Wat is het vermogen van Manon van Essen?

Wat is het vermogen van Manon van Essen? Deze vraag zoek je vast op in Google nadat je erachter bent gekomen dat deze Nederlandse vrouw de oprichter van Magioni is. Ken je haar niet van deze pizza’s maar van Dragons’ Den? Dat kan, Van Essen is namelijk vorig jaar aangesloten als ‘dragon’ toen het tv-programma naar Viaplay ging. Manon van Essen is dan ook een succesvolle investeerder, terwijl ze nog helemaal niet zo oud is. In dit artikel lees je wat het vermogen van Manon van Essen is, maar ook wie deze Nederlandse ondernemer überhaupt precies is!

Wie is Manon van Essen?

Manon van Essen is een Nederlandse ondernemer en investeerder. Zo richtte ze bijvoorbeeld Magioni op, een bedrijf dat gezondere pizza’s maakt door korstjes met groente en fruit te gebruiken. Ze startte het bedrijf in 2016 met als doel gezondere voedingsopties te creëren zonder in te boeten aan smaak. Magioni bleek het grootste succes van Van Essen te zijn, maar het was niet haar eerste bedrijf. Haar eerste officiële onderneming richtte Manon van Essen namelijk op 21-jarige op. Dit was een gedeelte van haar afstudeeronderzoek voor haar opleiding Communicatie. De Nederlandse ondernemer heeft inmiddels meerdere prijzen gewonnen, zoals de Viva400 Award en de Dutch Women’s Business Award. Je kunt bovendien een kookboek genaamd “Pizza” uit de pen van Manon van Essen lezen.

Waar verdient Manon van Essen haar geld mee?

Het eerste bedrijf van Manon van Essen was een tech-bedrijf en ging over software dat handschriften kon herkennen. Ze koos ervoor om na een tijdje deze licentie te verkopen. Het geld dat ze hiervoor kreeg, investeerde ze vervolgens in andere bedrijven. Ze heeft bijvoorbeeld werkplekken verhuurd, terwijl ze voor de foodhallen in Amsterdam ook nog een healthy food-project startte. Van Essen heeft bovendien als chef-kok gewerkt, terwijl ze ook nog haar eigen cateringbedrijf had.

Het grootste succes boekte ze desondanks met Magioni, hierover zei de panellid van Dragons’ Den het volgende tegen Harper’s Bazaar: “Met Magioni zette ik groentedeeg voor pizza’s wereldwijd op de kaart. Maar ook ik kreeg vaak te horen dat het me niet ging lukken, een pizza-imperium opbouwen. Desondanks ben ik altijd in mezelf blijven geloven en werd mijn bedrijf binnen vijf jaar enorm succesvol”. Manon van Essen verkocht uiteindelijk Magioni aan Dr. Oetker en richtte vervolgens Foodture Rebels op. Dit investeringsfonds helpt andere ondernemingen te groeien en zo de voedingsindustrie te veranderen.

Hoeveel is Manon van Essen waard?

Manon van Essen werd met Foodture Rebels de allerjongste Nederlandse vrouw met een eigen ondernemingsfonds. Vervolgens werd ze ook de jongste vrouw van de panel van Dragons’ Den. Van Essen vond dat zelf een hele eer, maar ze ziet het natuurlijk ook terug in haar vermogen. Wat het precieze vermogen van Manon van Essen is, is onduidelijk. Desondanks is de kans groot dat ze genoeg op haar bankrekening heeft staan, ze zal anders niet snel uitgenodigd worden om in de jury naast Pieter Schoen en Won Yip plaats te nemen. Wel is het bekend dat Dr. Oetker miljoenen heeft geïnvesteerd om haar bedrijf Magioni over te nemen.

Waar woont Manon van Essen?

Het is niet duidelijk waar Manon van Essen op het moment woont. Wel maakte ze op Facebook bekend dat ze met een team een eigen huis heeft ontworpen en gebouwd. Ze woont hier samen met haar vriend en kind, terwijl er ook nog een tweede aan zit te komen. Van Essen bouwde het huis overigens helemaal vanaf de grond, ze kocht de grond in 2020 en twee jaar later stond de woning. Sindsdien woont ze er met veel plezier.

Wie is de vriend van Manon van Essen?

Manon van Essen deelt op Facebook regelmatig van zichzelf samen met haar vriend. Het is desondanks niet bekend wat zijn naam is. Wel weten we dat ze samen een jongentje hebben: Joah. Ook maakte Van Essen in augustus 2022 bekend dat ze opnieuw zwanger is, wat dus betekent dat Joah een grote broer wordt. Wanneer ze uitgerekend is, is desondanks niet bekend.

Het inkomen van Manon van Essen

Doordat het vermogen van Manon van Essen niet bekend is, geldt dit ook voor haar inkomen. Wel weten we dat ze als panellid voor Dragons’ Den werkt sinds het televisieprogramma in 2022 overstapte van WNL naar Viaplay. Ze krijgt voor deze baan natuurlijk een salaris, maar het inkomen van Manon van Essen stijgt ook op andere manieren. Zo heeft ze met haar investeringsfonds Foodture Rebels in meerdere bedrijven geïnvesteerd. Ook heeft ze samen met haar beste vriend een nieuwe startup opgericht waarmee ze de vitamine branche wilt overnemen. Overigens investeert Van Essen niet alleen in bedrijven, ze is ook beschikbaar als coach voor ondernemingen. Ze focust zich hierbij vooral op bedrijven uit de voedingsindustrie, waarin ze zelf natuurlijk ook haar vermogen heeft verdiend.