gegenereerd uit kaartverkoop en merchandise.

Naast zijn werk met The Rolling Stones, heeft Mick Jagger ook een succesvolle solocarrière nagestreefd, verschillende albums uitgebracht en uitgebreid getoerd. Hij speelde ook in films, produceerde documentaires en televisieprogramma’s en investeerde in verschillende zakelijke ondernemingen, waaronder muziekuitgeverijen en onroerend goed.

Hoeveel is Mick Jagger waard?

Het nettovermogen van Jagger wordt geschat op ongeveer 500 miljoen dollar, waarbij het grootste deel van zijn vermogen afkomstig is van zijn muziekcarrière en aanverwante zakelijke ondernemingen. Hij wordt beschouwd als een van de rijkste muzikanten ter wereld en blijft aanzienlijke bedragen verdienen met zijn lopende muzikale optredens en projecten. Volgens geruchten is Mick Jagger op het moment dus zo’n 500 miljoen euro waard. Het is echter goed om te weten dat dit bedrag niet officieel bekend is, het zou kunnen dat het echte vermogen van Mick Jagger hoger of lager is.

Waar woont Mick Jagger?

Het zal je niet verbazen dat Mick Jagger de eigenaar is van meerdere huizen. Het is daarom moeilijk om vast te stellen waar de Britse muzikant woont. We denken desondanks dat Mick Jagger in Sarasota, Florida woont met zijn vriendin Melanie Hamrick en hun zoon Deveraux. De zanger van The Rolling Stones kocht hier namelijk in 2020 een huis voor 2 miljoen dollar. Deze villa heeft vier slaapkamers en maar liefst zes slaapkamers. Mick Jagger woont dus in een prachtig groot huis in de Verenigde Staten.

Wie is de vriendin van Mick Jagger?

Er valt een heel boek te schrijven over het liefdesleven van Mick Jagger, al is de muziaktn maar een keer getrouwd geweest. Hij trouwde namelijk op 12 mei 1971 met Bianca Perez-Mora Macias, die afkomstig is uit Nicaragua. Het stel kreeg een dochter genaamd Jade Sheena Jezebel Jagger, maar ging zo’n 7 jaar later uit elkaar. Mick Jagger had vervolgens een lange relatie met het Amerikaanse model Jerry Hall, waarmee hij vier kinderen kreeg. Jagger had daarna een affaire met Carla Bruni, die later de First Lade van Frankrijk werd als vrouw van Nicolas Sarkozy. Mick Jagger kreeg vervolgens een relatie van dertien jaar met modeontwerpster L’Wren Scott. Zij pleegde in 2014 zelfmoord. Voor zover bekend is, is de vriendin van Mick Jagger sindsdien Melanie Ramrick. Of dit daadwerkelijk het geval is, weet je bij Mick Jagger desondanks nooit. Hij heeft trouwens in totaal 8 kinderen gekregen.

Het inkomen van Mick Jagger

Het is bij artiesten over het algemeen erg lastig om te bepalen wat hun salaris is. Ook bij Mick Jagger is het daarom moeilijk om uit te rekenen hoeveel hij op jaarbasis verdient. We durven dan ook niet met zekerheid het inkomen van Mick Jagger vast te stellen. Er zijn gelukkig experts geweest die schattingen hebben gemaakt. Hieruit halen we dat het inkomen van Mick Jagger zo’n 40 miljoen euro per jaar is.