Wat is het vermogen van Bill Cosby?

Wat is het vermogen van Bill Cosby? Bill Cosby is een Amerikaanse komiek, acteur en producer die in de jaren zestig en zeventig beroemd werd vanwege zijn komische albums, tv-shows en films. Hij is vooral bekend vanwege zijn rol als Dr. Cliff Huxtable in de populaire sitcom ‘The Cosby Show’. Ondanks zijn succesvolle carrière wordt Cosby’s persoonlijke leven gekenmerkt door controverse, met talloze beschuldigingen van aanranding en wangedrag tegen hem. Wat is het vermogen van Bill Cosby? Je leest het in dit artikel.

Wie is Bill Cosby?

Bill Cosby is een Amerikaanse stand-upcomedian, acteur en producer. Hij werd in de jaren 60 en 70 een begrip door zijn comedy-albums, tv-shows en films. Hij werd geboren op 12 juli 1937 in Philadelphia, Pennsylvania, VS. Cosby is vooral bekend vanwege zijn rol als Dr. Cliff Huxtable in de langlopende sitcom “The Cosby Show”, die werd uitgezonden van 1984 tot 1992. Hij presenteerde ook zijn eigen talkshow, “The Bill Cosby Show”, en creëerde en produceerde tijdens zijn carrière verschillende andere tv-shows en specials.

Naast zijn televisiewerk heeft Cosby talloze komische albums uitgebracht en verschillende boeken geschreven, waaronder de bestverkochte “Fatherhood” in 1986. Cosby’s carrière en persoonlijke leven zijn de afgelopen jaren ontsierd door controverse, aangezien tientallen vrouwen naar voren zijn gekomen met beschuldigingen van aanranding en wangedrag tegen hem. In 2018 werd hij schuldig bevonden aan drie keer zware aanranding en veroordeeld tot drie tot tien jaar gevangenisstraf. Ook eerder in zijn loopbaan werd Cosby al verdacht van aanranding, namelijk al in december 1965 door Kristina Ruehli.

Waar verdient Bill Cosby zijn geld mee?

Het vermogen van Bill Cosby om geld te verdienen is op het moment aanzienlijk beperkt vanwege zijn strafrechtelijke veroordeling, al is de Amerikaan voor zover bekend op het moment wel op vrije voeten. Voorafgaand aan zijn juridische problemen verdiende hij echter geld via zijn verschillende entertainmentondernemingen, waaronder televisieshows, films, comedy-albums en boekverkoop. Cosby’s televisiecarrière, met name zijn rol in ‘The Cosby Show’, leverde hem een ​​aanzienlijk bedrag op. Hij was ook een productief producer en creëerde en ontwikkelde gedurende zijn hele carrière verschillende succesvolle televisieshows en specials. Bovendien verdiende Cosby geld met zijn werk als stand-upcomedian, waarbij zijn comedy-albums en live-optredens vooral populair waren in de jaren zestig en zeventig.

Hoeveel is Bill Cosby waard?

Bill Cosby mag dan wel in de problemen zijn, alsnog heeft hij flink wat geld verdiend tijdens zijn lange loopbaan. Dit komt dus vooral doordat hij beroemd werd als Dr. Cliff Huxtable. Toch was Bill Cosby al een van de meest verdiende beroemdheden voordat hij The Cosby Show maakte. Onder meer hierdoor is Cosby zeer rijk geworden, wat ook zeker komt door de andere series die de Amerikaan heeft bedacht. Inmiddels is Bill Cosby dan ook circa 400 miljoen euro waard. De kans is groot dat zijn vermogen nog hoger was voor alle controversies.

Waar woont Bill Cosby?

Bill Cosby heeft een tijdje de gevangenis als zijn huis genoemd, maar de laatste berichten zeggen dat de acteur nu op vrije voeten is. Het is echter niet helemaal bekend waar de Amerikaan nu woont, vooral omdat hij meerdere huizen heeft. We denken desondanks dat Bill Cosby verblijft in een huis in Pennsylvania, wat Cosby al in 1983 kocht met zijn vrouw Camille. Ze betaalden destijds 225 duizend dollar voor de woning, wat inmiddels sowieso veel meer geld waard is geworden. Bill Cosby woont dus waarschijnlijk in Pennsylvania, om precies te zijn in een enorm huis dat gebouwd is in 1800. Deze villa bestaat uit maar liefst 5 slaapkamers en ook nog eens 4 badkamers.

Wie is de vrouw van Bill Cosby?

Bill Cosby is getrouwd met Camille Hanks. Het stel trouwde al op 25 januari 1964 en hebben sindsdien vijf kinderen gekregen: Erika, Erinn, Ennis, Ensa en Evin. Helaas zijn al twee van de kinderen overleden. Ennis, hun enige zoon, werd namelijk vermoord toen hij een lekke band aan het verwisselen was op 16 januari 1997. Dochter Ensa overleed op 23 februari 2018 aan de gevolgen van een nierziekte. Ze was in afwachting van een niertransplantatie. Bill Cosby en zijn vrouw Camille Hanks hebben bovendien drie kleinkinderen. Het stel is nog altijd samen.

Het inkomen van Bill Cosby

De kans is groot dat Bill Cosby op het moment een relatief laag inkomen heeft. Dit komt niet alleen door zijn juridische problemen, maar ook doordat de Amerikaanse acteur en comedian inmiddels meer dan 80 jaar oud is. Hij treedt dus niet heel vaak op, terwijl we hem ook niet meer in veel series of films zien. Het vermogen van Bill Cosby komt daardoor vooral uit het verleden. Toch denken we dat een grote beroemdheid als Cosby alsnog maandelijks het een en ander verdient. We willen ook wel een gokje wagen: we denken namelijk dat het maandelijks inkomen van Bill Cosby minstens 1 miljoen euro is.