Wat is het vermogen van Denzel Washington?

Wat is het vermogen van Denzel Washington? Hij is een van de bekendste acteurs ter wereld en heeft al in tig grote films gespeeld. Bovendien heeft hij meerdere historische figuren vertolkt, waaronder Malcolm X en Rubin Carter. Denzel Washington heeft als acteur ook al meerdere prijzen gewonnen, in totaal zelfs meer dan 45 filmprijzen. Dit zijn inclusief twee Oscars, namelijk voor zijn hoofdrol in Training Day en zijn bijrol in Glory. Wat is het vermogen van Denzel Washington geworden als een van de populairste acteurs ooit? Je leest hoeveel Denzel Washington waard is later in dit artikel.

Wie is Denzel Washington?

Denzel Washington is een Amerikaanse acteur, regisseur en producent die wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke en gerespecteerde acteurs van zijn generatie. Hij werd geboren op 28 december 1954 in Mount Vernon, New York, en groeide op in een gezin uit de middenklasse. Washington begon zijn acteercarrière in het theater en stapte later over naar film en televisie. De doorbraak van Denzel Washington kwam in het medische drama “St. Elsewhere” uit de jaren 80, maar hij kreeg bekendheid in de jaren 90 met een reeks veelgeprezen optredens in films als “Glory”, “Malcolm X”, “The Hurricane” en ” Trainingsdag”. Hij heeft twee Academy Awards gewonnen voor zijn optredens in “Glory” en “Training Day”, en is genomineerd voor verschillende andere.

Naast zijn acteercarrière is Denzel Washington ook regisseur en producent. Hij regisseerde en speelde in verschillende films, waaronder “Antwone Fisher” en “The Great Debaters”, en produceerde tal van andere films en televisieshows. Denzel Washington staat ook bekend om zijn filantropische werk en heeft verschillende goede doelen en organisaties gesteund, waaronder de Boys and Girls Club of America en de Fisher House Foundation. Hij is een vrome christen en heeft in het openbaar gesproken over de rol van het geloof in zijn leven en carrière.

Waar verdient Denzel Washington zijn geld mee?

Denzel Washington verdient voornamelijk geld met zijn acteercarrière, hoewel hij ook producent en regisseur is. Als een van de meest gerespecteerde acteurs in Hollywood, krijgt Denzel Washington hoge salarissen voor zijn filmrollen en kreeg hij naar verluidt tot $ 60 miljoen betaald voor een enkele film. Naast zijn acteercarrière heeft Denzel Washington ook verschillende films geproduceerd en geregisseerd. Hij produceerde films als “The Book of Eli” en “Fences”, en regisseerde films als “The Great Debaters” en “Antwone Fisher”. Als producent en regisseur verdient Washington geld via een percentage van de winst die wordt gegenereerd door de films die hij produceert of regisseert.

Denzel Washington is in de loop der jaren ook betrokken geweest bij verschillende goedkeuringsovereenkomsten, waaronder partnerschappen met bedrijven zoals Pepsi en American Express. Hij is ook een woordvoerder van goede doelen geweest en heeft in de loop der jaren verschillende doelen gesteund. Over het algemeen omvatten de inkomstenbronnen van Denzel Washington dus zijn acteer-, productie- en regiecarrière, evenals goedkeuringsovereenkomsten en filantropisch werk.

Hoeveel is Denzel Washington waard?

Het is geen verrassing dat Denzel Washington een multimiljonair geworden is met zijn lange loopbaan als acteur. Toch is hij zeker niet de rijkste acteur ter wereld. Will Smith en Tom Cruise hebben bijvoorbeeld sowieso meer verdiend dan Denzel Washington. Dat zal de Amerikaan desondanks vast niet erg vinden, vooral omdat experts denken dat Denzel Washington ongeveer 275 miljoen euro waard is op dit moment. Klagen over zo’n hoog vermogen doet de acteur vast niet!

Waar woont Denzel Washington?

Denzel Washington is geboren in Mount Vernon, New York. Hij groeide hier ook op, maar woont inmiddels niet meer in dit deel van Amerika. We denken namelijk dat Denzel Washington tegenwoordig vooral in Beverly Hills, Californië woont. Hier bezit hij een landgoed dat hij kocht van Michael Eisner, de voormalige CEO van Walt Disney. De villa staat bovendien in de buurt van de huizen van onder meer Mark Wahlberg, Sylvester Stallone en Eddie Murphy. Daarnaast heeft Denzel Washington ook nog een huis in New York, vlak bij Central Park. Onder meer Sting en Jeff Gordon zijn hier de buren van de acteur.

Wie is de vrouw van Denzel Washington?

Denzel Washington trouwde op 25 juni 1983 met Pauletta Pearson. Het stel ontmoette elkaar op de set van Wilma, de eerste film waar de Amerikaanse acteur ooit in speelde. Washington en Pearson kregen vervolgens samen vier kinderen: John David, Katia en tweeling Olivia en Malcolm. John David Washington is een voormalig NFL-speler en een acteur. Dochter Katia is afgestudeerd met een Bachelor of Arts aan de Yale University. Olivia is ook een actrice, Malcolm heeft een diploma in filmstudies gehaald aan de Universiteit van Pennsylvania. Denzel Washington en zijn vrouw Pauletta Pearson hebben hun huwelijksgeloften hernieuwd in 1995 onder leiding van Desmond Tutu in Zuid-Afrika.

Het inkomen van Denzel Washington

Als acteur verdien je natuurlijk vooral als je te zien bent in een film. Dit zorgt ervoor dat het salaris van Denzel Washington lastig in te schatten is. Waarschijnlijk is zijn inkomen elk jaar anders. Toch hebben experts wel ingeschat hoeveel de acteur jaarlijks verdient. Hierdoor denken we dat het inkomen van Denzel Washington ongeveer 50 miljoen euro per jaar bedraagt.