Wat is het vermogen van Dwayne Johnson?

Wat is het vermogen van Dwayne Johnson? Deze man werd beroemd als professionele worstelaar, maar vervolgens kreeg hij nog meer succes als acteur. Hij speelde bijvoorbeeld in de wereldberoemde franchise genaamd Fast & Furious. The Rock, zoals de ringnaam van Dwayne Johnson luidt, speelde ook nog onder meer in Moana en Jumanji. Wat is het vermogen van  Dwayne Johnson geworden door zijn werk als professionele worstelaar en acteur? Je leest het antwoord in dit artikel!

Wie is Dwayne Johnson?

Dwayne Johnson, algemeen bekend onder zijn ringnaam “The Rock”, is een Amerikaanse acteur, voormalig professionele worstelaar en producer. Hij heeft wereldwijde erkenning gekregen voor zijn succes in zowel de entertainmentindustrie als de sportentertainmentindustrie. Dwayne Johnson werd geboren op 2 mei 1972 in Hayward, Californië, VS. Hij komt uit een gezin met een worstelachtergrond, aangezien zijn vader, Rocky Johnson, ook een professionele worstelaar was. Dwayne Johnson trad aanvankelijk in de voetsporen van zijn vader en werd een professionele worstelaar, die eind jaren negentig en begin jaren 2000 bekendheid verwierf als een van de meest iconische en geliefde worstelaars in de geschiedenis van World Wrestling Entertainment (WWE).

Na een succesvolle worstelcarrière stapte Dwayne Johnson over op acteren en is sindsdien een van de best scorende en meest gewilde acteurs in Hollywood geworden. Hij speelde in blockbuster-films zoals de “Fast & Furious”-franchise, “Jumanji: Welcome to the Jungle”, “Moana” en “San Andreas”, en vele andere. De acteercarrière van Dwayne Johnson heeft hem lovende kritieken opgeleverd, evenals aanzienlijk financieel succes. Naast zijn acteercarrière is Dwayne Johnson ook betrokken bij verschillende ondernemende ondernemingen. Hij heeft zijn eigen productiebedrijf genaamd Seven Bucks Productions, dat films en televisieshows produceert. Hij heeft ook succesvolle zakelijke ondernemingen gelanceerd, waaronder zijn merk Teremana Tequila en Project Rock, een samenwerking met Under Armour om een ​​lijn van fitnesskleding en -producten te creëren.

Waar verdient Dwayne Johnson zijn geld mee?

Dwayne Johnson verdient op verschillende manieren geld, voornamelijk in verband met zijn succesvolle carrière in de entertainmentindustrie als acteur, producer en ondernemer. Enkele van de belangrijkste manieren waarop Dwayne Johnson inkomsten genereert, zijn onder meer:

  • Acteren: Dwayne Johnson speelde in tal van blockbuster-films en televisieshows, waarmee hij een aanzienlijk inkomen verdiende. Hij ontvangt doorgaans betaling in de vorm van acteervergoedingen, bonussen en residuen op basis van het succes en de prestaties van de projecten waaraan hij werkt. Dit kunnen vooruitbetalingen, kassabonussen en royalty’s van streaming- of syndicatiedeals zijn.
  • Filmproductie: Dwayne Johnson was medeoprichter van Seven Bucks Productions, een productiebedrijf dat films en televisieshows produceert. Als producent verdient hij geld aan het succes van de projecten die door zijn bedrijf worden geproduceerd, waaronder kassa-inkomsten, distributieovereenkomsten en licentieovereenkomsten.
  • Aanbevelingen en sponsoring: Dwayne Johnson staat bekend om zijn merkpartnerschappen en aantekeningen. Hij heeft met verschillende bedrijven en merken gewerkt, waaronder onder andere Under Armour, Ford, Project Rock en Teremana Tequila, wat mogelijk gepaard gaat met goedkeuringsvergoedingen, royalty’s en andere financiële regelingen.
  • Ondernemingen: Dwayne Johnson is betrokken geweest bij verschillende ondernemende ondernemingen, zoals zijn merk Teremana Tequila, het Project Rock-partnerschap met Under Armour en andere zakelijke ondernemingen. Hij kan geld verdienen aan deze ondernemingen door middel van verkoop, licentieovereenkomsten en andere zakelijke activiteiten.

Hoeveel is Dwayne Johnson waard?

Het is belangrijk op te merken dat de specifieke details van de inkomsten en financiële activiteiten van Dwayne Johnson niet openbaar worden gemaakt. Daardoor is het officiële vermogen van The Rock helaas niet bekend. Experts hebben desondanks een schatting gemaakt op basis van de vele geruchten. Hieruit halen we op dat Dwayne Johnson zo’n 750 miljoen euro waard is.

Waar woont Dwayne Johnson?

Het is lastig om vast te stellen waar Dwayne Johnson aangezien hij de eigenaar is van meerdere huizen. Toch denken we dat hij samen met zijn vrouw Lauren Hashian en dochters Jasmine en Tiana in Los Angeles wonen. Dwayne Johnson heeft daarnaast ook nog een boerderij in Virginia en een woning in Florida.

Wie is de vrouw van Dwayne Johnson?

Dwayne Johnson is eerst getrouwd geweest met Dany Garcia. Het stel ontmoette elkaar toen ze studeerden aan de Universiteit van Miami en trouwde uiteindelijk op 3 mei 1997. Garcia is een bodybuilder en zakenvrouw. Samen kregen ze een dochter: Simone, die geboren is op 14 augustus 2001. 7 jaar later gingen Johnson en Garcia uit elkaar. Ondertussen had The Rock al een relatie gekregen met Lauren Hashian. Ze is de dochter van Sib Hashian, de drummer van Boston. Dwayne Johnson en zijn vrouw Lauren Hashian leerden elkaar kennen toen Johnson The Game Plan filmde. Uiteindelijk trouwden ze op 18 augustus 2019 in Hawaï en kregen ze samen twee dochters: Jasmine en Tiana.

Het inkomen van Dwayne Johnson

Net als het officiële vermogen is ook het officiële salaris van Dwayne Johnson onbekend. Dit komt bovendien doordat The Rock op veel verschillende manieren geld verdiend, het is hierdoor lastig om een schatting te maken van zijn inkomen. Toch weten we ongeveer wel wat hij maandelijks op zijn bankrekening kan schrijven. Experts schatten namelijk in dat Dwayne Johnson maandelijks al snel 7 miljoen euro verdient.