Wat is het vermogen van Henny Huisman?

Wat is het vermogen van Henny Huisman? Deze Nederlandse presentator is natuurlijk bekend geworden door diverse programma’s als de Mini-playbackshow en de Soundmixshow. Hij was echter eerst een muzikant en werd door Joop van den Ende een presentator. Van den Ende ontdekte Huisman toen hij André Hazes aankondigde voor een concert in het stadion van AZ Alkmaar. Huisman ging De Zomeravondshow presenteren op de KRO, wat later opgevolgd werd door de Playbackshow. Wat is het vermogen van Henny Huisman door zijn lange loopbaan? Lees snel verder!

Wie is Henny Huisman?

Henny Huisman is een bekende Nederlandse televisiepresentator en producer. Hij is geboren op 18 juni 1951 in Zaandam en heet volledig Hendrikus Josephus Anthonius Huisman. Hij is vooral bekend geworden door zijn werk als presentator van verschillende televisieprogramma’s, waaronder de Mini-playbackshow, Soundmixshow en de Surpriseshow. In deze programma’s gaf hij talenten de kans om zich te laten zien en bracht hij verrassingen aan mensen. Huisman was oorspronkelijk echter een muzikant, toen hij 10 jaar was hij al onderdeel van The Bright Stars. Hij was ook jarenlang actief als dj- in discotheken en won zelfs de prijs voor de beste diskjockey. Huisman was bovendien gastartiest bij concerten van de Toppers in 2014.

Naast zijn werk als presentator heeft Henny Huisman ook diverse televisieproducties op zijn naam staan en heeft hij in verschillende films en televisieseries gespeeld. Zo was hij meermaals te zien in het Sinterklaasjournaal, terwijl Huisman als (stem)acteur actief was in de films Finding Nemo en Piet Piraat en het zeemonster. Bovendien is Huisman regelmatig te zien in tv-reclames. Hij won zelfs twee keer de Loden Leeuw als irritantste BN’er in een commercial. In 2008 won Huisman deze prijs voor de reclame van de Nationale Postcode Loterij en in 2021 voor zijn rol in de commercial van Meubelzorg.

Waar verdient Henny Huisman zijn geld mee?

Henny Huisman verdient zijn geld dus als presentator, al is hij tegenwoordig niet echt meer actief op televisie. Je kunt dan ook zeggen dat de BN’er met pensioen is, waardoor hij kan genieten van zijn (klein)kinderen. Wel verdient Huisman mogelijk nog geld als medeoprichter van Stamrov, een bekend televisieformatbedrijf. Ook verdient hij nog geld door zijn rollen in commercials op de Nederlandse tv. Huisman is op dit vlak namelijk nog altijd populair bij bedrijven. Ook is hij gevraagd voor veel programma’s, al zegt hij vaak nee.

Hoeveel is Henny Huisman waard?

Hoewel Henny Huisman inmiddels niet veel series meer presenteert, heeft hij al flink wat geld verdiend. We denken dan ook dat zijn eigen vermogen relatief hoog is, wat hij zelf ook al een beetje heeft aangegeven. In gesprek met NPO Radio 1 zei Huisman namelijk dat hij jaren heeft gehad waarin hij 2,5 miljoen euro verdiende. We denken daarom dat Henny Huisman momenteel ongeveer 5 miljoen euro waard is, al moeten we zeggen dat dit echt een gokje is.

Waar woont Henny Huisman?

Henny Huisman is dus geboren in Zaandam, maar hier woont hij inmiddels niet meer. Hij woont namelijk nu met zijn vrouw in een prachtig huis in Bakkum. Hun vorige woning is gekocht door dochter Nikki en haar man Frank. Ook al woont Huisman niet meer in Zaandam, zijn huis voelt nog wel een beetje Zaans aan. Hij liet de woning namelijk zelf bouwen naar aanleiding van een ontwerp van zijn schoonzoon Frank en ontwerper Piet Boon. Henny Huisman heeft daarnaast ook nog een villa laten bouwen op Bonaire, waar hij eerder ook al een huis had laten bouwen in samenwerking met Piet Boon.

Wie is de vrouw van Henny Huisman?

Sommige BN’ers hebben meerdere relaties gehad en zijn meerdere keren getrouwd geweest. Henny Huisman niet. De presentator trouwde namelijk al in 1975 met zijn vrouw Lia van Gulik, waarmee hij twee kinderen kreeg. Hun huwelijk ging niet altijd van een leien dakje, maar toch is het stel nog steeds samen. Ze zijn inmiddels dan ook al overgrootvader geworden, terwijl ze ook nog eens 7 kleinkinderen hebben. Het persoonlijke leven van Henny Huisman ging echter niet altijd fantastisch. Zo overleed zijn broer Wietze in 2018, wat de vader is van Jordy en Sander van Kriss Kross Amsterdam. Henny zelf viel in 2017 met zijn fiets, waarbij hij zijn elleboog op liefst 32 plekken brak. Ook heeft de presentator nierkanker gehad, waar hij gelukkig inmiddels geen last meer van heeft.

Het inkomen van Henny Huisman

Henny Huisman liet in een interview met NPO Radio 1 weten dat hij tegenwoordig niet meer zoveel verdient. Althans, hij vindt het zelf niet zoveel, interviewster Suse van Kleef was het daar niet helemaal mee eens. Henny Huisman gaf namelijk aan dat zijn inkomen momenteel ongeveer 80 duizend euro was per jaar. Dat klinkt veel, maar voor Huisman valt dit salaris flink tegen. Hij zei namelijk dat hij ook wel jaren heeft gehad waarin hij 2,5 miljoen euro verdiende.