Wat is het vermogen van Fons van Westerloo?

Wat is het vermogen van Fons van Westerloo? Deze man staat op de foto in het midden tussen Kees Buurman en Chris van Hoorn in. Fons van Westerloo is daarnaast een van de bekendste journalisten van ons land. Hier begon hij al op 24-jarige leeftijd mee. Destijds was Van Westerloo actief als reizend verslaggever. Later in zijn loopbaan werkte hij voor meerdere televisiezenders. Zo richtte hij SBS6 op op verzoek van SBS Broadcasting, net als Net5 en Veronica. Fons van Westerloo is daarnaast de bedenker van Hart van Nederland. Wat is het vermogen van Fons van Westerloo geworden door zijn loopbaan in de journalistiek? Het antwoord staat hieronder!

Wie is Fons van Westerloo?

Fons van Westerloo is een Nederlandse mediamanager die werd geboren op 27 januari 1946 in Amsterdam, Nederland. Hij is vooral bekend geworden door zijn lange carrière in de Nederlandse omroepwereld. Van Westerloo begon zijn carrière als journalist en werkte voor verschillende Nederlandse kranten en tijdschriften, waaronder Het Parool en Vrij Nederland. In de jaren tachtig maakte hij de overstap naar televisie en werd hij producer en executive bij de Nederlandse publieke omroep VARA.

In 1995 werd Fons van Westerloo de CEO van RTL 4, een groot commercieel televisienetwerk in Nederland. Tijdens zijn ambtstermijn hield hij toezicht op de aanzienlijke groei van het netwerk en speelde hij een belangrijke rol bij het lanceren van verschillende populaire shows, waaronder de Nederlandse versies van Big Brother en The Voice. Later werd van Westerloo benoemd tot CEO van SBS Broadcasting, een mediabedrijf dat verschillende commerciële televisienetwerken in Europa exploiteert, waaronder SBS6 en Net5 in Nederland.

Van Westerloo wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke figuren in de Nederlandse media-industrie en heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn bijdragen, waaronder de Orde van Oranje-Nassau, een prestigieuze Nederlandse onderscheiding.

Waar verdient Fons van Westerloo zijn geld mee?

Als gepensioneerde mediamanager verdient Fons van Westerloo waarschijnlijk geld met zijn investeringen en pensioenuitkeringen. Tijdens zijn lange carrière in de Nederlandse omroepwereld zou hij een salaris hebben verdiend als journalist, producent en leidinggevende bij verschillende bedrijven, waaronder de Nederlandse publieke omroep VARA, RTL 4 en SBS Broadcasting.

Hoeveel is Fons van Westerloo waard?

Het is vermeldenswaard dat de details van de financiële situatie van Fons van Westerloo niet openbaar beschikbaar zijn. Als zeer succesvolle en invloedrijke mediamanager heeft hij in de loop van zijn carrière echter waarschijnlijk een aanzienlijk vermogen vergaard. Toch is het officiële vermogen van de Nederlandse journalist niet bekend. Wel hebben experts op dit vlak een gokje gewaagd. Ze hebben het een en ander berekend, waardoor ze hebben geschat dat Fons van Westerloo momenteel circa 20 miljoen euro waard is. De kans is groot dat dit bedrag niet helemaal klopt, maar we weten in ieder geval wel zeker dat Fons van Westerloo een miljonair is. Desondanks zal zijn vermogen niet veel meer stijgen, doordat de journalist nu met pensioen is.

Waar woont Fons van Westerloo?

Fons van Westerloo woonde jarenlang met zijn vrouw Henny in een boerderij in Katwoude. Ze zijn echter een paar jaar geleden verhuisd naar Edam. Fons wilde graag kleiner wonen, maar daar was Henny het niet mee eens. Ze kochten daarom een bouwval in Edam en knapten dit huis vervolgens helemaal op. Dit was een hele operatie, maar uiteindelijk hebben ze het voor elkaar gekregen om het pand ui 1860 weer in de originele staat terug te brengen. Fons van Westerloo woont op dit moment dus in Edam met zijn vrouw.

Wie is de vrouw van Fons van Westerloo?

Fons van Westerloo is al sinds 1966 getrouwd met zijn vrouw Henny. Het stel kreeg in totaal vier kinderen, waaronder Remco, Marjolein en Oliver. Remco werkte onder meer voor Net5 en werd later Netmanager van NPO 1. Dochter Marjolein is de eindverantwoordelijke van Expeditie Robinson in meerdere Europese landen. Ook was ze de vrouw van Ronald Goes. Zoon Oliver werkte ook voor RTL, maar is tegenwoordig actief als vastgoedondernemer. Andere familieleden van Fons van Westerloo werkten ook in de journalistiek. Broer Ed was bijvoorbeeld de hoofdredacteur van het NOS Journaal, terwijl zijn andere broer Gerard een redacteur van Vrij Nederland was. Zijn neef Arjan is Managing Director van NEP.

Het inkomen van Fons van Westerloo

Het inkomen van Fons van Westerloo is waarschijnlijk erg laag doordat hij nu vooral van zijn pensioen geniet. Wat zijn daadwerkelijke salaris is, is desondanks onbekend.