Wat is het vermogen van Rene Kuipers?

Wat is het vermogen van Rene Kuipers? Heb je ooit de diarreeremmer Norit gebruikt? Je zult dan vast niet weten dat Rene Kuipers de man achter dit bedrijf is. Toch ken je hem waarschijnlijk eerder als rallyrider. Zoals wel meer leden van de Quote 500 mag Rene Kuipers namelijk graag in een auto stappen en bijvoorbeeld door een woestijn scheuren. Vooral de Dakar Rally is geliefd, al beleefde hij in 2015 een nachtmerrie toen zijn Belgische navigator Jurgen Damen overleed na een crash tijdens de Sealine Rally. Wat is het vermogen van Rene Kuipers geworden door Norit? Dat lees je in dit artikel.

Wie is Rene Kuipers?

Er is niet heel veel bekend over Rene Kuipers, maar we weten wel dat de Nederlander geboren is op 2 februari 1960. Daarnaast is hij geboren in Almelo en woont hij tegenwoordig in Ambt Delden. Rene Kuipers is bovendien de eigenaar van Cooper Investors, een bedrijf dat investeert in onder meer vastgoed en bedrijven. Ook heeft hij samen met zijn zoon Ipatec opgericht, dit is een rallybedrijf en is gevestigd in het pand van Succes Signs in Almelo.

Rene Kuipers is dan ook een fervente rallyrijder en heeft rally’s over de hele wereld gereden. Zo reed hij in 2015 samen zijn navigator Jurgen Damen de Sealine Rally in Qatar. Het ging echter al in de eerste rit mis. Kuipers crashte met zijn auto, waarbij Damen een nekbreuk opliep. De Belg, die ook navigator van Gerard de Rooy is geweest, werd ter plekke behandeld en vervolgens vervoerd met een helikopter naar het Hamad General Hospital. Helaas mocht de hulp niet baten en overleed Jurgen Damen aan de gevolgen van het ongeluk.

Waar verdient Rene Kuipers zijn geld mee?

Rene Kuipers heeft vooral als zakenman verdiend. Dit komt dus doordat hij onder meer meerdere bedrijven heeft opgericht, terwijl hij ook geïnvesteerd heeft in diverse ondernemingen. Dit doet hij bijvoorbeeld als eigenaar van Cooper Investors, waarmee hij ook investeert in vastgoed. Rene Kuipers is desondanks vooral rijk geworden door Norit, een anti-diarreemiddel.

Hoeveel is Rene Kuipers waard?

Rene Kuipers heeft als ondernemer en investeerder het zeker niet slecht gedaan. Volgens de laatste berichten van Quote 500 heeft de rallyrijder namelijk een vermogen van meer dan 200 miljoen euro. In 2022 was Rene Kuipers om precies te zijn 220 miljoen euro waard volgens de Quote 500. Hiermee is hij een van de rijkste inwoners van Almelo, terwijl hij op plek 246 van heel Nederland staat.

Waar woont Rene Kuipers?

Rene Kuipers is dus geboren in Almelo, maar hier woont hij niet meer. De huidige woonplaats van de ondernemer is namelijk Ambt Delden, wat in het verleden een zelfstandige gemeente was. Tegenwoordig is het vooral onderdeel van Hof van Twente, een relatief nieuwe gemeente. Ook is Ambt Delden nog steeds een woonplaats. Rene Kuipers woont hier dus, als we de laatste geruchten mogen geloven.

Wie is de vrouw van Rene Kuipers?

Het is onbekend wie de vrouw van Rene Kuipers is.

Het inkomen van Rene Kuipers

Het inkomen van Rene Kuipers is onbekend, al denken we dat hij jaarlijks meerdere miljoenen euro’s verdient met zijn investeringen en bedrijven.