Wat is het vermogen van Bart Verhaeghe?

Wat is het vermogen van Bart Verhaeghe? De Belgen die dit artikel openen, weten mogelijk wel wie deze man is. Bart Verhaeghe is namelijk een projectontwikkelaar die geboren is in Vilvoorde, al groeide hij op in Grimbergen. De Belg heeft door de jaren heen meerdere bedrijven geleid, al werd hij vooral beroemd als de voorzitter van Club Brugge. Dit doet Bart Verhaeghe namelijk al sinds 2011, terwijl hij ook de meerderheidsaandeelhouder is. Wat is het vermogen van Bart Verhaeghe geworden als zakenman en voorzitter van Club Brugge? Je leest het in dit artikel!

Wie is Bart Verhaeghe?

Bart Verhaeghe is een Belgische zakenman en ondernemer die bekend staat om zijn betrokkenheid bij verschillende sectoren, waaronder onroerend goed, sport en entertainment. Hij werd geboren op 21 maart 1965 in Vilvoorde, België. Verhaeghe is vooral bekend vanwege zijn rol als voorzitter van de Belgische voetbalclub Club Brugge KV, een van de meest succesvolle en populaire voetbalclubs in België. Later werd hij ook de vicevoorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond, maar hij nam in 2019 ontslag.

Naast zijn betrokkenheid bij het voetbal is Verhaeghe ook een succesvol zakenman met belangen in onroerend goed en andere industrieën. Hij is de oprichter en CEO van Uplace, een Belgisch vastgoedontwikkelingsbedrijf gespecialiseerd in grootschalige projecten voor gemengd gebruik. Uplace is betrokken geweest bij de ontwikkeling van verschillende projecten, waaronder winkel-, vrijetijds- en amusementscomplexen.

Verhaeghe is ook betrokken geweest bij andere zakelijke ondernemingen, waaronder de gezondheidszorg, waar hij heeft geïnvesteerd in medische technologie en innovatie. Hij is erkend voor zijn ondernemersinspanningen en zakelijk inzicht, en heeft onderscheidingen ontvangen voor zijn bijdragen aan het bedrijfsleven in België. Naast zijn zakelijke belangen is Verhaeghe actief betrokken geweest bij filantropie en liefdadigheidsinspanningen. Hij heeft verschillende liefdadigheidsorganisaties en -initiatieven ondersteund, met name op het gebied van gezondheidszorg, sport en maatschappelijk welzijn.

Waar verdient Bart Verhaeghe zijn geld mee?

Bart Verhaeghe verdient geld via verschillende kanalen, waaronder:

  • Vastgoedontwikkeling: Verhaeghe is de oprichter en CEO van Uplace, een Belgisch vastgoedontwikkelingsbedrijf. Uplace is betrokken geweest bij de ontwikkeling van verschillende grootschalige projecten voor gemengd gebruik, waaronder winkel-, vrijetijds- en entertainmentcomplexen. Via Uplace kan Verhaeghe geld verdienen door de verkoop, verhuur en het beheer van onroerend goed, maar ook door waardestijging van onroerend goed.
  • Investeringen: Verhaeghe is betrokken geweest bij verschillende zakelijke ondernemingen en investeringen, waaronder de gezondheidszorg en andere sectoren. Hij kan geld verdienen door middel van dividenden, meerwaarden en ander rendement op zijn investeringen.
  • Club Brugge KV: Verhaeghe is voorzitter van Club Brugge KV, een Belgische voetbalclub. Als voorzitter kan Verhaeghe geld verdienen door toezicht te houden op de activiteiten van de club, inclusief inkomsten uit kaartverkoop, sponsoring, merchandise en andere commerciële activiteiten die verband houden met de club. Zakelijke ondernemingen: Verhaeghe is mogelijk betrokken bij andere zakelijke ondernemingen dan onroerend goed en voetbal, die inkomsten kunnen genereren. Dit kunnen investeringen in andere industrieën, partnerschappen of ondernemersinspanningen in verschillende sectoren zijn.

Hoeveel is Bart Verhaeghe waard?

Bart Verhaeghe zal zeker niet klagen over zijn vermogen. Hij is namelijk een van de rijkste Belgen in het voetbal. Toen hij Club Brugge in 2012 overnam, zou hij zelfs ongeveer 60 miljoen in de club hebben gestoken. Dit heeft ervoor gezorgd dat het team nu een van de beste clubs van België is. Bart Verhaeghe heeft dan ook een flink vermogen, al is hij niet de rijkste Belg in de voetbalwereld. Alsnog is Bart Verhaeghe meer dan 400 miljoen euro waard, dus de zakenman heeft goed geboerd met zijn investeringen en ondernemingen!

Waar woont Bart Verhaeghe?

Bart Verhaeghe is geboren in Vilvoorde en verhuisde al snel naar Grimbergen. Hier groeide hij op en speelde hij voetbal voor meerdere teams. Vervolgens heeft hij gestudeerd in meerdere Belgische steden. Inmiddels woont Bart Verhaeghe met zijn gezin in de Vlaamse gemeente Kapelle-op-den-Bos, om precies te zijn in Oksdonk. Verhaeghe komt nog wel graag terug naar Grimbergen om bijvoorbeeld even te fietsen.

Wie is de vrouw van Bart Verhaeghe?

Bart Verhaeghe is getrouwd met Ann De Kelver, samen hebben ze drie kinderen: dochters Julie en Lisa en zoon Lucas. Zijn kinderen zijn fervente sporters. Dochters Julie en Lisa zijn namelijk Belgisch kampioen zwemmen, terwijl zoon Lucas speelde voor de Belgische voetbalclub KV Mechelen. Lucas Verhaeghe is nu actief voor KHO Wolvertem-Merchtem.

Het inkomen van Bart Verhaeghe

Bart Verhaeghe heeft dus een vermogen van meer dan 400 miljoen euro. Dit betekent dat hij in het verleden flinke salarissen heeft gekregen, wat onder meer komt door zijn investeren en ondernemingen. Helaas is het huidige inkomen van Bart Verhaeghe onbekend. Wel weten we dat hij in 2020 net iets meer dan 900 duizend euro betaalde voor 6,14 van de aandelen van de NV Club Brugge. Inmiddels zouden deze aandelen bijna 25 miljoen euro waard zijn. Bart Verhaeghe zou dus een goed inkomen verdienen als hij ervoor koos om ze te verkopen!