Wat is het vermogen van Peter Terium?

Wat is het vermogen van Peter Terium? Het zou kunnen dat je niet weet wie deze man is, maar toch is Terium een beroemde Nederlander binnen bedrijven. Hij is namelijk onder meer de CEO van Innogy en RWE geweest. Hij is desondanks opgeleid als accountant, wat hij eerst voor het Ministerie van Financiën deed. Peter Terium ging vervolgens werken voor KPMG en Schmalbach-Lubeca, waarna hij dus later actief werd als CEO van RWE en Innogy. Wat is het vermogen van Peter Terium? Je leest het in dit artikel!

Wie is Peter Terium?

Peter Terium is een Nederlandse zakenman die de voormalige CEO was van het energiebedrijf Innogy SE. Hij werd geboren op 26 september 1963 in Heerlen. Terium begon zijn carrière in de energiesector in de jaren negentig bij het Nederlandse nutsbedrijf Nuon. Vervolgens bekleedde hij verschillende seniorfuncties bij het bedrijf voordat hij in 2007 werd benoemd tot CEO. Onder zijn leiding groeide Nuon uit tot een van de grootste energiebedrijven in Europa, met vestigingen in Nederland, Duitsland en België.

In 2012 verliet Terium Nuon om CEO te worden van RWE, een Duits nutsbedrijf dat het moederbedrijf was van Innogy SE. In 2016 kondigde RWE aan dat het Innogy zou afsplitsen als een apart bedrijf, met Terium als CEO. Innogy werd in 2016 genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange en werd een van de grootste energiebedrijven in Europa. Tijdens zijn ambtsperiode bij Innogy hield Terium toezicht op een periode van aanzienlijke groei en expansie voor het bedrijf. Hij was ook een uitgesproken pleitbezorger voor hernieuwbare energie en zette zich in voor het verkleinen van de ecologische voetafdruk van Innogy. In 2017 nam hij ontslag als CEO te midden van een opschudding in het management van het bedrijf.

Waar verdient Peter Terium zijn geld mee?

Peter Terium verdiende geld als topman in de energie-industrie. Hij vervulde seniorfuncties bij verschillende energiebedrijven, waaronder het Nederlandse nutsbedrijf Nuon en het Duitse nutsbedrijf RWE. Hij was ook CEO van Innogy SE, dat in 2016 werd afgesplitst van RWE en een van de grootste energiebedrijven in Europa werd.

Als CEO verdiende Terium waarschijnlijk een aanzienlijk salaris en ontving hij mogelijk bonussen en andere vormen van compensatie op basis van de prestaties van de bedrijven die hij leidde. Mogelijk had hij ook aandelen in de bedrijven waarvoor hij werkte, die in de loop van de tijd in waarde hadden kunnen stijgen naarmate de bedrijven groeiden en winstgevender werden.

Hoeveel is Peter Terium waard?

Experts gokken dat Peter Terium 3 miljoen euro waard is. Dit is echter niet een feit, de Nederlandse bedrijfsleider heeft namelijk officieel bekend gemaakt wat zijn vermogen is. Desondanks denken we dat Peter Terium zeker een miljonair is, wat vooral komt door zijn rol als CEO binnen RWE en Innogy.

Waar woont Peter Terium?

Peter Terium is geboren in Heerlen en ging in Maastricht naar school. Het is niet bekend of hij hier nu ook woont. Hij is in ieder geval een tijd lang inwoner van Duitsland geweest vanwege zijn werk, maar het zou kunnen dat Peter Terium nu weer in Nederland woont.

Wie is de vrouw van Peter Terium?

Het is niet bekend wie de vrouw van Peter Terium is, maar we weten wel dat hij getrouwd is en twee kinderen heeft.  

Het inkomen van Peter Terium

Peter Terium is niet langer de CEO van Innogy en daardoor denken we dat hij niet langer een inkomen krijgt. Wel weten we wat zijn salaris in het verleden was. Peter Terium ontving in 2012 als CEO van RWE namelijk een inkomen van 2,55 miljoen euro. Volgens geruchten heeft hij in andere jaren nog meer geld verdiend.