Wat is het vermogen van Bert Visscher

Wat is het vermogen van Bert Visscher? Hoewel je hem tegenwoordig minder vaak op tv tegenkomt is zijn show ‘Dat zie je een ander niet doen’ van het seizoen 2023 stijf uitverkocht. Hieruit blijkt dat deze uit de provincie Groningen afkomstige cabaretier nog steeds mateloos populair is en waarschijnlijk ook een dik belegde boterham verdient. Wie kent hem eigenlijk niet met zijn plat Groningse accent en zijn bizarre gezichtsmimiek. Heb je die eenmaal gezien, dat vergeet je de gekke bekken van Bert Visscher nooit meer. Maar wat is het vermogen van Bert Visscher tegenwoordig. Lees snel verder om achter het antwoord te komen!

Wie is Bert Visscher

Bert Visscher is een Nederlandse theater-persoonlijkheid en tv-gast. Hij werd geboren in de provincie Groningen waar hij zijn eerste kinderjaren opgroeit in het kleine Groningse dorpje Foxhol. Met zijn ouders en zijn oudere broer Jos verhuist hij later naar de veel grotere plaats Veendam dat tegenwoordig al ruim 27.000 inwoners telt. Hij stond na zijn studie aan de Pedagogische Academie afgerond te hebben, twee jaar als onderwijzer voor de klas. Daarna vervolgt hij zijn loopbaan eerst door als freelance medewerker bij Radio Noord aan de slag te gaan.

Wanneer werd Bert Visscher bekend?

Al vroeg blijkt Bert Visscher niet in de weg gelegd voor leraar of reporter. Al in het laatste jaar van de havo (1977) richt hij met vier jongeren de cabaretgroep ‘Filter’ op. Daarmee komt een doorbraak in 1981 tijdens het Camerettenfestival in Delft. Daar krijgt Bert Visscher de persoonlijkheidsprijs. Korte tijd daarna in 1984 verschijnt Bert weer op de planken met zijn eerste solovoorstelling Desnoods. Kenmerkend aan deze shows en die volgen, dat Visscher bizarre typetjes op het toneel vergezeld met vreemde kostuums en woeste tirades. Sinds zijn show Jammer uit 1992 wordt er door alle humoristische chaos een rode draad aangebracht in de vorm van een soort verhaal. Desondanks bevatten de shows nog genoeg conferences, liedjes en typetjes die hier niet direct op aansluiten.In 1992 ontvangt Visscher de Nar, een onderscheiding van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD).

In welk buitenland heeft Bert Visscher een huis

Hoewel in Groningen geboren betekend het niet dat Bert Visscher een vakantiehuisje op de Waddeneilanden heeft. Nee hij kocht een kleine twintig jaar geleden een, zoals hij het zelf zegt, krot in Italië. Zijn voorkeur gaat uit naar de Italiaanse keuken. Maar het is niet bekend of hij thuis staat te kokkerellen en daarbij de afdekplaat inductiekookplaat regelmatig omhoog tilt. Wel bezoekt hij graag een Italiaans restaurant. Bert Visschier: “En als ik thuis in Groningen ben, dan is restaurant Da Vinci een plek waar ik graag kom. Daar proef ik Italië en zie ik Stella Cilento.” Wel heeft Visscher eens de draak gestoken met de vegetarische keuken. In zijn show ‘ Afijn’, zet hij in koks kostuum weer een hilarisch typetje neer. Of hij thuis als kok wild in de pannen staat te roeren weten we niet, maar hij zal vast een spatscherm keuken kunnen gebruiken als hij het thuis eens op zijn culinaire heupen krijgt.

Wat is het inkomen van Bert Visscher

Volgens diverse bronnen is Bert Visscher miljonair. Hoewel het huidige vermogen van Bert Visscher onbekend is schatte Quote het vermogen van de cabaretier in 2008 op 3,5 miljoen euro.