Wat is het vermogen van Nikkie Plessen?

Wat is het vermogen van Nikkie Plessen? Deze vraag is vast in je opgekomen toen je de actrice zag in Goede tijden, slechte tijden. Inmiddels speelt ze hier niet meer in, maar zie je haar alsnog regelmatig op tv. Zo is ze onderdeel van de jury van Dragons’ Den, net als onder meer Won Yip en Manon van Essen. Plessen heeft bovendien haar eigen modelabel NIKKIE gelanceerd, waarmee ze nog altijd geld verdient. Wat is het vermogen van Nikkie Plessen? Je leest het in dit artikel!

Wie is Nikkie Plessen?

Nikkie Plessen is een Nederlandse televisiepersoonlijkheid, modeontwerper en ondernemer. Ze werd geboren op 8 mei 1985 in Utrecht en begon haar carrière als actrice en speelde in verschillende Nederlandse televisieseries en films. Later stapte ze over op hosting en presenteren en werd ze een begrip in Nederland als host van populaire televisieprogramma’s als Can’t Buy Me Love en Holland’s Best Fashion Designers.

Naast haar televisiewerk is Plessen ook modeontwerper en heeft ze haar eigen modelabel, genaamd “NIKKIE”. Dit merk startte ze eigenlijk nadat haar droom en passie aangewakkerd werd door haar rol als presentatrice van Holland’s Best Fashion Designers. NIKKIE staat bekend om zijn trendy en vrouwelijke kledingontwerpen en heeft een grote aanhang gekregen in Nederland en daarbuiten. Onder dezelfde merknaam heeft Plessen ook een kinderkledinglijn gelanceerd.

Waar verdient Nikkie Plessen haar geld mee?

Plessen is een succesvol ondernemer en wordt erkend voor haar zakelijk inzicht en ontving prijzen zoals de LOEY Talent Award voor Jonge Ondernemer van het Jaar in 2015. Ze is ook een actieve filantroop en steunt verschillende goede doelen, waaronder organisaties die kinderen in nood helpen. Zo is Nikkie Plessen een ambassadrice van Dance4life, waarvoor ze meerdere evenementen heeft gepresenteerd. Bovendien staat Plessen in de Top 100 Jonge Selfmade Miljonairs, wat in 2022 werd uitgegeven door Quote. Dit had volgens de experts een aantal redenen. Haar modewinkels speelden echter vooral een grote rol. Ze had met NIKKIE in 2021 namelijk 6 miljoen euro nettowinst, niet verkeerd!

Hoeveel is Nikkie Plessen waard?

Uit de lijst van Quote met de Top 100 Jonge Selfmade Miljonairs blijkt dat Nikkie Plessen een vermogen heeft van 28 miljoen euro. Ze eindigde hiermee op plek 47 in het overzicht, waarmee ze onder meer Martin Garrix en Doutzen Kroes voor zich moest laten. Het zou echter kunnen dat Plessen inmiddels nog meer waard is, aangezien de lijst in 2022 uitkwam. Haar vermogen kan natuurlijk ook gezakt zijn. Hierover is weinig bekend, al kwam Plessen tijdens de coronapandemie wel negatief in het nieuws. De cijfers van het UWV toonden namelijk aan dat NIKKIE voor meer dan 900 duizend euro aan overheidssubsidie had gekregen in 2020. Dit kwam haar op veel kritiek te staan, waarna ze een groot deel weer terugbetaalde.

Waar woont Nikkie Plessen?

Het is niet gemakkelijk om erachter te komen waar Nikkie Plessen woont, maar toch hebben we het antwoord voor je. Uit de foto’s op haar Instagram account en veel zoekwerk op Google blijkt namelijk dat ze in Amsterdam woont. Ze heeft hier samen met haar man Ruben Bontekoe, waarover later meer, een prachtig dubbel herenhuis gekocht. Deze woning is voorzien van een thuisbios, een jacuzzi én een eigen lift. Dat mag ook wel, want het huis heeft maar liefst zes verdiepingen. Het meest opvallende van de woning van Nikkie Plessen is desondanks de kroonluchter. Je ziet deze lamp al van ver en deze is dan ook zo groot dat het plafond van de vide verzwaard moest worden. Ze woont inmiddels al bijna 20 jaar in dit prachtige herenhuis samen met haar man, zoon en dochter. 

Wie is de man van Nikkie Plessen?

Waar veel BN’ers onbekende partners krijgen, geldt dit niet voor Nikkie Plessen. De jurylid van Dragons’ Den is namelijk getrouwd met niemand minder dan Ruben Bontekoe. Deze Nederlandse ondernemer is de eigenaar van NP Fashion BV, wat hij dus runt met Plessen. Bontekoe is overigens een stuk ouder dan Plessen, het verschil in leeftijd is maar liefst 16 jaar. De twee vinden dit desondanks geen probleem en hebben samen twee kinderen: dochter Jolie en zoon Alain.

Het inkomen van Nikkie Plessen

Het vermogen van Nikkie Plessen wordt door Quote dus geschat op 28 miljoen euro, zo blijkt uit de Top 100 Jonge Selfmade Miljonairs. Ze staat in deze lijst in 2022 op plek 47. Wat het inkomen van Plessen is, is desondanks niet helemaal duidelijk. Wel is bekend geworden dat haar modelabel NIKKIE in 2021 een nettowinst van liefst 6 miljoen euro had. Dat is natuurlijk niet een verkeerd inkomen voor Nikkie Plessen! Ook verdient ze nog op meer manieren geld. Zo is ze dus jurylid van Dragons’ Den samen met bijvoorbeeld Pieter Schoen, terwijl ze ook nog in andere ondernemingen heeft geïnvesteerd. Al met al loopt het inkomen van Nikkie Plessen dus in de miljoenen.