Wat is het vermogen van Robert Kiyosaki?

Wat is het vermogen van Robert Kiyosaki? Deze Amerikaan is de oprichter van Rich Global LLC en de Rich Dad Company. Met deze bedrijven heeft hij veel geld verdiend, maar ook zeker door het schrijven en uitbrengen van meer dan 20 boeken. Kiyosaki is daarnaast zelf een ondernemer, al geeft hij vooral zakelijk en financieel advies aan andere ondernemers. Wat is het vermogen van Robert Kiyosaki geworden als zakenman en auteur? Het antwoord lees je later in dit artikel!

Wie is Robert Kiyosaki?

Robert Kiyosaki is een Amerikaanse zakenman, auteur en motiverende spreker. Hij is vooral bekend om zijn boek ‘Rich Dad Poor Dad’, waarin hij pleit voor financiële educatie en persoonlijk financieel beheer. Kiyosaki werd geboren in Hilo, Hawaï, in 1947. Hij begon zijn carrière in het bedrijfsleven als verkoper voor Xerox Corporation voordat hij zijn eigen bedrijf begon, wat uiteindelijk mislukte. Vervolgens richtte hij een educatief bedrijf op met de naam Cashflow Technologies, dat principes voor financiële educatie onderwijst aan individuen en bedrijven.

Robert Kiyosaki heeft meer dan 20 boeken geschreven over financiële geletterdheid, beleggen en persoonlijke financiën. Naast ‘Rich Dad Poor Dad’ zijn zijn andere opmerkelijke boeken ‘Cashflow Quadrant’, ‘The Business of the 21st Century’ en ‘Why We Want You to Be Rich’, samen met Donald Trump geschreven. Robert Kiyosaki is ook een prominente motiverende spreker geworden en houdt lezingen over financiële geletterdheid, ondernemerschap en het opbouwen van rijkdom. Hij is te zien geweest in verschillende tv-shows en podcasts, en zijn leringen hebben miljoenen mensen over de hele wereld beïnvloed.

Waar verdient Robert Kiyosaki zijn geld mee?

Robert Kiyosaki verdient voornamelijk geld door de verkoop van zijn boeken en spreekbeurten. Hij heeft meer dan 20 boeken geschreven over financiële kennis, beleggen en persoonlijke financiën, en de royalty’s van deze boeken vormen een aanzienlijk deel van zijn inkomen. Robert Kiyosaki is ook een motiverende spreker en houdt lezingen over financiële geletterdheid, ondernemerschap en het opbouwen van rijkdom. Hij rekent een vergoeding voor zijn spreekbeurten en hij heeft toespraken gehouden voor toehoorders over de hele wereld.

Naast zijn boeken en spreekbeurten heeft Kiyosaki ook verschillende educatieve programma’s en cursussen gemaakt met betrekking tot financiële educatie en vermogensopbouw. Deze omvatten cursussen over beleggen in onroerend goed, handelen in aandelen en ondernemerschap. Kiyosaki heeft ook een bordspel ontwikkeld genaamd Cashflow 101, dat spelers leert hoe ze rijkdom kunnen opbouwen en hun financiën kunnen beheren. Bovendien is Robert Kiyosaki een vastgoedinvesteerder en ondernemer. Hij bezit verschillende eigendommen, waaronder commercieel en residentieel onroerend goed, en is ook betrokken geweest bij andere zakelijke ondernemingen.

Hoeveel is Robert Kiyosaki waard?

Net als bij zoveel andere beroemdheden is het officiële vermogen van Robert Kiyosaki nooit bekend gemaakt. Dat is natuurlijk logisch, ze willen immers dat hun financiën geheim blijven. Toch wordt Robert Kiyosaki beschouwd als een multimiljonair. Dit betekent natuurlijk dat mensen denken dat hij tig miljoenen op de bankrekening heeft. Dat is volgens geruchten ook het geval. Experts schatten namelijk in dat Robert Kiyosaki zo’n 100 miljoen euro waard is op dit moment. Ze denken bovendien dat Robert Kiyosaki een miljonair werd toen hij 50 jaar oud was.

Waar woont Robert Kiyosaki?

Robert Kiyosaki is geboren op Hawaï in de Verenigde Staten. We denken dat de Amerikaan hier nog steeds woont, al heeft hij zijn royale villa in Oahu te koop gezet voor zo’n 7 miljoen euro. Het is daardoor niet helemaal duidelijk of Robert Kiyosaki nog steeds op Hawaï woont, maar die kans achten we zeer groot. Hij zal in ieder geval de eigenaar zijn van een prachtig, groot huis!

Wie is de vrouw van Robert Kiyosaki?

De vrouw van Robert Kiyosaki heet Kim Kiyosaki. Hij heeft haar betrokken bij zijn succes, ze hebben zelfs samen The Rich Dad Company opgericht. Het stel ontmoette elkaar in 1984. Robert was toen al een ondernemer, net als zijn vrienden. Dit zorgde ervoor dat zijn vrouw Kim ook wilde beginnen met ondernemen. Ze richtte daarom haar eerste bedrijf later in 1984 op. Robert Kiyosaki en zijn vrouw Kim zijn inmiddels bijna 40 jaar samen en hebben diverse zakelijke ondernemingen samen gestart. Ze zijn daarnaast beide groot fan van Donald Trump. Robert Kiyosaki heeft zelfs samen met Trump twee boeken geschreven.

Het inkomen van Robert Kiyosaki

Het inkomen van Robert Kiyosaki is net als bij veel andere beroemdheden een schatting. We weten namelijk niet wat hij officieel verdient, wat komt doordat deze bedragen nooit openbaar zijn gemaakt. Experts hebben gelukkig wel een schatting gemaakt waardoor we toch nog wat informatie hebben over het salaris van de Amerikaanse zakenman. Ze denken dan ook dat Robert Kiyosaki jaarlijks een inkomen heeft van circa 7,5 miljoen euro. Of dit daadwerkelijk het geval is, zullen we nooit weten. Wel durven we met enige zekerheid te zeggen dat Robert Kiyosaki niet klaagt over het bedrag dat hij elk jaar op zijn bankrekening erbij krijgt.