Bitcoin-beroemdheden: Hoeveel hebben deze sterren geïnvesteerd in deze crypto?

We hebben het er steeds vaker over: Bitcoin. Cryptomunten zijn de fase definitief voorbij van een ‘hype’ en zijn duidelijk hier voor de langere termijn. Ook zijn er een heleboel bekende personen, zowel uit het binnenland als het buitenland, die in deze munten geïnvesteerd hebben. Sommige mensen worden niet graag geassocieerd met de munt, zoals John de Mol, maar andere mensen komen er juist openlijk voor uit.

Maar velen springen op de cryptotrend – zelfs niet-celebrities, vooral omdat BTC voor zoveel dingen kan worden gebruikt, zowel zakelijk als privé! Het zal je verbazen om te ontdekken dat zelfs als je af en toe een online gokker bent, je vaak een gratis bitcoin zonder storting bonus tegenkomt.

1. Snoop Dogg

Niet alleen is Dogg een groot voorstander van marihuana, ook van Bitcoin is hij een grote liefhebber. In 2013, toen zijn album Reincarnated uit kwam, gaf hij aan dat hij ook een betaling in Bitcoin zou accepteren. Het kostte toen 0,3 Bitcoin om het album in handen te krijgen. Als je vandaag de dag 0,3 bitcoin in je bezit hebt, dan is dat ongeveer €8000 euro waard. Als van de 108,000 albums die Snoop Dogg verkocht, er ook maar 1000 met Bitcoin zijn gekocht, heeft het hem dus héél veel geld opgeleverd. Doet de Doggfather het toch zo gek nog niet.

2. Michael van Gerwen

Michael ‘Mighty Mike‘ van Gerwen is misschien wel de bekendste Nederlandse darter aller tijden. In 2006 won hij zijn eerste toernooi, de World Masters, op 17-jarige leeftijd en is sindsdien een ijzersterke factor geweest in de sport. Hij heeft talloze PDC toernooien gewonnen, waaronder 3 wereldkampioenschappen. Als gevolg van zijn succes en populariteit heeft hij veel bijgedragen aan de groei van de dartsport en heeft hij een grote schare fans wereldwijd. Van Gerwen wordt vaak beschouwd als een van de belangrijkste rivalen van andere topdarters zoals Phil Taylor, Gary Anderson, en Peter Wright.

Ook Van Gerwen is een liefhebber van Bitcoin. Überhaupt is hij liefhebber van crypto en is hij regelmatig in kranten te vinden als hij spreekt over de munten. Of je zijn advies serieus moet nemen is echter nog maar de vraag, want hij zij eens over zijn eigen crypto inzichten: ‘Soms heb je pech, soms heb je geluk. Ik heb vooral pech trouwens. Maar het is een hobby’tje, meer niet.’

3. Elon Musk

Elon Musk, de CEO van SpaceX en Tesla, heeft een grote invloed gehad op de wereld van Cryptomunten, vooral als het gaat om zijn interacties met Bitcoin. Eigenlijk kan je bijna niet een artikel over Bitcoin schrijven zonder het over deze bijzondere Zuid-Afrikaan te hebben, laat staan een artikel over bekende mensen die Bitcoin bezitten. Zijn reis met Bitcoin is een achtbaanrit geweest, gevuld met ups en downs die een stempel hebben gedrukt op de Cryptomunten-markt.

Aanvankelijk toonde Musk steun voor Bitcoin en Crypto in het algemeen. Tesla’s aankondiging dat het 1,5 miljard dollar had geïnvesteerd in Bitcoin en Bitcoin-betalingen zou accepteren voor zijn elektrische voertuigen werd gezien als een positief teken voor de cryptomarkt. Deze stap droeg bij aan een stijging van de koers van Bitcoin en trok de aandacht van zowel investeerders als liefhebbers.

De relatie nam echter een wending toen Musk zijn bezorgdheid begon te uiten over de milieu-impact van het delven van Bitcoin. Hij wees op de energie-intensieve aard van mijnbouw, met name de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. In mei 2021 draaide Tesla zijn standpunt om en kondigde aan dat het geen Bitcoin-betalingen meer zou accepteren voor zijn voertuigen. Deze beslissing leidde tot een tijdelijke dip in de waarde van Bitcoin en wakkerde discussies aan over de duurzaamheid van de Cryptomunten.

De Twitter-activiteit van Musk droeg verder bij aan de volatiliteit van de markt. Zijn tweets over Crypto, vooral Dogecoin, leidden vaak tot snelle prijsschommelingen, wat zowel kansen als risico’s creëerde voor investeerders. Sommigen zagen zijn tweets als goedkeuringen, terwijl anderen de legitimiteit en stabiliteit van bepaalde Crypto in twijfel trokken als reactie op zijn publieke uitspraken.

De verschuivingen in Musks houding ten opzichte van Bitcoin en zijn betrokkenheid bij altcoins zoals Dogecoin hebben de Cryptomunten gemeenschap scherp gehouden. Hoewel hij zijn bezorgdheid uitsprak over de impact van Bitcoin op het milieu, liet hij ook doorschemeren dat Tesla het accepteren van Bitcoin-betalingen zou kunnen heroverwegen als het mijnproces duurzamer zou worden.

4. Rico Verhoeven

Rico Verhoeven is een Nederlandse professionele kickbokser en mixed martial artist. Verhoeven wordt algemeen beschouwd als een van de meest dominante zwaargewicht kickboksers ter wereld en heeft aanzienlijk succes behaald in zijn carrière als vechtsporter. Ook van hem is bekend dat hij een aantal verschillende cryptomunten in bezit heeft, waaronder bitcoin. Of hij deze nog – en zo ja hoeveel – heeft, is niet bekend.

Naast zijn prestaties in de ring is Rico Verhoeven ook een charismatische en populaire figuur, zowel in binnen- als buitenland. Hij heeft een grote fanbase vergaard en is een erkende persoonlijkheid in de wereld van vechtsporten. Het is daarom des te boeiender dat ook hij het op sociale media regelmatig heeft over de cryptomunten die hij heeft.