Wat is het vermogen van Jeroen van der Veer?

Wat is het vermogen van Jeroen van der Veer? Je kent deze man voornamelijk als CEO van Shell, wat Van der Veer was van 2004 tot en met 2009. De functionaris was daarnaast actief bij Philips en ING, terwijl hij bovendien in 2020 negatief in het nieuws kwam. Uit een onderzoek van Follow the Money bleek namelijk dat onder meer Shell geld had betaald aan klimaatscepticus Frits Böttcher om twijfel te zaaien over klimaatverandering. Wat is het vermogen van Jeroen van der Veer en wie is deze man precies? We leggen het in dit artikel uit.

Wie is Jeroen van der Veer?

Jeroen van der Veer is een Nederlandse zakenman die werd geboren op 27 oktober 1947 in Utrecht, Nederland. Hij is vooral bekend vanwege zijn lange en succesvolle carrière bij Royal Dutch Shell, een van ‘s werelds grootste olie- en gasmaatschappijen. Van der Veer trad na zijn studie in dienst bij Shell en werkte zich omhoog door de gelederen, waarbij hij verschillende managementfuncties bekleedde in verschillende delen van de wereld. In 2004 werd hij benoemd tot CEO van Shell, een functie die hij bekleedde tot 2009. Tijdens zijn ambtstermijn als CEO hield Van der Veer toezicht op enkele belangrijke veranderingen bij Shell, waaronder een focus op duurzaamheid en de ontwikkeling van nieuwe energiebronnen.

Na zijn terugtreden als CEO bleef Van der Veer betrokken bij het bedrijfsleven en de openbare dienstverlening. Hij was lid van de raden van bestuur van verschillende bedrijven, waaronder Philips en ING Groep, en hij was ook betrokken bij verschillende educatieve en filantropische organisaties. Van der Veer wordt alom gerespecteerd in de zakenwereld en heeft talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen voor zijn bijdragen aan de industrie. Hij staat ook bekend om zijn interesse in wetenschap en technologie en om zijn pleidooi voor hernieuwbare energie en duurzaamheid.

Waar verdient Jeroen van der Veer zijn geld mee?

Jeroen van der Veer is een gepensioneerde zakenman die zijn geld voornamelijk verdiende door zijn carrière bij Royal Dutch Shell, een van de grootste olie- en gasmaatschappijen ter wereld. Tijdens zijn lange dienstverband bij Shell bekleedde van der Veer verschillende managementfuncties en klom hij uiteindelijk op tot CEO van het bedrijf in 2004. Als CEO hield hij toezicht op de activiteiten van het bedrijf en was hij verantwoordelijk voor de financiële prestaties. Dit is dan ook de voornaamste manier waarop Van der Veer geld heeft verdiend, maar dit deed hij ook nog door te werken voor Philips en ING Groep. Het is waarschijnlijk dat hij inkomsten uit deze activiteiten verdient, hoewel de details van zijn financiële regelingen niet algemeen bekend zijn.

Hoeveel is Jeroen van der Veer waard?

Jeroen van der Veer heeft tijdens zijn carrière ontzettend veel geld verdiend, vooral door zijn werk voor Shell. Hier was hij dus jarenlang CEO, terwijl hij ook nog voor bedrijven als Philips en ING heeft gewerkt. Het is dan ook niet meer dan logisch dat het vermogen van Van der Veer hoog is. Jeroen van der Veer is volgens de laatste berichten namelijk maar liefst 90 miljoen euro waard. De Nederlander is dus een multimiljonair, dat weten we wel zeker!

Waar woont Jeroen van der Veer?

We weten door een interview van Jeroen van der Veer met NRC dat hij in Wassenaar woont. Hij is desondanks geboren in Utrecht, terwijl hij ook nog heeft gestudeerd in Delft en Rotterdam. De kans is daarom groot dat Jeroen van der Veer in meerdere Nederlandse steden heeft gewoond, maar zijn huidige huis staat dus in Wassenaar. Deze plaats ligt in Zuid-Holland en telt zo’n 27 duizend inwoners, waaronder dus Jeroen van de Veer.

Wie is de vrouw van Jeroen van der Veer?

Jeroen van der Veer is getrouwd met een vrouw genaamd Mariette, waarmee hij drie dochters heeft. Volgens de laatste berichten heeft Van der Veer bovendien negen kleinkinderen. Mogelijk is hij inmiddels alweer opa geworden, maar hierover is geen informatie bekend. Alsnog is het gezin van Jeroen van der Veer en zijn vrouw Mariette dus relatief groot!

Het inkomen van Jeroen van der Veer

Jeroen van der Veer is inmiddels met pensioen. We denken daarom dat zijn salaris inmiddels zo goed als nihil is. Toch is de kans groot dat Van der Veer op een onbekende manier nog wel wat geld verdient. We verwachten daarom dat het inkomen van Jeroen van der Veer maandelijks zo’n 5 duizend euro is, maar dit is echt een wilde gok. Dit komt bijvoorbeeld doordat Van der Veer een commissaris is bij Boskalis, terwijl hij ook nog actief is voor andere bedrijven.