Wat is het vermogen van Bill Gates

Bill Gates staat bekend als mede-oprichter van softwaregigant Microsoft. Op 4 april 1975 richtte Bill Gates samen met Paul Allen Microsoft op. Sindsdien is het bedrijf gegroeid naar een internationaal bedrijf met méér dan 200.000 medewerkers. Bill Gates, was jarenlang de rijkste man van de wereld. Het grootste deel van zijn vermogen raakte hij kwijt door het te schenken aan zijn eigen foundation. De ‘Bill & Melinda Gates Foundation’ helpt allerlei goede doelen en doet veel onderzoek naar veelvoorkomende ziektes. 

Inhoudsopgave
  • Wie is Bill Gates?
  • Wat zijn de bedrijven van Bill Gates?
  • De grootste grondbezitter van de wereld
  • Bill & Melinda Gates Foundation
  • Het vermogen van Microsoft oprichter Bill Gates

Wie is Bill Gates?

Bill Gates is een Amerikaanse zakenman, investeerder en filantroop bekend als mede-oprichter van Amazon. Hij werd geboren op 28 oktober 1955 in Seattle, Washington, de Verenigde Staten. In zijn eerste schooljaren deed hij niet zijn best, uiteindelijk moest het anders.

Bill ging goed leren en ging van de middelbare school af met de allerhoogste cijfers. Nadat hij zijn middelbare school afgerond had, ging hij studeren aan de Harvard-universiteit. In zijn studententijd begon hij samen met Paul Allen Microsoft. Op een gegeven moment waren ze hier zo druk mee, dat hij is gestopt met zijn opleiding. De Microsoft-oprichter heeft dus geen universitair-diploma. Hij wist het met alleen een middelbare school-diploma te schoppen tot één van de rijkste mensen ter wereld.

Al meerdere jaren is hij geen CEO meer van Microsoft. Hij geniet op dit moment van het leven en probeert de wereld te verbeteren met zijn foundation. Genieten, is voor de Microsoft-oprichter extreem belangrijk. Het is een normale man, wanneer je hem ziet, zal je niet zeggen dat hij méér dan 100 miljard dollar waard is.

Toen Microsoft – in 1990 naar de beurs ging – had Bill Gates 45% van alle aandelen. Naar schattingen heeft hij op dit moment nog 1,3% van alle aandelen. Dit heeft een waarde van 30 miljard dollar. Het meeste geld belegt hij met zijn bedrijf ‘Cascade Investment’.

Wat zijn de bedrijven van Bill Gates?

Bill Gates trede in 2000 af als CEO van Microsoft. Hij verkocht toen het grootste deel van zijn Microsoft-aandelen. Op dit moment houdt hij zich vooral bezig met de ‘Bill and Melinda Gates Foundation’. Daarnaast heeft hij zijn eigen investeringsmaatschappij ‘Cascade Investment’. Deze maatschappij heeft een eigen vermogen van 70 miljard dollar. 

De grootste grondbezitter van de wereld

Er zijn maar weinig mensen die dit weten; Bill Gates is de grootste grondbezitter van de wereld. In totaal bezit hij 108.860 hectare landbouwgrond in Amerika. Alle grond vind je in 18 verschillende Amerikaanse staten. Hiermee is hij de grootste particuliere eigenaar van landbouwgrond in Amerika. Hij is dus niet alleen een fantastische ondernemer, maar ook een goede belegger. 

Bill & Melinda Gates Foundation

Het grootste deel van zijn vermogen geeft hij weg aan zijn eigen foundation. Jaarlijks, schenkt hij hier miljarden euro’s aan de ‘Bill & Melinda Gates Foundation’. De meeste schenkingen voor de komende jaren staan al vast.

 Zo doneert de mede-oprichter van Microsoft in 2026 9 miljard euro aan zijn eigen foundation. De Bill & Melinda Gates Foundation steunt de volgende goede doelen: medicijn tegen Malaria mug, vaccinatie tegen Corona en de landbouwproductiviteit verbeteren in Nigeria.

Denk je dat Bill en Melinda deze stichting met zijn tweeën runnen? Dan heb je het mis. Bij deze stichtingen werken in totaal méér dan 1.700 mensen in verschillende landen. Ze hielpen in 2021 duizenden goede doelen, met in totaal 6,7 miljard euro. Door de jaren heen gaf hij al zeker 30 miljard dollar aan zijn eigen stichting. 

Na zijn enorme succes met Microsoft, probeert Bill de wereld te verbeteren. Hier kunnen we alleen maar respect voor hebben.

Het vermogen van Microsoft oprichter Bill Gates

Doordat Bill Gates elk jaar miljarden schenkt aan zijn eigen stichting, is hij niet meer de rijkste man ter wereld. Bill Gates heeft op dit moment een vermogen van 101,7 miljard USB. We verwachten dat de komende jaren zijn vermogen zal afnemen, doordat hij nog meer geld gaan schenken aan zijn stichting.