Wat is het vermogen van Eddy Planckaert?

Wat is het vermogen van Eddy Planckaert? Deze voormalige wielrenner kon ontzettend goed sprinten en won hierdoor onder meer de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Na zijn loopbaan bleef Planckaert bekend, onder meer door de realitysoaps De Planckaerts en Chateau Planckaert. Er is zelfs een stripreeks over Eddy Planckaert en zijn familie gekomen. Wat is het vermogen van Eddy Planckaert hierdoor geworden wil je vast weten. We noemen het in dit artikel, zodat je helemaal op de hoogte bent van de waarde van deze oud-wielrenner uit België.

Wie is Eddy Planckaert?

Eddy Planckaert is een gepensioneerde Belgische wielrenner. Hij werd geboren op 22 september 1958 in Nevele, België. Planckaert was van 1980 tot 1991 actief als profwielrenner en stond bekend om zijn sterke sprintcapaciteiten. Hij nam tijdens zijn carrière deel aan tal van races, waaronder de Tour de France, de Giro d’Italia en de Vuelta a España. In 1988 won hij het puntenklassement in de Tour de France. In datzelfde jaar won Eddy Planckaert ook de Ronde van Vlaanderen, terwijl hij eerder ook Dwars door Vlaanderen, GP La Marseillaise en de Vlaamse Pijl won. In 1990 kwam hij bovendien als eerste over de streep in Parijs-Roubaix.

Nadat hij zich had teruggetrokken uit het professionele wielrennen, werd Planckaert televisiecommentator en werkte hij ook als coach voor de Belgische nationale wielerploeg. Hij komt uit een familie van wielrenners en zijn broers Walter en Willy hebben ook een succesvolle carrière als profwielrenner. Eddy Planckaert heeft na zijn loopbaan bovendien een houtzagerij in Litouwen gehad. Later begon hij eenzelfde bedrijf weer in Polen, maar deze onderneming ging al na een jaar failliet.

Waar verdient Eddy Planckaert zijn geld mee?

Als gepensioneerd profwielrenner en huidig ​​televisiecommentator en coach verdient Eddy Planckaert waarschijnlijk geld via verschillende bronnen. Planckaerts werk als televisiecommentator omvat het leveren van deskundige analyses en commentaar op wielerwedstrijden en -evenementen. Dit kan via omroepen of sportnetwerken zijn, en hij zou waarschijnlijk worden gecompenseerd voor zijn werk als commentator. Daarnaast was hij dus ook te zien in meerdere realityseries in België, waarmee Eddy Planckaert vast geld heeft verdiend. Bovendien is de kans groot dat de oud-wielrenner meerdere sponsoren heeft die hem betalen. Natuurlijk heeft hij ook tijdens zijn loopbaan een inkomen gekregen van de vele teams waarvoor hij heeft gefietst, namelijk: Mini Flat-Vermeer Thijs, Splendor-Wickes, Splendor-Euroshop, Panasonic, Panasonic-Isostar, AD Renting-I.O.C., AD Renting-Coors Light en Panasonic-Sportlife.

Hoeveel is Eddy Planckaert waard?

Eddy Planckaert was een fantastische wielrenner en heeft daardoor relatief veel geld verdiend. Toch krijgen wielrenners vaak niet het hoogste salaris, dus de Belg heeft ook een groot deel van zijn vermogen na zijn loopbaan nog bij elkaar gesprokkeld. Inmiddels durven experts te zeggen dat Planckaert een miljonair is. Om preciezer te zijn, we verwachten dat Eddy Planckaert momenteel ongeveer 1,8 miljoen euro waard is. Dit komt dus door zijn verleden als wielrenner, maar ook door zijn realityshows.

Waar woont Eddy Planckaert?

Eddy Planckaert woonde samen met zijn familie in de Ardennen, waar de hele familie Planckaert een chambre d’hôtes in bezit had. Inmiddels is dit pand verkocht, al zijn de chalets nog wel in handen van de familie. Ze zijn bovendien verhuisd naar Frankrijk om opnieuw een chambre d’hôtes op te starten, waarbij Eddy Planckaert hulp krijgt van zijn volledige familie. Ze worden bovendien gevolgd in de realityshow Chateau Planckaert, wat te zien is op Eén in België. Eddy Planckaert woont daardoor inmiddels in Lurcy-Levis, wat een beetje in het midden van Frankrijk ligt. Je kunt hier naartoe op vakantie gaan en ondertussen verblijven in Chateau Planckaert als je wilt, je kunt dan dus even een praatje maken met de hele familie.

Wie is de vrouw van Eddy Planckaert?

Eddy Planckaert is getrouwd met Christa Hautekeete. Het stel heeft drie kinderen, waarvan één zijn vader probeerde achter na te gaan. Het lukte Francesco Planckaert echter niet om door te breken bij de professionele wielrenners, al behaalde hij bij de jeugd veel successen. Francesco stopte uiteindelijk in 2006 als wielrenner. Eddy was overigens niet de enige succesvolle Planckaert in het wielrennen, dit geldt ook voor broers Willy en Walter en neef Jo. Eddy Planckaert is met zijn vrouw Christa Hautekeete en andere familieleden te zien in een realityshow genaamd Chateau Planckaert op de Belgische televisiezender Eén. In dit programma werkt de hele familie Planckaert mee aan het verbouwen van een Frans kasteel, waarvan ze een chambre d’hôtes willen maken.

Het inkomen van Eddy Planckaert

Eddy Planckaert is ondertussen gestopt al jaren gestopt als wielrenner, waardoor hij niet langer een salaris krijgt van zijn ploeg. Wel verdient de Belg nog op andere manieren geld. Dit komt bijvoorbeeld door Chateau Planckaert, zowel door de serie als de chambre d’hôtes met deze naam. We denken daardoor dat het inkomen van Eddy Planckaert ongeveer 2 duizend euro in de maand is, maar dit is een pure gok.