Wat is het vermogen van Won Yip?

Wat is het vermogen van Won Yip? Je hebt vast over deze vraag nagedacht doordat je op Viaplay hebt gekeken naar Dragons’ Den, waarin Yip een van de vaste juryleden is samen met onder meer Manon van Essen en Pieter Schoen. Ook ken je hem mogelijk van de film Koning op de Dam, wat een documentaire is op Yip. Deze ging in première tijdens het Nederlandse Film Festival in Utrecht. Wil je graag meer weten over Won Yip en ben je vooral benieuwd naar wat het vermogen is van Won Yip? Lees snel verder!

Wie is Won Yip?

Won Yip is een Nederlandse ondernemer en vastgoedinvesteerder. Hij werd in 1969 in Tilburg begonnen als kind van Chinese ouders die eerder aar Nederland gevlucht waren. Zijn ouders hadden een Chinees restaurant in Vlissingen. Yip begon zijn carrière in de makelaardij op 18-jarige leeftijd bij het vastgoedbedrijf van zijn oom. In 1990 richtte hij zijn eigen vastgoedbeleggingsmaatschappij op, de Amsterdam Property Investment Corporation (APIC), die is uitgegroeid tot een van de grootste vastgoedbeleggers in Amsterdam.

Yip staat bekend om zijn filantropische inspanningen, waaronder het ondersteunen van verschillende goede doelen en organisaties in Nederland, zoals KWF Kankerbestrijding en de Johan Cruyff Foundation. Ook heeft hij Stichting Won Yip opgericht, die zich richt op het verbeteren van het leven van kinderen en jongeren in Nederland. Als erkenning voor zijn bijdragen heeft Yip verschillende prijzen ontvangen, waaronder de Amsterdam Business Award in 2016. Bovendien is hij dus te zien in Dragons’ Den, waarin hij al sinds de start in 2020 een panellid is.

Waar verdient Won Yip zijn geld mee?

In de loop der jaren heeft Won Yip een uitgebreide vastgoedportefeuille verworven, waaronder woningen en bedrijfspanden in Amsterdam en andere grote Nederlandse steden. Hij is ook eigenaar van verschillende hotels en restaurants, waaronder Grand Hotel Krasnapolsky en restaurant The Duchess in Amsterdam. Yip kocht zijn allereerste café zelfs al op negentienjarige leeftijd. Dit was een café aan de Grote Markt in Goes, waarna hij vervolgens ook een café aan de Dam in Amsterdam kocht. Inmiddels is hij een van de grootste horeca-uitbaters van onze hoofdstad. Hij verdient dan ook zijn geld met deze restaurants en cafés. Yip heeft daarnaast ook nog vastgoed in andere landen gekocht.

Hoeveel is Won Yip waard?

Won Yip is dus dé horecatycoon van Amsterdam, wat ervoor heeft gezorgd dat hij een flink vermogen heeft opgebouwd. Dit komt ook door zijn vele investeringen, zo kocht hij een etage in de gebouw Pontsteiger in Amsterdam. Dit werd het grootste en duurste appartement van Nederland genoemd. Yip koos ervoor om de etage in vier delen te splitsen. In de loop van de jaren verkocht hij drie gedeeltes, hij bezit nu dus nog maar een kwart. Door alle inspanningen is het vermogen van Won Yip flink gestegen, inmiddels wordt geschat dat Won Yip ongeveer 40 miljoen waard is.

Waar woont Won Yip?

Won Yip kocht dus in Amsterdam een etage van de Pontsteiger, wat hij vervolgens ook weer in delen verkocht. Inmiddels heeft hij nog altijd een deel van deze penthouse, waar hij mogelijk woont. Voor deze woning betaalde Yip maar liefst meer dan 15 miljoen euro. Hiervoor kreeg hij 1440 vierkante meter, incuslief vier appartementsrechten, acht parkeerplaatsen en twee ligplaatsen aan het water. Hij verkocht de helft van de penthouse aan de baas van Tommy Hilfiger: Daniel Grieder. Een gedeelte ging naar Adriaan Mol, maar de ondernemer koos ervoor om het pand al snel weer te koop te zetten. Het is daarnaast ook bekend dat Yip een boerderij in Goes had gekocht en vervolgens liet verbouwen door Jan des Bouvries, terwijl hij ook nog met zijn gezin een huis in Zeeland heeft.

Wie is de vrouw van Won Yip?

Er is relatief weinig informatie bekend over de vrouw van Won Yip. Wel weten we dat zijn partner Heleen Jeremiasse heet. Ze zijn zo nu en dan in het openbaar samen te zien geweest. Ook is het bekend dat zijn vrouw kinderen heeft, wat dus de stiefkinderen van Yip zijn. Ze wonen nu in de penthouse in het Pontsteiger-gebouw, maar de vrouw van Won Yip woonde eerst in Goes. Toentertijd pendelde de ondernemer op en neer tussen Amsterdam en Goes.

Het inkomen van Won Yip

Inmiddels weet je dat het vermogen van Won Yip geschat wordt op circa 40 miljoen euro. Dit bedrag zou echter ook hoger of lager kunnen liggen. Je wilt natuurlijk graag ook nog weten wat het inkomen van Won Yip is. Hoewel dit bedrag niet officieel bekend is, is de kans groot dat de Nederlander maandelijks 1 miljoen euro verdient. Dit komt door zijn baan als jurylid bij Dragons’ Den, maar Yip verdient natuurlijk aan zijn vele investeringen. Bovendien heeft de horecatycoon veel restaurants en cafés gekocht, wat zorgt voor een nog hoger inkomen van Won Yip.