Wat is het vermogen van Jeff Bezos

Wat is het vermogen van Jeff Bezos zullen veel mensen zich afvragen? Jeff Bezos is de oprichter van Amazon en was jarenlang de rijkste man ter wereld. Ook was hij de eerste persoon ooit met een vermogen van méér dan 200 miljard dollar. Omdat Amazon-aandelen het afgelopen jaar minder waard zijn geworden, is het vermogen van de Amerikaanse ondernemer ook lager. 

Op dit moment heeft Jeff Bezos een vermogen van 130,4 miljard euro. De scheiding met ex-vrouw MacKenzie kostte de Amazon-oprichter 38 miljard dollar. Hiermee was het de duurste scheiding ooit. 

Inhoudsopgave
  • Wie is Jeff Bezos?
  • Jeff Bezos is de oprichter van Amazon
  • De andere bedrijven van de miljardair
  • MacKenzie Scott is de ex-vrouw van Jeff Bezos
  • Het vermogen van de Amazon-oprichter

Wie is Jeff Bezos?

Jeff Bezos werd geboren op 12 januari 1964 in Albuquerque, New Mexico, Verenigde Staten. Zijn moeder was pas 17, toen ze beviel van haar zoon. Jacklyn Gise is de moeder van de Amerikaanse zakenman. Miguel Bezos is de vader. 

Vroeger, deed de Amazon-oprichter goed zijn best op school. Hij ging naar de particuliere universiteit ‘Princeton-universiteit’ waar hij slaagde met de allerhoogste cijfers. Tijdens zijn studie werkte hij bij de McDonald’s. Toen hij iets ouder werd, is hij samen met zijn toenmalige vriendin een zomerkamp gaan organiseren. Wanneer ouders hun kinderen hierheen wilden sturen, kostte ze dat 600 dollar. Er kwamen maar 6 kinderen, niemand had gedacht dat hij ooit zo succesvol zal worden.

Nadat hij zijn universitaire-opleiding had afgerond, ging hij werken voor Fitel.  Dit bedrijf bestaat op dit moment nog steeds, en is gespecialiseerd in bedrijfsovernames, risicokapitaal en fusies begeleiden. 

Jeff Bezos is de oprichter van Amazon

De meeste kennis Jeff Bezos als de oprichter van Amazon waar je GPStrackers en tal van andere handige spullen kunt kopen. Op 5 juli 1994 werd het bedrijf opgericht door hem. In de eerste paar maanden verkochten ze alleen boeken. Het bedrijf is gefinancierd door investeerders. De oprichter kon ze geen garanties geven, er was niemand die eerder een ‘online winkel’ begonnen was.  

In het begin werd er 1 miljoen opgehaald bij 20 verschillende investeerders. Ook de ouders van Bezos stokken hun spaargeld erin. Twee jaar later investeerde Tom Alberg 8 miljoen euro in het bedrijf, waardoor het door kon groeien naar de volgende fase.

In de eerste maanden runde ze het bedrijf vanuit een schuur. Werd er een boek verkocht? Dan ging de bel. Op een gegeven moment ging de bel continu, waarna ze deze hebben verwijderd. Het was eigenlijk de bedoeling om alleen ‘boeken’ te verkopen, op dit moment verkopen ze alle producten waar vraag naar is. In 26 jaar is Amazon uitgegroeid tot één van de grootste bedrijven ter wereld. 

De andere bedrijven van de miljardair

Het is algemeen bekend dat de Amerikaanse zakenman en investeerder meerdere bedrijven. Amazon kocht de afgelopen jaren tientallen bedrijven, zo namen ze ‘Ring’, ‘Audible, Inc.’ en ‘Zappos’ over. Naast hij gek is op het runnen van de online wereld, wil hij ook de ruimte in. Op 8 september 2000 richtte hij daarom ‘Blue Origin’ op.

Dit ruimtevaartbedrijf richt zich op ruimtetoerisme en wetenschappelijk innovaties op het gebied van ruimtevaart. 

MacKenzie Scott is de ex-vrouw van Jeff Bezos

Voordat Jeff Bezos Amazon oprichtte – trouwde hij in 1993 – met MacKenzie. Ze trouwde in gemeenschap van goederen. De bezichtigingen moesten ze dus delen, MacKenzie kreeg 4% van de aandelen van Amazon. Jeff Bezos zelf heeft op dit moment 11% van de aandelen. 

Ze hebben dus niet alles gedeeld, ondanks dit wel mocht. MacKenzie, hoefde niet meer te hebben. Ergens, kunnen we dit wel begrijpen. Haar aandelen zijn op dit moment méér dan 40 miljard euro waard. Zij werkt op dit moment als schrijfster en filantroop. MacKenzie, zat ook op de ‘Princeton-universiteit’. Ze is geboren op 7 april 1970, en mag zich op 52-jarige leeftijd één van de rijkste vrouwen ter wereld noemen.

Het vermogen van de Amazon-oprichter

Op het hoogtepunt had hij een vermogen van méér dan 200 miljard dollar. Doordat hij gescheiden is, en de Amazon-aandelen in waarde gedaald zijn, is het vermogen van Jeff Bezos afgenomen. Toch, behoort hij op dit moment nog tot de rijkste mensen van de wereld. Nu, heeft hij een vermogen van 130,4 miljard dollar. Samen met Onder andere Bill Gates en ook Elon Musk één van de rijksten de aarde. Daar kan onze John de Mol nog niet aan tippen voorlopig.