Wat is het vermogen van Nasser Al Khelaifi?

Wat is het vermogen van Nasser Al Khelaifi? Daarover later meer, maar laten we eerst even vertellen wie deze man überhaupt is. Als je een voetballiefhebber bent, komt zijn naam je mogelijk al bekend voor. Nasser Al Khelaifi is namelijk de eigenaar en voorzitter van Paris Saint-Germain, de Franse topclub waar op het moment onder meer Kylian Mbappe, Lionel Messi en Neymar spelen. Nasser Al Khelaifi was zelf overigens ook nog een tennisser en werd na zijn carrière president van de Qatar Tennis Federation. Daarnaast is hij een zakenman en voorzitter van de beIN Media Group en Qatar Sports Investments. Wat is het vermogen van Nasser Al Khelaifi? Het antwoord lees je in dit artikel.

Wie is Nasser Al Khelaifi?

Nasser Al Khelaifi is een zakenman uit Qatar en de voorzitter van Paris Saint-Germain Football Club (PSG), een van de meest succesvolle voetbalclubs in Frankrijk. Hij werd geboren op 12 november 1973 in Doha, Qatar. Al Khelaifi’s carrière in het bedrijfsleven begon in de vroege jaren 2000, toen hij werkte voor de Qatar Investment Authority (QIA), een van de grootste staatsinvesteringsfondsen ter wereld. Daarna werd hij de voorzitter van Qatar Sports Investments (QSI), een dochteronderneming van de QIA die eigenaar is van PSG.

Onder leiding van Al Khelaifi is PSG een van de meest succesvolle voetbalclubs in Europa geworden, won meerdere Ligue 1-titels, Coupe de France-trofeeën en bereikte de UEFA Champions League-finale in 2020. Naast zijn werk met PSG, Al Khelaifi is ook betrokken geweest bij andere sportondernemingen, waaronder het dienen als voorzitter van de Aziatische tennisfederatie en als lid van het organisatiecomité voor de FIFA Wereldbeker 2022 in Qatar.

Waar verdient Nasser Al Khelaifi zijn geld mee?

Nasser Al Khelaifi verdient voornamelijk geld door zijn werk als zakenman en sportman. Hij is de voorzitter van Qatar Sports Investments (QSI), een dochteronderneming van de Qatar Investment Authority (QIA), een van de grootste staatsinvesteringsfondsen ter wereld. QSI is eigenaar van verschillende spraakmakende sportteams, waaronder Paris Saint-Germain Football Club (PSG) in Frankrijk, en heeft zwaar geïnvesteerd in sportmedia en uitzendingen. Al Khelaifi heeft toezicht gehouden op de groei van PSG tot een van de meest succesvolle voetbalclubs in Europa, en is ook betrokken geweest bij andere sportondernemingen, zoals de Asian Tennis Federation. Naast zijn sportgerelateerde werk heeft Al Khelaifi investeringen in verschillende industrieën, waaronder media, onroerend goed en horeca. Hij is ook de CEO van beIN Media Group, een in Qatar gevestigd sport- en entertainmentnetwerk dat actief is in het Midden-Oosten, Noord-Afrika, Europa en Azië.

Hoeveel is Nasser Al Khelaifi waard?

Nasser Al Khelaifi is dus naast de eigenaar van Paris Saint-Germain ook een succesvolle zakenman, met investeringen in verschillende sectoren, waaronder media, onroerend goed en horeca. Hij is gerangschikt onder de rijkste mensen in het Midden-Oosten, met een nettowaarde geschat op miljarden euro’s. Om precies te zijn, denken experts dat Nasser Al Khelaifi zo’n 7 miljard euro waard is op dit moment. Dit is wel een vermoeden, officiële bedragen omtrent het vermogen van de Qatarees zijn namelijk niet bekend gemaakt.

Waar woont Nasser Al Khelaifi?

Nasser Al Khelaifi woont in Qatar met zijn vrouw en kinderen, maar we weten niet precies waar het huis van de eigenaar van PSG staat.

Wie is de vrouw van Nasser Al Khelaifi?

Nasser Al Khelaifi probeert zijn privéleven zoveel mogelijk geheim te houden. Toch weten we wie zijn vrouw is, dit onthulde Glamour Fame namelijk. Als we deze website mogen geloven, heet de vrouw van Nasser Al Khelaifi Monica McCourt. Ze hebben samen vier kinderen en wonen als gezin in Qatar, het land waar Nasser Al Khelaifi geboren en getogen is.

Het inkomen van Nasser Al Khelaifi

Het inkomen van Nasser Al Khelaifi is helaas niet officieel bekend, al hebben experts wel een gokje gewaagd. Ze denken namelijk dat Nasser Al Khelaifi jaarlijks meer dan 50 miljoen euro verdient. Of dit daadwerkelijk het geval is, weet waarschijnlijk alleen de Qatarees zelf.