Wat is het vermogen van Roland Duchatelet?

Wat is het vermogen van Roland Duchatelet? Deze man is een van de rijkste Belgen, maar daarover later meer. Roland Duchatelet is bovendien lid geweest van de Belgische Senaat. Daarnaast was hij vroeger de eigenaar van voetbalclubs Standard Luik en Charlton Athletic uit respectievelijk België en Engeland. Roland Duchatelet heeft zijn vermogen verdiend met meerdere bedrijven, waaronder Melexis, X-Fab, Elex en Epiq. Deze ondernemingen hebben ervoor gezorgd dat de Belg een multimiljonair is. Wat is het vermogen van Roland Duchatelet dan precies? Lees snel verder om achter het antwoord te komen.

Wie is Roland Duchatelet?

Roland Duchatelet is een Belgische zakenman en politicus. Hij is in de loop van zijn carrière bij verschillende industrieën betrokken geweest, waaronder technologie, techniek en voetbal. Duchatelet werd geboren in Merksem, Antwerpen, België op 14 november 1946. Hij begon zijn carrière als ingenieur en werkte voor verschillende technologiebedrijven in België en de Verenigde Staten. In de jaren tachtig richtte hij het bedrijf LDV Engineering op, dat software ontwikkelde voor de auto-industrie.

 

Roland Duchatelet heeft ook interesse in voetbal en was eigenaar van verschillende voetbalclubs in Europa. In 1998 kocht hij Standard Luik, een Belgische voetbalclub, en was tot 2011 voorzitter van de club. Van 2014 tot 2020 was hij ook eigenaar van Charlton Athletic, een voetbalclub in Londen. Hij is op dit moment hoofdaandeelhouder van FC Carl Zeiss Jena in Duitsland en Ujpest FC in Hongarije. Naast zijn zakelijke belangen is Duchatelet betrokken geweest bij de politiek. Van 1995 tot 1999 was hij senator in het Belgische parlement en van 2009 tot 2014 was hij lid van het Europees Parlement. In 1997 richtte hij de politieke partij Vivant op, gericht op economisch liberalisme.

Waar verdient Roland Duchatelet zijn geld mee?

Roland Duchatelet heeft voornamelijk geld verdiend met zijn zakelijke ondernemingen. Hij begon zijn carrière als ingenieur en werkte voor verschillende technologiebedrijven voordat hij zijn eigen bedrijf LDV Engineering oprichtte, dat software ontwikkelde voor de auto-industrie. Het bedrijf was succesvol en genereerde waarschijnlijk aanzienlijke inkomsten voor Duchatelet. Naast zijn werk in de technologie-industrie is Roland Duchatelet ook betrokken geweest bij voetbal. Hij was eigenaar van verschillende voetbalclubs in Europa, waaronder Standard Luik in België en Charlton Athletic in Londen. Hoewel eigendom van voetbalclubs vaak wordt gezien als een passieproject in plaats van als een winstgevend bedrijf, is het mogelijk dat Roland Duchatelet geld heeft verdiend door de verkoop van deze clubs of door andere inkomstenstromen die verband houden met clubbezit, zoals kaartverkoop en merchandise. Roland Duchatelet is ook betrokken geweest bij de politiek en het is mogelijk dat hij inkomsten heeft verdiend met zijn politieke activiteiten. Als senator zou hij een salaris hebben gekregen van de Belgische regering.

Hoeveel is Roland Duchatelet waard?

Het nettovermogen van Roland Duchatelet wordt niet openbaar gemaakt, maar hij wordt beschouwd als een multimiljonair. Dit houdt natuurlijk in dat hij meerdere miljoenen op zijn bankrekening heeft staan. Nou, dat is bij Roland Duchatelet volgens de laatste berichten zeker het geval. Experts denken zelfs dat hij bij de rijkste Belgen behoort. Het vermogen van Roland Duchatelet zou zelfs hoger dan 1 miljard euro liggen. Om precies te zijn, is Roland Duchatelet momenteel 1.587.535.000 euro waard. Het grootste deel van zijn vermogen komt dus uit zijn bedrijven die uitgegroeid zijn tot enorme multinationals.

Waar woont Roland Duchatelet?

Roland Duchatelet is geboren in Merksem, een district van de gemeente en stad Antwerpen. We weten desondanks niet zo goed waar hij nu woont. Volgens de laatste berichten woont Roland Duchatelet in Sint Truiden, maar of dit nog steeds het geval is, is onbekend. Wel weten we dat zijn huizen in 2019 zijn beklad door boze fans van Charlton Athletic, de Engelse voetbalclub die Roland Duchatelet op dat moment nog in bezit had. De Londenaren kwamen speciaal naar België om duidelijk te maken dat ze wilden dat Roland Duchatelet hun favoriete club verkocht, wat hij een jaar later dan ook deed.

Wie is de vrouw van Roland Duchatelet?

De vrouw van Roland Duchatelet heet Marieke Höfte. Ze is de voorzitster van de Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging, waarmee ze in 2010 begon. Ook is ze een tijdje voorzitster geweest van STVV, een Belgische voetbalclub. Höfte leerde Duchatelet in de jaren 90 kennen. Ze hebben sindsdien samen twee dochters gekregen. Roland Duchatelet heeft zijn vrouw Marieke Höfte ook betrokken bij veel van zijn zakelijke ondernemingen. Zo werd ze dus de voorzitter van STVV toen Duchatelet de aandelen van de club in 2016 opnieuw kocht. Eerder was de zakenman namelijk ook al de eigenaar en voorzitter van de voetbalclub.

Het inkomen van Roland Duchatelet

Net als bij veel beroemdheden is het moeilijk om vast te stellen hoeveel Roland Duchatelet jaarlijks verdient. We weten daardoor niet wat het inkomen van Roland Duchatelet op dit moment is, al durven we wel te gokken dat de Belg niet klaagt over zijn salaris.