Wat is het vermogen van Pieter Schoen?

Wat is het vermogen van Pieter Schoen? Je wilt vast het antwoord op deze vraag weten als je dit panellid kent van Dragons’ Den, het televisieprogramma dat inmiddels te zien is op de streamingservice van Viaplay. Pieter Schoen krijgt hiervoor natuurlijk een salaris, maar ook zijn verleden als ondernemer heeft hem geen windeieren gelegd. Daarom ben je vast benieuwd naar de vraag: wat is het vermogen van Pieter Schoen? Lees snel verder voor het antwoord!

Wie is Pieter Schoen?

Pieter Schoen is een Nederlandse ondernemer en investeerder die geboren is in Athene. Schoen is geboren in 1975 in de Griekse hoofdstad doordat zijn vader hier werkte als expatondernemer in verfcoatings voor Griekse scheepswerven. Dit deed zijn vader voor het bedrijf Sigma Coatings, wat eerder onderdeel was van Pieter Schoen Zaandam. Dit familiebedrijf kwam voort uit de verfmolen De Gekroonde Schoen, die Pieter Schoen Simonszoon in 1722 bouwde. Pieter Schoen Zaandam werd vervolgens in 1969 overgenomen door Petrofina, wat het vervolgens onderdeel liet worden van Sigma Coatings.

Pieter Schoen verhuisde met zijn gezin al snel terug naar Nederland, wat vooral kwam nadat de jonge Nederlander verbrand was geraakt bij een ongeluk met hete thee. Schoen groeide op in Het Gooi studeerde vervolgens tussen 1994 en 1999 aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hier volbracht hij de opleiding bedrijfskunde, terwijl hij tegelijkertijd ook zijn eerste bedrijf opstartte: de uitgeverij Tweesprong, samen met zijn studievriend Harald Swinkels. Ze begonnen ook samen een IT-bedrijf genaamd CareerFever, wat uiteindelijk na drie jaar failliet gaat. Hier zullen de twee veel spijt van hebben gehad, aangezien ze ongeveer een jaar eerder nog een bod van 40 miljoen euro hadden afgeslagen.

Waar verdient Pieter Schoen zijn geld mee?

Het grootste succes boekten Pieter Schoen en Harald Swinkels met de Nederlandse Energie Maatschappij, kortweg NLE. Dit bedrijf richtten ze in 2005 op en werd na dertien jaar voor een bedrag van ongeveer 200 miljoen euro overgenomen door Nuts Groep. Dit betekende niet dat Schoen in de energiemarkt stopte, want hij begon in België Mega, wat in 2021 ook in Nederland verkrijgbaar werd. Pieter Schoen investeert bovendien ook in veel ondernemingen via de investeringsmaatschappijen VOC Capital Partners en Shoe Investments. Op het moment heeft Schoen naar schatting geïnvesteerd in meer dan 40 bedrijven.

Hoeveel is Pieter Schoen waard?

Pieter Schoen heeft volgens Quote een vermogen van maar liefst 220 miljoen euro. Dit bedrag komt uit 2022 en zorgde ervoor dat de Nederlandse ondernemer op nummer 249 in de Quote 500 kwam. Aangezien dit alweer een tijdje geleden is, zou het kunnen dat Pieter Schoen nu nog meer waard geworden is. Zijn vermogen kan echter ook zijn gezakt. Overigens liet Schoen tegen Quote 500 weten dat hij zijn eerste miljoen al als student verdiende. Dit deed hij met een boek waarin BN’ers, ondernemers en andere bekende personen uitlegden hoe ze succesvol waren geworden en welke kansen ze nog zagen.

Waar woont Pieter Schoen?

Pieter Schoen mag dan wel geboren zijn in Athene en opgegroeid zijn in Het Gooi, inmiddels is de rijke ondernemer verhuisd naar Rotterdam. Hier woont hij namelijk in een prachtige villa van 9,9 miljoen euro in de wijk Hillegersberg. Dit ligt in het noorden van Rotterdam. Schoen woont sinds 2013 samen met zijn gezin in het riante huis. De hypotheek van deze villa mag er zijn, Schoen betaalt namelijk elke maand de lasten van een hypotheek van maar liefst 9,999,999 euro. Leuk feitje: deze hypotheek heeft hij afgesloten bij de duurste notaris van Rotterdam. Fraai is het huis wel, dat absoluut!

Wie is de vrouw van Pieter Schoen?

Er is niet veel bekend over het gezin van Pieter Schoen, maar wel is duidelijk dat hij dus met ze in de prachtige villa in Hillegersberg woont. Ook is het bekend dat de vrouw van Pieter Schoen Claar heet. Dit is namelijk te zien op een foto die de rijke ondernemer zelf deelde op Instagram. In totaal heeft Schoen zes kinderen. Vier daarvan komen uit een eerdere relatie.

Het inkomen van Pieter Schoen

Inmiddels weet je dus dat Pieter Schoen volgens Quote op het moment een vermogen van ruim 200 miljoen euro heeft, om precies te zijn zo’n 220 miljoen euro. Dit is natuurlijk wel wat anders dan het inkomen van Pieter Schoen. Wat de ondernemer precies verdient, is onbekend. Wel is duidelijk dat hij geïnvesteerd heeft in meer dan 40 bedrijven. Ook fungeert hij dus als panellid in Dragons’ Den, wat voor meer inkomen zorgt. Dit televisieprogramma werd eerst uitgezonden door WNL, maar sinds vorig jaar zie je Dragons’ Den in Nederland op Viaplay. Schoen bleef na de overstap naar de streaming service te zien in het programma en verdient hierdoor dus nog altijd een lekkere extra. Maar laten we eerlijk zijn, het zit wel goed met het inkomen én vermogen van Pieter Schoen.