Wat is het vermogen van Estavana Polman?

Wat is het vermogen van Estavana Polman? Deze handbalster is een van de bekendste sportsters uit ons land en het is dan ook logisch dat je je afvraagt wat ze in haar gehele leven tot nu toe heeft verdiend. Mogelijk ken je haar niet eens van het handbal, maar juist door haar relatie met Rafael van der Vaart. Het stel is inmiddels al jaren samen en kreeg in 2017 zelfs een dochter samen. Wat is het vermogen van Estavana Polman? In dit artikel geven we het antwoord, terwijl je hieronder ook nog meer informatie over deze sterspeelster van de handbaldames vindt.   

Wie is Estavana Polman?

Estavana Polman is een Nederlandse professionele handbalspeelster, geboren op 5 augustus 1992 in Arnhem, Nederland. Ze staat bekend om haar vaardigheden als spelmaker en haar vermogen om doelpunten te maken. Polman begon al op jonge leeftijd met handballen en debuteerde op 16-jarige leeftijd in de Nederlandse Eredivisie. Later speelde ze voor de Deense club Esbjerg, waar ze verschillende titels won, waaronder het Deens kampioenschap en de Deense beker. Inmiddels speelt ze niet meer in Denemarken. Na haar vertrek bij Esbjerg handbalde Polman eerst nog even bij Nykobing Falster, maar inmiddels komt ze uit voor Rapid Bucuresti. Dit is een topclub uit Roemenië.

Het grootste succes beleefde Estavana Polman desondanks als international van Oranje. In 2019 won ze namelijk met het Nederlandse team de Wereldkampioenschappen in Japan. De handbalsters versloegen in de allerlaatste minuut van de finale Spanje. De beslissende goal kwam uit een strafworp, wat voor extra veel spanning zorgde. Deze mooie prijs werd voor Estavana Polman zelfs nog wat mooier, ze werd namelijk verkozen tot de beste speelster van het WK. Polman wordt dan ook gezien als een van de beste handballers ter wereld en is meerdere keren uitgeroepen tot Nederlands Handbalster van het Jaar.

Waar verdient Estavana Polman haar geld mee?

Estavana Polman verdient haar geld als speelster van Rapid Bucuresti, wat we in het Nederlands ook wel Rapid Boekarest noemen. Dit is een team uit de hoofdstad van Roemenië, waar Polman speelt als linker- of middenopbouw. De handbalster verdiende eerder haar geld bij meerdere handbalclubs in Denemarken, zo speelde ze jarenlang bij Team Esbjerg. Hier werd ze echt goed en bekend, wat ervoor zorgde dat ze veel wedstrijden voor de Nederlandse handbaldames heeft gespeeld.

Hoeveel is Estavana Polman waard?

Je zou verwachten dat handbalsters niet heel veel verdienen. Toch is Estavana Polman flink wat geld waard als je de geruchten mag geloven. De salarissen liggen in deze sport niet voor het oprapen, maar toch hebben meerdere media wel wat schattingen gemaakt. Hieruit halen we dat Estavana Polman een vermogen heeft van 2 miljoen euro. Dit is een flink bedrag, al is het wel een stuk lager dan wat haar vriend Rafael van der Vaart waard is.

Waar woont Estavana Polman?

Estavana Polman heeft jarenlang in Denemarken gewoond omdat ze hier handbalde voor meerdere teams. Inmiddels is de Nederlandse sterspeelster echter een inwoner van Roemenië. Dit komt doordat ze in november 2022 de overstap maakte naar Rapid Bucuresti, een echte topclub in haar nieuwe thuisland. Waar Estavana Polman precies woont in Roemenië is niet bekend. Wel is de kans groot dat ze in een huis in Boekarest woont. Dit is immers de hoofdstad van het land, terwijl dit ook de plek is waar haar club gevestigd is. Daarom verwachten we dat de woonplaats van Estavana Polman op het moment Boekarest is, al is ze geboren en opgegroeid in Arnhem.

Wie is de vriend van Estavana Polman?

De vriend van Estavana Polman is natuurlijk niemand minder dan Rafael van der Vaart. De oud-voetballer en de handbalster hebben sinds 2016 een relatie en kregen op 23 juni 2017 een dochter. Daarnaast waren de twee love birds ook te zien in Estavana in het Echt, een realitysoap die te zien was op het online videoplatform van De Telegraaf. Een relatie met een voetballer is voor Polman overigens niets nieuws, ze had namelijk eerder een relatie met Mart Lieder. De spits is inmiddels getrouwd met een teamgenoot van Estavana Polman bij Nederland: Tess Wester. De keepster en Lieder trouwden op 22 juni 2022 en kregen later dat jaar hun eerste kind.

Het inkomen van Estavana Polman

Eerder noemden we al het vermogen van Estavana Polman, maar het is niet meer dan logisch dat je ook nog benieuwd bent naar haar salaris. Hoewel het inkomen van Estavana Polman nooit officieel bevestigd is, is de kans groot dat ze als handbalster niet vele duizenden euro’s per maand verdient. Deense media kwamen er namelijk achter dat de handbalvrouwen in de Deense competitie gemiddeld per maand 1350 euro verdienden. Polman had als sterspeelster mogelijk wel een hoger salaris, maar nu ze in Roemenië bij Rapid Bucuresti speelt kan het inkomen van Estavana Polman alweer anders zijn geworden.