Wat is het vermogen van Youp van ‘t Hek?

Wat is het vermogen van Youp van ‘t Hek? Deze Nederlander is in ons land natuurlijk een van de bekendste cabaretiers. Daarnaast schrijft hij ook columns voor het NRC en de VARAgids, al is hij inmiddels gestopt met het optreden als cabaretier. Van ’t Hek heeft al langer last van gezondheidsproblemen en moest eind 2015 zelfs een grote hartoperatie ondergaan. Ken je deze man niet als schrijver of cabaretier? De kans is groot dat je dan Flappie kent, dit nummer van Youp van ’t Hek staat nog altijd jaarlijks in de Top 2000. Wat is het vermogen van Youp van ’t Hek? Je leest het in dit artikel!

Wie is Youp van ‘t Hek?

Youp van ‘t Hek is een Nederlandse cabaretier, schrijver en performer. Hij werd geboren op 28 februari 1954 in Naarden en heet officieel Joseph Jacobus Maria van ‘t Hek. Van ‘t Hek is een van de populairste en bekendste cabaretiers van Nederland en al meer dan vier decennia actief in de entertainmentindustrie. Van ‘t Hek begon zijn carrière eind jaren zeventig als stand-upcomedian en trad op in clubs en theaters in Nederland. Hij werd bekend om zijn scherpe humor en zijn vermogen om op een humoristische manier commentaar te leveren op sociale en politieke kwesties. Naast zijn stand-up comedy-werk heeft van ‘t Hek ook geschreven en opgetreden in verschillende toneelstukken en musicals.

Van ‘t Hek is ook een productief schrijver en heeft verschillende boeken gepubliceerd, waaronder verzamelingen van zijn humoristische columns en essays. Hij staat bekend om zijn gebruik van humor om serieuze kwesties aan te pakken, zoals politiek, sociale rechtvaardigheid en gezondheidszorg. Gedurende zijn carrière heeft van ‘t Hek talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen, waaronder de prestigieuze Nederlandse cabaretprijs voor zijn eenmansshows. Hij is ook betrokken bij verschillende goede doelen en wordt erkend voor zijn humanitaire werk.

Waar verdient Youp van ‘t Hek zijn geld mee?

Youp van ‘t Hek verdient via verschillende kanalen geld dat verband houdt met zijn werk als cabaretier, schrijver en performer. Als cabaretier geeft hij liveshows in theaters en andere locaties, en hij ontvangt waarschijnlijk vergoedingen voor zijn optredens. Het is bekend dat hij theaters uitverkocht en grote menigten trekt, wat lucratief kan zijn. Van ‘t Hek is ook een productief schrijver en heeft verschillende boeken gepubliceerd, waaronder verzamelingen van zijn humoristische columns en essays. De beroemde Nederlander heeft bovendien diverse liedjes en albums uitgebracht, waarmee hij natuurlijk ook geld verdient.

Hoeveel is Youp van ‘t Hek waard?

Youp van ’t Hek is al jarenlang actief als cabaretier en schrijver, wat zijn vermogen zeker ten goede is gekomen. Hij mag dan wel inmiddels gestopt zijn, wat hij deed nadat hij zijn tournee De Laatste Ronde had afgemaakt, alsnog hoeven we niet bang te zijn dat Youp van ’t Hek in geldproblemen krijgt. Door Quote werd namelijk geschat dat Youp van ’t Hek een vermogen van 8 miljoen euro had in 2016. Hij gaf echter later zelf aan in een column in het NRC dat hij veel meer geld op zijn bankrekening heeft staan. Het kan dus maar zo dat Youp van ’t Hek meer dan 8 miljoen euro waard is.

Waar woont Youp van ‘t Hek?

Youp van ’t Hek is geboren in Naarden, maar voor zover we weten woont de Nederlandse cabaretier hier niet meer. Hij kocht namelijk onlangs een grachtenpand in Amsterdam. Deze woning in onze hoofdstad kostte maar liefst meer dan 2,3 miljoen euro, wat Van ’t Hek helemaal uit eigen zak heeft betaald. Zo goed gaat het dus met het vermogen van de BN’er! Het nieuwe grachtenpand van Youp van ’t Hek heeft een woonoppervlakte van circa 180 vierkante meter. In het huis zitten drie slaapkamers en twee badkamers, terwijl Van ’t Hek ook nog een ruime kelder kan gebruiken.

Wie is de vrouw van Youp van ‘t Hek?

De vrouw van Youp van ’t Hek heet Debby Petter. Ze zijn inmiddels al meer dan 50 jaar samen en dus vond Van ’t Hek het tijd om haar de liefde te verklaren in een nummer. Dit deed hij op het album Huisje aan C, wat de cabaretier in 2021 uitbracht. Hij gaf aan dat zijn vrouw Debby Petter het een leuk liedje vond, maar ook niet meer dan dat. Zoals hij zelf zei in het programma Volgspot op NPO Radio 5: “Het is niet zo dat ik aan tafel opeens een extra bord soep kreeg”.

Het inkomen van Youp van ‘t Hek

Eerder zeiden we al dat Quote in 2016 schatte dat Youp van ’t Hek een vermogen van 8 miljoen euro had. Inmiddels is zijn waarde waarschijnlijk gestegen, wat natuurlijk komt door het inkomen van de cabaretier. Youp van ’t Hek is desondanks tegenwoordig vrijwel gestopt, waardoor zijn salaris uiteraard fors is afgenomen. We denken desondanks dat het inkomen van Youp van ’t Hek alsnog 5 ton per jaar is. Niet verkeerd!