Wat is het vermogen van Vincent Kompany?

Wat is het vermogen van Vincent Kompany? Deze verdediger is een van de beste voetballers afkomstig uit België ooit. Hij stopte in 2020 als profvoetballer, nadat hij vanaf 2003 actief was voor Anderlecht, Hamburger SV en Manchester City. Hij keerde in 2019 terug bij zijn eerste club als speler-manager. Vervolgens werd hij de echte coach van Anderlecht, wat hij nu is van Burnley. Wat is het vermogen van Vincent Kompany geworden als voetballer en coach? Dat lees je hieronder!

Wie is Vincent Kompany?

Vincent Kompany is een gepensioneerde profvoetballer die bekend staat om zijn carrière als centrale verdediger in de sport. Hij werd geboren op 10 april 1986 in Ukkel, Brussel, België. Kompany wordt algemeen beschouwd als een van de grootste Belgische voetballers aller tijden en heeft zowel op club- als internationaal niveau een succesvolle carrière achter de rug.

Kompany begon zijn professionele loopbaan bij Anderlecht in België voordat hij naar de Duitse club Hamburg SV verhuisde. In 2008 trad hij toe tot Manchester City FC in de Engelse Premier League, waar hij een van de meest invloedrijke spelers in de geschiedenis van de club zou worden. Tijdens zijn tijd bij Manchester City won Kompany tal van nationale en internationale trofeeën, waaronder vier Premier League-titels, twee FA Cups, vier League Cups en twee Community Shields. Hij werd ook uitgeroepen tot Premier League-speler van het seizoen voor het seizoen 2011-2012.

Naast zijn succes op clubniveau was Kompany ook een belangrijke speler voor het Belgisch voetbalelftal. Hij vertegenwoordigde België in verschillende internationale competities, waaronder de FIFA World Cup en het UEFA European Championship. Kompany stond bekend om zijn defensieve bekwaamheid, leiderschap en vermogen om zijn teamgenoten op en buiten het veld te inspireren. Dit doet de Belg nu als coach van Burnely, wat hij eerst ook voor Anderlecht was.

 

Waar verdient Vincent Kompany zijn geld mee?

Vincent Kompany verdient geld via verschillende kanalen, waaronder:

  • Clubcontracten: Tijdens zijn spelerscarrière verdiende Vincent Kompany geld via profcontracten bij voetbalclubs. Hij speelde voor clubs als Anderlecht, Hamburg SV en Manchester City, waar hij waarschijnlijk een salaris kreeg als profvoetballer. De specifieke voorwaarden van zijn contracten, waaronder zijn salaris en bonussen, zouden zijn onderhandeld als onderdeel van zijn contracten met de respectievelijke clubs.
  • Prijzengeld: Vincent Kompany heeft mogelijk geld verdiend via prijzengeld van competities en toernooien waaraan hij tijdens zijn carrière heeft deelgenomen. Dit kan het winnen van landstitels, nationale bekers of internationale toernooien zijn, die vaak gepaard gaan met financiële beloningen voor de spelers en teams.
  • Coachende en leidinggevende functies: Nadat hij stopte met spelen, heeft Kompany coachende en leidinggevende functies in het voetbal op zich genomen, waaronder zijn rol als coach bij Anderlecht en Burnley. Deze rollen kunnen gepaard gaan met een financiële vergoeding, zoals een salaris of bonussen op basis van teamprestaties.

Hoeveel is Vincent Kompany waard?

Vincent Kompany heeft als voetballer zeker goed verdiend, vooral tijdens zijn tijd bij Manchester City. Dit is een van de rijkste clubs ter wereld en betaalt altijd goede salarissen. Het komt dan ook geen verrassing dat de Belg een miljonair is. Experts schatten zelfs in dat Vincent Kompany circa 45 miljoen euro waard is. Het zou desondanks kunnen dat dit bedrag wat hoger of lager is, zijn vermogen is namelijk gebaseerd op geruchten doordat officiële gegevens onbekend zijn.

Waar woont Vincent Kompany?

Vincent Kompany is geboren in Ukkel, België, maar hier woont de oud-verdediger inmiddels niet meer. Kompany werkt nu immers in Engeland als coach van Burnley, dus het is niet meer dan logisch dat hij ook in Engeland woont. Hij wilde in een appartement in Lancashire wonen, net als Jon Dahl Tomasson. De manager van Blackburn Rovers kennen we natuurlijk als speler van onder meer Heerenveen en Feyenoord. Het is onbekend wie van de twee uiteindelijk het appartement kreeg. Wel weten we zeker dat Vincent Kompany in Engeland woont.

Wie is de vrouw van Vincent Kompany?

De vrouw van Vincent Kompany heet Carla Higgs. Ze trouwden op 11 juni 2011 en hebben samen drie kinderen, namelijk een dochter en twee zonen. Higgs is afkomstig uit Manchester en is haar hele leven fan van Manchester City, het team waar Kompany jarenlang voor speelde. Er staat inmiddels zelfs een standbeeld van de verdediger voor het stadion van de Engelse club. De vader van Vincent Kompany, Pierre Kompany, werd overigens in 2018 verkozen tot de burgmeester van Ganshoren. Hij werd hierdoor de eerste zwarte burgemeester van België. Vincent Kompany heeft zelf ook interesse in de politiek, hij studeerde dit namelijk tijdens zijn carrière.

Het inkomen van Vincent Kompany

We weten dat Vincent Kompany op het moment de best betaalde coach van de Engelse tweede divisie is. In deze competitie is hij de coach van Burnley, al heeft de club het nu al voor elkaar gekregen om te promoveren naar de Premier League. Vincent Kompany verdient momenteel een inkomen van bijna 3 miljoen euro, terwijl hij ook nog een bonus heeft gekregen voor de promotie naar de hoogste divisie in Engeland.