Wat is het vermogen van Tom Boonen?

Wat is het vermogen van Tom Boonen? Deze Belg uit Mol was eerst een professionele wielrenner en behaalde tijdens zijn loopbaan veel succes, maar inmiddels ken je hem mogelijk ook als professionele autocoureur. Hij deed bijvoorbeeld mee aan de NASCAR Whelen Euro Series, terwijl hij deelneemt aan Belcar. Desondanks is Tom Boonen vooral als wielrenner bekend, onder meer doordat hij in 2005 het WK won. Wat is het vermogen van Tom Boonen hierdoor geworden? Je leest het in dit artikel!    

Wie is Tom Boonen?

Tom Boonen is een gepensioneerde Belgische professionele wielrenner die algemeen wordt beschouwd als een van de grootste klassiekers aller tijden. Hij werd geboren op 15 oktober 1980 in Mol, België, en begon zijn professionele wielercarrière in 2002 bij het US Postal Service-team. Boonen vestigde zich snel als een topkandidaat in eendaagse races en won zijn eerste grote klassieker, de E3 Prijs Vlaanderen, in 2004. Hij won vervolgens vier keer de prestigieuze race Parijs-Roubaix en drie keer de Ronde van Vlaanderen. tijden en eenmaal de race Milaan-San Remo. Zijn dominantie in de klassiekers leverde hem de bijnaam “Tornado Tom” op.

Naast zijn klassieke overwinningen won Boonen ook meerdere etappes in de Tour de France en de Vuelta a España en won hij in 2007 de groene trui voor de beste sprinter in de Tour de France. won in de loop van zijn carrière in totaal 121 races. Boonen stond bekend om zijn krachtige sprintvermogen, evenals zijn vaardigheid in het navigeren op de geplaveide wegen en het moeilijke terrein van de klassieke races. Hij werd ook zeer gerespecteerd vanwege zijn sportiviteit en zijn bereidheid om voor zijn teamgenoten te werken.

Waar verdient Tom Boonen zijn geld mee?

Nadat hij stopte met wielrennen, is Tom Boonen bij de sport betrokken gebleven als televisiecommentator en als aandeelhouder en adviseur van de wielerploeg Lotto-Soudal. Daarnaast is de oud-wielrenner inmiddels een autocoureur. Bij een crash in Assen kwam Tom Boonen met de schrik vrij, de auto van Kenneth Heyer landde namelijk net niet op zijn hoofd. Boonen verdient tegenwoordig dus zijn geld als autocoureur en aandeelhouder van Lotto-Soudal, al heeft hij het grootste gedeelte van zijn vermogen verdiend als wielrenner.

Hoeveel is Tom Boonen waard?

Als je regelmatig wielrennen kijkt, weet je natuurlijk dat Tom Boonen veel races heeft gewonnen. Je verwacht waarschijnlijk dan ook dat hij een hoog eigen vermogen heeft. In principe is het niet officieel bekend wat het vermogen van Tom Boonen is, al hebben experts wel schattingen gemaakt. We gokken daarom dat Tom Boonen zo’n 7 miljoen euro waard is. Nu we het toch over het geld van de oud-wielrenner hebben, is het leuk om te benoemen dat hij meerdere miljoenen moest terugbetalen aan de Belgische belastingdienst in 2016. Dit kwam doordat hij zijn inkomen niet had aangegeven. Hij woonde officieel in Monaco, maar volgens onderzoekers was hij desondanks vooral in België en moest hij dus in zijn thuisland belasting betalen.

Waar woont Tom Boonen?

Tom Boonen is dus geboren in Mol in België, maar heeft hier niet altijd gewoond. Zo heeft hij een tijdje in Balen gewoond, waarna hij in 2005 verhuisde naar Monaco. Veel andere wielrenners doen dit ook, onder meer omdat dit land een belastingparadijs is. In 2012 keerde Boonen toch weer terug naar zijn thuisland. We weten niet helemaal zeker waar de oud-wielrenner op dit moment woont, maar we verwachten dat het in de Kempen is. Dit Belgische gebied ziet Boonen namelijk als zijn thuis. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat Tom Boonen nu weer in Mol terecht gekomen is, maar hier zijn we niet helemaal zeker van.

Wie is de vriendin van Tom Boonen?

Tom Boonen ging 20 jaar lang met Lore Van de Weyer, maar eerder in 2023 maakte het stel bekend uit elkaar te zijn. Tom Boonen gaf aan dat hij ondertussen een nieuwe vriendin heeft, maar daarover later meer. Ook kunnen Tom en Lore nog altijd goed met elkaar opschieten. Dit moet ook wel, aangezien ze samen twee dochters hebben: de tweeling Valentine en Jacqueline. Gelukkig voor de kinderen gaan Boonen en Van de Weyer nog steeds samen op vakantie, al wonen ze dus niet meer bij elkaar. Je bent nu natuurlijk benieuwd naar de nieuwe vriendin van Tom Boonen is. Ze heet Wiebeke De Wachter en komt uit Gent. Ze is toevallig het nichtje van veldrijder Eli Iserbyt, dus ze heeft net als Boonen een link met de wielerwereld. De Wachter werkt overigens voor een advocatenkantoor gefocust op merkenrecht.

Het inkomen van Tom Boonen

Tom Boonen is inmiddels al jarenlang gestopt en zijn inkomen is daardoor tegenwoordig waarschijnlijk lager dan tijdens zijn carrière als profwielrenner. Dit kan bijna niet anders, aangezien we weten hoeveel Boonen tijdens zijn loopbaan verdiende. Het inkomen van Tom Boonen was als wielrenner namelijk ongeveer 1 miljoen euro per jaar. We hebben het dan alleen over het salaris dat hij van zijn team kreeg, het prijzengeld is dus niet inbegrepen.