Wat is het vermogen van Neelie Kroes?

Wat is het vermogen van Neelie Kroes? Deze oud-politicus werd in 2010 genoemd als de nieuwe minister-president, wat uiteindelijk Mark Rutte werd. Kroes was op dat moment actief als Europees commissaris voor Digitale Agenda, wat ze eerst ook was voor Mededinging. Ze stopte hiermee op 1 november 2014, waarmee ze net niet 10 jaar Europees commissaris was. Wat is het vermogen van Neelie Kroes door haar lange carrière als politicus? Je leest het in deze handige blog!

Wie is Neelie Kroes?

Neelie Kroes is een Nederlandse politica en zakenvrouw die verschillende spraakmakende functies heeft bekleed in de Europese Unie (EU) en in de Nederlandse regering. Zij werd geboren op 19 juli 1941 in Rotterdam, Nederland. Kroes begon haar carrière bij de Kamer van Koophandel, waar ze de eerste vrouwelijke bestuurslid was. Ze werd in 1971 gekozen in de Tweede Kamer voor de VVD. Vervolgens was ze van 1982 tot 1989 minister van Verkeer en Waterstaat, terwijl ze eerst al staatssecretaris van verkeerszaken was.

Kroes werd in 2004 aangesteld als Europees commissaris voor Mededinging, waar ze toezicht hield op de handhaving van antitrustwetten in de EU. Later was ze van 2010 tot 2014 Europees commissaris voor Digitale Agenda, waar ze verantwoordelijk was voor het bevorderen van de groei en ontwikkeling van de digitale economie in de EU. Naast haar politieke loopbaan heeft Kroes ook diverse functies in het bedrijfsleven vervuld. Ze was lid van de raden van bestuur van verschillende grote bedrijven, waaronder Salesforce en Uber. Ze heeft ook gewerkt als adviseur en consultant voor verschillende technologiebedrijven. Kroes staat bekend om haar sterke pro-markthouding en haar pleidooi voor vrijhandel en open markten. Ze is erkend voor haar bijdragen aan de EU en op het gebied van technologie, en heeft tijdens haar carrière talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen.

Waar verdient Neelie Kroes haar geld mee?

Als politicus heeft Neelie Kroes waarschijnlijk een salaris en voordelen verdiend tijdens haar ambtstermijnen in de Nederlandse regering en de Europese Unie. Het is echter belangrijk op te merken dat het dienen in deze rollen voornamelijk een openbare dienst is en geen middel om geld te verdienen. Kroes heeft ook een succesvolle carrière in het bedrijfsleven gehad, waarbij ze heeft gediend op de raden van bestuur van verschillende grote bedrijven, waaronder Salesforce en Uber. Het is waarschijnlijk dat ze compensatie heeft ontvangen voor deze functies, wat onder meer aandelenopties, bestuurskosten en andere vormen van vergoeding kan omvatten. Naast haar bestuursfuncties heeft Kroes ook gewerkt als adviseur en consultant voor verschillende technologiebedrijven. Het is waarschijnlijk dat ze geld verdient met deze adviesrollen, waarbij vergoedingen voor haar tijd en expertise kunnen worden inbegrepen.

Hoeveel is Neelie Kroes waard?

Neelie Kroes heeft als politicus zeker niet slecht verdiend, wat natuurlijk ook komt door haar werk voor grote bedrijven als Uber en Salesforce. Experts verwachten namelijk dat Kroes op het moment meer dan een miljoen euro op de bankrekening heeft. Om precies te zijn, is Neelie Kroes volgens de laatste geruchten 3 miljoen euro waard momenteel. Of dit daadwerkelijk klopt, weet natuurlijk alleen de oud-politicus zelf. Desondanks hoeven we ons zeker geen zorgen te maken over de bankrekening van Neelie Kroes!

Waar woont Neelie Kroes?

Neelie Kroes woonde jarenlang in Wassenaar, maar ze koos ervoor om deze villa uiteindelijk te verkopen. Waarom ze dit deed, had eigenlijk een hele nare reden. Kroes had namelijk last van een stalker en werd door haar zoon Yvo overtuigd om te verhuizen. Hij zei dat Els Borst ook lastiggevallen werd door een stalker voordat ze vermoord werd in 2014. Kroes was zodoende overtuigd en zette haar villa in Wassenaar te koop. Inmiddels woont Neelie Kroes in een appartement in Amsterdam, waar ze een goede beveiliging heeft. Zelfs de oprit is afgesloten!

Wie is de man van Neelie Kroes?

Neelie Kroes trouwde op 5 juni 1965 met Wouter Jan Smit. Smit was een navigatie-officier bij de Koninklijke Marine. Neelie Kroes ging vervolgens door het leven als Neelie Smit-Kroes en kreeg met haar man een zoon genaamd Yvo. Smit-Kroes en Kroes scheidden in juli 1991. Vervolgens trouwde Neelie Kroes opnieuw, dit keer op haar verjaardag in 1995. Haar nieuwe man was Bram Peper, de burgemeester van Rotterdam in die tijd. Het stel scheidde in 2003. Inmiddels zijn beide ex-mannen van Kroes overleden. Na haar scheiding met Peper hoeft Neelie Kroes geen geliefde meer,

Het inkomen van Neelie Kroes

Je weet inmiddels dat Neelie Kroes een miljonair is, wat komt door haar lange loopbaan als politicus, bestuurslid en adviseur. Voor zover bekend is ze inmiddels grotendeels met pensioen, wat ervoor gezorgd heeft dat ze op het moment niet veel geld meer verdient. Het inkomen van Neelie Kroes is onbekend, maar waarschijnlijk niet hoog. Wel kwam ze in 2016 in de problemen omdat haar salaris van een jaar eerder niet op had gegeven. Ze kreeg daarom een reprimande van de Europese Commissie.