Wat is het vermogen van Chris Woerts?

Wat is het vermogen van Chris Woerts? Je kent deze man waarschijnlijk wel als je regelmatig Vandaag Inside kijkt, is de kans groot dat je weet wie deze man is. Woerts schuift namelijk regelmatig aan bij Wilfred Genee, Johan Derksen en Rene van der Gijp om het bijvoorbeeld over voetbal te hebben. Chris Woerts is namelijk groot geworden als marketeer en commercieel directeur in de voetbalwereld. Wat is het vermogen van Chris Woerts dan precies? Je leest het in dit artikel.

Wie is Chris Woerts?

Chris Woerts is een bekende Nederlandse marketing- en communicatie-expert in de sportwereld. Hij is geboren op 2 januari 1959 in Maassluis en heeft veel ervaring in de voetbalindustrie. Ook heeft hij gewerkt voor verschillende clubs, waaronder Feyenoord en Sunderland. Woerts startte zijn loopbaan echter als journalist bij het Rotterdams Nieuwsblad. Vervolgens werd hij International Sponsorship Manager van Heineken International in 1998. Het bedrijf ging door hem samenwerken met de UEFA Champions League, de Amstel Gold Race en het Holland Heineken House. Ook kwam Woerts met het idee voor de opblaasbare bekers van Heineken.

Chris Woerts stapte vervolgens over naar Coca-Cola, waar hij directeur voetbal werd. Hij bedacht de sponsorstrategie van het merk die gebruikt werd tijdens het EK 1996 en het WK 1998. Ook was Woerts de verantwoordelijke voor het onderhandelen van de contracten van het WK 2002 en 2006, het EK 2000 en andere internationale voetbaltoernooien. Woerts werd daarna marketingmanager bij Feyenoord, waar hij onder meer Feyenoord TV en de Kameraadjes oprichtte. Hij was ook nog de commercieel directeur van de Eredivisie, waarna hij in dezelfde rol terugkeerde bij Feyenoord. Hij werd vervolgens bestuurslid en International Business Development Director bij Sunderland. Tegenwoordig is Chris Woerts de eigenaar van CWO Consultancy, een bedrijf dat hij zelf begonnen is.

Waar verdient Chris Woerts zijn geld mee?

Chris Woerts heeft dus jarenlang zijn geld verdiend met zijn werk in de voetbalindustrie. Hij kreeg van Heineken en Coca Cola natuurlijk een royaal inkomen, maar ook van de voetbalclubs Feyenoord en Sunderland. Inmiddels werkt Woerts niet meer voor een bedrijf of een club, maar heeft hij een eigen onderneming opgericht: CWO Consultancy. Dit bedrijf zit in Barendrecht en kan ingehuurd worden voor consultancy, marketing en sales. De kennis en ervaring die Woerts opgedaan heeft in de voetbal- en bedrijfswereld gebruikt hij dus nu om andere ondernemingen te helpen. Dit heeft hij door de jaren heen onder meer voor SC Heerenveen, Voetbal International en KPN gedaan, zo laat Chris Woerts zelf weten op zijn website. Chris Woerts verdient dus zijn geld met zijn eigen onderneming CWO Consultancy. Bovendien heeft hij geïnvesteerd in crypto, wat natuurlijk ook wat extra inkomen in het laatje kan brengen.

Hoeveel is Chris Woerts waard?

Chris Woerts heeft dus voor vrij grote bedrijven en clubs gewerkt, wat er dan ook voor heeft gezorgd dat de Nederlander een lekker vermogen heeft opgebouwd. Als we de experts mogen geloven, is Chris Woerts op het moment ongeveer 5 miljoen euro waard. Het zou kunnen dat zijn vermogen inmiddels alweer hoger is doordat hij diverse investeringen heeft gedaan, al kan zijn bankrekening ondertussen ook wat zijn gedaald, crypto is bijvoorbeeld flink wat gezakt in de waarde.

Waar woont Chris Woerts?

We weten door een interview van Chris Woerts met PZC dat de consultant al jarenlang woont in Barendrecht. Hij is geboren en getogen in Maassluis, maar inmiddels is Chris Woerts dus een inwoner van Barendrecht. Logisch, hij werkte immers jarenlang in Rotterdam voor Feyenoord. Chris Woerts woont in Barendrecht in een prachtige villa en heeft voor de deur een beeldschone SUV gezet. In de keuken van het huis heeft hij op de muur zijn favoriete recept laten schilderen. Ook hangen er hier foto’s van popsterren als de Rolling Stones en John Lennon.

Wie is de vrouw van Chris Woerts?

We weten dus wel dat Chris Woerts in Barendrecht woont, maar het is niet helemaal bekend wie zijn vrouw is. Wel gaf Woerts aan dat hij Inés Sainz wel zag zitten, een Mexicaanse journaliste waar hij het met de mannen van De Oranjewinter over had tijdens een uitzending. Hij gaf zelfs aan dat Sainz hem wel een weekje ruzie waard was. We gaan er dus vanuit dat Chris Woerts wel een vrouw heeft, maar wie is niet bekend.

Het inkomen van Chris Woerts

Wat het inkomen is van Chris Woerts, durven we eigenlijk niet te zeggen. Dit komt doordat zijn salaris waarschijnlijk erg varieert. Hoe meer opdrachtgevers hij heeft, hoe hoger zijn inkomen is natuurlijk. Daarnaast spelen de investeringen van Woerts op dit vlak een rol. Ze veranderen uiteraard van waarde, waardoor het onbekend is wat het inkomen van Chris Woerts op dit moment is. Ook weten we niet of hij geld krijgt voor zijn optredens bij Vandaag Inside, al verwachten we van niet.