Wat is het vermogen van Will Smith?

Wat is het vermogen van Will Smith? Deze rapper die later een acteur werd, is misschien wel een van de beroemdste mensen ter wereld. Dit komt door zijn rollen in diverse series en films, maar ook zeker door zijn muziek. Daarnaast kwam Will Smith ook groot in het nieuws toen hij tijdens de Oscaruitreiking in 2022 presentator Chris Rock een klap verkocht. Dit deed Smith nadat Rock een grap had gemaakt over Jada Pinkett Smith, de vrouw van de rapper, acteur en komiek. Wat is het vermogen van Will Smith geworden door zijn lange carrière in de entertainmentwereld? Je leest hoeveel hij waard is later in dit artikel.

Wie is Will Smith?

Will Smith is een Amerikaanse acteur, rapper en producer die bekend staat om zijn charismatische persoonlijkheid en zijn vermogen om het publiek te vermaken met zijn acteerwerk en muziek. Hij werd geboren op 25 september 1968 in Philadelphia, Pennsylvania, en groeide op in een gezin uit de middenklasse. Smith begon zijn entertainmentcarrière eind jaren tachtig als rapper onder de naam The Fresh Prince. Will Smith verwierf bekendheid als acteur in de jaren 1990, met hoofdrollen in de populaire televisieserie “The Fresh Prince of Bel-Air” en de blockbuster-films “Independence Day”, “Men in Black” en “Bad Boys”. Sindsdien speelde hij in tal van succesvolle films, waaronder “Ali”, “I Am Legend” en “The Pursuit of Happyness”.

Naast zijn acteercarrière is Will Smith ook een succesvolle producer en heeft hij verschillende films en televisieshows geproduceerd, waaronder “The Karate Kid”, “Hancock” en de Netflix-serie “Cobra Kai”. Hij is ook een succesvolle muzikant en heeft verschillende hitalbums uitgebracht, waaronder “Big Willie Style” en “Willennium”. Will Smith staat bovendien bekend om zijn filantropische werk en heeft in de loop der jaren verschillende goede doelen en goede doelen ondersteund, waaronder onderwijs, gezondheid en het milieu. Hij kwam dus wel negatief in het nieuws toen hij Chris Rock sloeg tijdens de Oscaruitreiking van 2022.

Waar verdient Will Smith zijn geld mee?

Will Smith verdient geld met zijn werk als acteur, producer en muzikant. Hij is een van de meest succesvolle en best betaalde acteurs in Hollywood en heeft miljoenen euro’s aan salarissen ontvangen voor zijn filmrollen. Enkele van zijn meest succesvolle films zijn onder andere ‘Independence Day’, ‘Men in Black’ en ‘Bad Boys’. Naast zijn acteercarrière is Will Smith een succesvolle producer en heeft hij verschillende films en televisieshows geproduceerd. Hij was ook betrokken bij de productie van enkele van zijn eigen films, waardoor hij een groter percentage van de winst kon verdienen. Enkele van de films die hij heeft geproduceerd zijn ‘The Karate Kid’, ‘Hancock’ en de Netflix-serie ‘Cobra Kai’.

Will Smith is ook een succesvolle muzikant en heeft verschillende hitalbums uitgebracht, die hem aanzienlijke inkomsten hebben opgeleverd. Hij is in de loop der jaren ook betrokken geweest bij verschillende goedkeuringsovereenkomsten, waarbij hij reclame maakte voor merken als Pepsi, Coca-Cola en Nike. Bovendien bezit Will Smith verschillende bedrijven, waaronder een productiebedrijf, Westbrook Inc., dat hij oprichtte met zijn vrouw, Jada Pinkett Smith. Het bedrijf produceert content voor verschillende platforms, waaronder televisie, film en digitale media. Daarnaast bezit Smith verschillende onroerende goederen, die in de loop der jaren in waarde zijn gestegen.

Hoeveel is Will Smith waard?

Net als bij zoveel andere beroemdheden is het officiële vermogen van Will Smith nooit bekend gemaakt. Dat is natuurlijk logisch, ze willen immers dat hun financiën geheim blijven. Dit betekent echter niet dat we geen gokje kunnen wagen over zijn inkomsten. Waarschijnlijk is het vermogen van Will Smith niet zo hoog als dat van zijn collega Tom Cruise, maar klagen zal de Amerikaan vast niet. Will Smith is namelijk zo’n 350 miljoen euro waard op dit moment.

Waar woont Will Smith?

Als je Will Smith bent, is het niet meer dan logisch dat je de eigenaar van meerdere huizen bent. Toch weten we waarschijnlijk waar de acteur woont. Experts denken namelijk dat Will Smith in Calabasas woont, een wijk waar ook onder meer Kim Kardashian woont. In het enorme huis zit onder meer een biljartkamer, meditatielounge, thuisbioscoop en opnamestudio. Het gerucht gaat dat zoon Jaden Smith en dochter Willow Smith hier hun nummers opnemen.

Wie is de vrouw van Will Smith?

De vrouw van Will Smith is Jada Koren Pinkett, die nu door het leven gaat als Jada Pinkett Smith. Dit is echter niet de eerste vrouw van Will Smith. De acteur was namelijk eerst getrouwd met Sheree Zampino. De twee kregen een zoon genaamd Willard Carroll “Trey” Smith III voordat ze in 1995 scheidden. Twee jaar later trouwde Will Smith met zijn huidige vrouw Jada Pinkett Smith. Ze kregen samen twee kinderen: zoon Jaden Christopher Syre Smith, acteur en rapper, en dochter Willow Camille Reign Smith, zangeres en actrice. Will Smith en zijn vrouw Jada Pinkett Smith hebben beide toegegeven dat ze zijn vreemdgegaan en zelfs relaties hebben gehad buiten hun huwelijk om.

Het inkomen van Will Smith

Het is bij acteurs en muzikanten moeilijk om in te schatten hoeveel ze jaarlijks verdienen. Het ene jaar is hun salaris simpelweg hoger dan in andere jaren, bijvoorbeeld omdat ze in meer films en series te zien zijn geweest. Het daadwerkelijke salaris van Will Smith weten we dus niet, maar we denken dat het inkomen van Will Smith zo’n 40 miljoen euro per jaar is.