Het vermogen van Renault Groep

Als we kijken naar de grote spelers in de auto-industrie, we laten daarbij Tesla van Elon Musk even buiten beschouwing, dan zien we dat Renault Groep een serieuze speler is op de markt. Sterker nog, Renault behoort tot één van de grootste spelers met allerlei verschillende grote merken onder hun vleugels. Hoe dit precies zit en wat het vermogen is van Renault Groep, vertellen we je in dit artikel.

De geschiedenis van de Renault Groep

De geschiedenis van Renault Groep gaat meer dan een eeuw terug. Naar 1898, toen Louis Renault zijn eerste auto produceerde. Sindsdien heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een wereldwijde marktleider, die continu streeft naar vooruitgang en vernieuwing. Door de jaren heen heeft Renault Groep een solide reputatie opgebouwd op het gebied van kwaliteit, prestaties en duurzaamheid. Daarbij zijn zij eigenaar van verschillende toonaangevende merken. Als we bijvoorbeeld kijken naar het merk Dacia, dat in 1999 door Renault werd overgenomen, dan zien we dat ze de laatste jaren veel populaire modellen op de markt hebben gebracht, zoals de Dacia Sandero Stepway. Zo zijn er nog tal van andere bekende modellen die Dacia, en daarmee Renault, op de markt hebben gebracht.

Innovatie en technologie

Op het gebied van innovatie is Renault Groep altijd voorop gebleven. Met voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling heeft Renault grensverleggende technologieën ontwikkeld die de manier veranderen waarop we rijden en auto’s ervaren. Denk bijvoorbeeld aan elektrische en hybride voertuigen, geavanceerde veiligheidsvoorzieningen en verschillende andere innovatieve oplossingen. Doordat Renault eigenaar is van meerdere merken, hebben ze het voordeel dat ze dit overal kunnen toepassen. Zo zien we dat de nieuwe Dacia Sandero Stepway 2023 is uitgerust met diverse geavanceerde functies die het autorijden niet alleen gemakkelijker, maar ook comfortabeler maken.

De merken van Renault

We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat het automerk Renault ook van Renault is.
Hoewel dit niet altijd vanzelfsprekend is bij andere merken, is dit wel het geval bij Renault. Doordat ze beschikken over een breed merkenportfolio, weet Renault een enorm brede doelgroep aan te spreken. Van de luxe van Alpine tot de betrouwbaarheid van de nieuwe Dacia. Gelet op de prijzen van Dacia Sandero Stepway en de kwaliteit en betrouwbaarheid die je hiervoor terugkrijgt, heeft dit merk een belangrijke positie binnen de merkenportefeuille van dit Franse automerk.

Wat is de Renault Groep waard?

De grote vraag is natuurlijk: wat is het financiële vermogen van Renault? De exacte cijfers over 2023 zijn nog niet bekend, maar kijken we naar de eerste 3 kwartalen, dan zien we dat de totale omzet van de groep uitkomt op 37,4 miljard euro. Ten opzichte van dezelfde periode in 2022 is dit een groei van ruim 21 procent. Hieruit kunnen we redelijkerwijs concluderen dat het vermogen van de Renault Groep naar verwachting aanzienlijk zal blijven groeien in 2024.