Wat is het vermogen van Roel Pieper?

Wat is het vermogen van Roel Pieper? Deze ICT-ondernemer uit Vlaardingen woont inmiddels in Oekraïne, waardoor hij regelmatig in het nieuws is gekomen. Dit is hem niet vreemd, aangezien hij Pieper ook eerder al vaak in de media was. Dit kwam bijvoorbeeld doordat een verwarde man in 2003 zijn echtgenote Ricka neerstak op zijn landgoed Koekoeksduin in Aerdenhout. Wil je meer weten over Roel Pieper, zoals wat is het vermogen van Roel Pieper? Lees dan zo snel mogelijk verder!  

Wie is Roel Pieper?

Roel Pieper is een Nederlandse zakenman en ondernemer die al vele jaren in de technologie-industrie werkt. Hij werd geboren op 13 april 1956 in Vlaardingen, Nederland en begon zijn carrière in Duitsland en de Verenigde Staten. Pieper heeft verschillende spraakmakende functies in de technologie-industrie bekleed, waaronder die van CEO van Tandem Computers en Chief Technology Officer bij Compaq. Hij was ook bestuurslid of adviseur voor verschillende andere bedrijven, waaronder Philips en AT&T. Hij was zelfs een tijdje Executive Vice President bij Philips, waar hij ontslag nam om de persoonlijke investeerder van The Fifth Force te worden.

Naast zijn werk in de technologie-industrie is Pieper ook betrokken geweest bij andere ondernemingen, waaronder een mislukte poging om een ​​hogesnelheidstreindienst in de Verenigde Staten te lanceren. Pieper is in de loop der jaren onderwerp van controverse geweest, waarbij sommige van zijn zakelijke ondernemingen werden bekritiseerd vanwege hun gebrek aan succes of omdat ze te ambitieus waren. Hij is ook betrokken geweest bij juridische geschillen met voormalige zakenpartners en investeerders. Ondanks deze controverses wordt Pieper nog steeds beschouwd als een prominente figuur in de technologie-industrie, en hij is door de jaren heen aan verschillende projecten en ondernemingen blijven werken.

Waar verdient Roel Pieper zijn geld mee?

Roel Pieper heeft geld verdiend als CEO en CTO in de technologie-industrie, waar hij een aantal hoge profiel posities heeft bekleed bij bedrijven zoals Compaq en Philips. In deze functies heeft hij naar verluidt grote salarissen en bonussen ontvangen. Pieper heeft ook geïnvesteerd in verschillende technologiebedrijven en startups. Hij is medeoprichter van het softwarebedrijf Ariane II, dat later werd verkocht aan Sun Microsystems. Hij heeft ook geïnvesteerd in het Nederlandse bedrijf Nedstat, dat later werd verkocht aan comScore, en in het Amerikaanse bedrijf Zaplet, dat later werd overgenomen door MetricStream.

Hoeveel is Roel Pieper waard?

Roel Pieper heeft dus zijn vermogen opgebouwd door te investeren in diverse bedrijven, terwijl hij ook nog gewerkt heeft in hoge functies voor beroemde bedrijven. Je verwacht hierdoor natuurlijk dat Roel Pieper een miljonair is. Nou, dat is waarschijnlijk ook zeker het geval. Desondanks is er niet heel bekend over het vermogen van de ICT-ondernemer. Toch durven we wel een schatting te maken. We denken namelijk dat Roel Pieper op het moment zo’n 15 miljoen euro waard is. Door de oorlog in Oekraïne kan zijn vermogen desondanks wel wat gezakt zijn.

Waar woont Roel Pieper?

Roel Pieper woont inmiddels in Oekraïne. De ondernemer heeft door de jaren heen in meerdere landen gewoond en verhuisde in 2014 naar Oekraïne om hier actief te zijn in meerdere investeringsprojecten. Hij wil met een bedrijf bijvoorbeeld als doel om een markt op te starten voor bio-ethanol op basis van de hoge aanvoer van mais in het land. Ook al is de oorlog inmiddels al een tijdje bezig in Oekraïne, Roel Pieper is niet van plan om terug te keren naar Nederland. Hij woont dan ook nog altijd in Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. Hier woont Roel Pieper samen met zijn vriendin en jongste zoon, die in 2017 geboren werd.

Wie is de vriendin van Roel Pieper?

Roel Pieper is twee keer getrouwd geweest en heeft ondertussen ook weer een nieuwe vriendin. Uit zijn eerste huwelijk heeft drie zonen, wat ook weer gebeurde in zijn tweede huwelijk. Momenteel woont Roel Pieper samen met zijn nieuwe vriendin in een woning in Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. Ook al is hier op het moment oorlog doordat Rusland onder leiding van Vladimir Poetin het land ingevallen is, heeft Pieper ervoor gekozen om er te blijven wonen. De ondernemer is hier dan ook onderdeel van een paar investeringsprojecten, waaronder meerdere hightech landbouwprojecten. Een goed voorbeeld hiervan is Agri Cooperative Europe. Roel Pieper heeft met zijn nieuwe vriendin in Oekraïne ook weer een zoon gekregen, Roland Pieper Jr. werd namelijk in 2017 geboren.

Het inkomen van Roel Pieper

We zeiden eerder al dat Roel Pieper een vermogen heeft van circa 15 miljoen euro, maar nu wil je uiteraard ook weten of zijn bankrekening steeds hoger of juist lager wordt. Hier valt helaas niet zoveel over te zeggen. Dit komt simpelweg doordat het inkomen van Roel Pieper onbekend is. Ook kunnen we niet echt een schatting maken, doordat zijn investeringen natuurlijk niet allemaal officieel aangekondigd zijn. Het inkomen van Roel Pieper is dus helaas volledig onbekend.