Wat is het vermogen van Nol Hendriks?

Wat is het vermogen van Nol Hendriks? Deze man was een ondernemer die vooral bekend werd door zijn rol bij Roda JC. Bij deze club financierde Hendriks de komst van meerdere spelers, terwijl hij ook actief was als bestuurslid technische zaken en lid van de raad van commissarissen. Hendriks scoutte bovendien spelers voor Roda JC. Een jaar voor zijn overleden maakte Fox Sports Eredivisie een documentaire genaamd Pecunia Non Olet over Nol Hendriks. Wat is het vermogen van Nol Hendriks? Je leest het in dit artikel.

Wie is Nol Hendriks?

Nol Hendriks was een Nederlandse zakenman en eigenaar van een voetbalclub. Hij werd geboren op 15 mei 1937 in Renkum, Nederland, en stierf op 21 oktober 2017 op 70-jarige leeftijd in Heerlen. Hendriks was vooral bekend vanwege zijn rol bij voetbalclub Roda JC, waarmee hij in 1981 begon. Met zijn hulp behaalde de club enkele opmerkelijke successen, waaronder het winnen van de KNVB-beker. Dit lukte Roda JC met behulp van Nol Hendriks zelfs twee keer.

Naast zijn eigendom van Roda JC was Hendriks ook betrokken bij andere zakelijke ondernemingen, al begon hij in de mijnen. Nol Hendriks focuste zich vervolgens volledig op de textielhandel. Hij werd multimiljonair door het concept genaamd de Cash-and-Carry. Hierbij kocht Hendriks dumppartijen op om vervolgens goedkoop op de markt te brengen. Hij begon meerdere bedrijven waaronder Hendriks Textiel en Hendriks Mode. Hiermee opende Nol Hendriks meerdere winkels in Limburg en België, al was de hoofdvestiging te vinden in Heerlen.

Waar verdient Nol Hendriks zijn geld mee?

Nol Hendriks verdiende zijn geld dus in de textielhandel. Hij had in deze wereld twee bedrijven: Hendriks Textiel en Hendriks Mode. Beide bedrijven bestonden uit diverse winkels die gevestigd waren in België en Limburg. De hoofdvestiging was desondanks te vinden in Heerlen. In dit pand zat ook een lunchroom.

Hoeveel is Nol Hendriks waard?

Nol Hendriks is dus inmiddels overleden, waardoor zijn vermogen overgedragen is aan zijn kinderen. Desondanks willen we nog wel aangeven hoeveel de ondernemer waard was toen hij overleed. Volgens de geruchten was Nol Hendriks destijds namelijk circa 12 miljoen euro waard.

Waar woont Nol Hendriks?

Nol Hendriks is overleden en woont daarom dus nergens meer.

Wie is de vrouw van Nol Hendriks?

Nol Hendriks was lang getrouwd met een vrouw genaamd Margaretha. Zijn vrouw stierf in de jaren 2000. Samen kregen ze twee kinderen: Ronald en Myrjam, die nu verantwoordelijk zijn voor de bedrijven van nol Hendriks.

Het inkomen van Nol Hendriks

Nol Hendriks is inmiddels overleden en heeft dus niet langer een inkomen.