Wat is het vermogen van Tom Cruise?

Wat is het vermogen van Tom Cruise? Deze naam komt je sowieso bekend voor. Cruise is immers een van de bekendste acteurs ter wereld. Hij heeft dan ook al in tig populaire films gespeeld. Je kent Tom Cruise bijvoorbeeld mogelijk van Mission: Impossible, Top Gun en A Few Good Men. Daarnaast is hij ook bekend geworden door zijn vele relaties met beroemde en bloedmooie actrices. Als je aan Tom Cruise denkt, denk je bovendien aan zijn betrokkenheid bij de Scientology Kerk. Wat is het vermogen van Tom Cruise geworden als populaire acteur? Het antwoord lees je later in dit artikel.

Wie is Tom Cruise?

Tom Cruise is een Amerikaanse acteur en producer die een van de meest herkenbare en succesvolle filmsterren aller tijden is. Hij werd geboren op 3 juli 1962 in Syracuse, New York, en groeide op in een katholiek gezin. Hij begon met acteren op de middelbare school en streefde naar een carrière in de entertainmentindustrie nadat hij begin jaren tachtig naar New York City was verhuisd.

De doorbraak van Tom Cruise was in de film “Risky Business” uit 1983, maar halverwege de jaren tachtig werd hij een begrip met rollen in films als “Top Gun” en “The Colour of Money”. Sindsdien speelde hij in talloze hitfilms, waaronder “Rain Man”, “A Few Good Men”, “Jerry Maguire”, de serie “Mission: Impossible” en “Top Gun: Maverick”.

Tom Cruise staat bekend om zijn intense arbeidsethos en toewijding aan het uitvoeren van zijn eigen stunts in zijn films. Hij is genomineerd voor drie Academy Awards en heeft drie Golden Globe Awards gewonnen. Naast zijn acteercarrière is hij ook een prominent lid van de Scientology Kerk, een controversiële religieuze organisatie die het onderwerp is geweest van veel media-aandacht.

Waar verdient Tom Cruise zijn geld mee?

Tom Cruise is een van de best betaalde acteurs in Hollywood en verdient voornamelijk geld door zijn acteercarrière. Hij speelde in tal van blockbuster-films, zoals de “Mission: Impossible”-franchise, “Top Gun” en “Jerry Maguire”, die samen wereldwijd miljarden dollars hebben opgebracht. Naast zijn acteerrollen is Tom Cruise ook producer en heeft hij verschillende succesvolle films geproduceerd, waaronder de serie “Mission: Impossible”, “Edge of Tomorrow” en “Jack Reacher”. Als producent verdient hij geld via een percentage van de winst die wordt gegenereerd door de films die hij produceert.

Tom Cruise verdient ook geld door samenwerkingen en sponsoring. Hij is door de jaren heen woordvoerder geweest van verschillende merken, waaronder Coca-Cola, Ray-Ban en BMW. Bovendien bezit Tom Cruise verschillende eigendommen, waaronder luxe huizen en landgoederen, en heeft ze geïnvesteerd in onroerend goed en andere zakelijke ondernemingen. Over het algemeen verdient Tom Cruise dus geld met zijn acteer- en productiecarrière, samenwerkingen en investeringen.

Hoeveel is Tom Cruise waard?

Tom Cruise verdient dus geld op meerdere manieren, wat hij zeker goed doet. Het heeft er namelijk voor gezorgd dat de Amerikaan een multimiljonair geworden is. Dit komt natuurlijk vooral door zijn rol in grote films als Top Gun en Mission: Impossible. Experts denken dat Tom Cruise door zijn werk als topacteur inmiddels zo’n 550 miljoen euro waard is.

Waar woont Tom Cruise?

Het zal je niet verbazen dat Tom Cruise meerdere huizen bezit. Hij woont dan ook op meerdere plekken. Tom Cruise woont bijvoorbeeld in een villa in Beverly Hills, Californië, maar ook in Clearwater, Florida. Daarnaast weten we dat de acteur ook nog een huis bezit in het zuiden van Engeland. Hier heeft hij zelfs op meerdere plekken gewoond, waaronder Dulwich, Biggin Hill, Central London en East Grinstead. Tom Cruise woont dus op meerdere plekken, maar waarschijnlijk vooral in Beverly Hills.

Wie is de vriendin van Tom Cruise?

Er kan een heel boek geschreven worden over het liefdesleven van Tom Cruise. De acteur heeft dan ook met veel verschillende vrouwen een relatie gehad. Zo was hij eerst getrouwd met actrice Mimi Rogers, maar na drie jaar gingen ze uit elkaar. De tweede vrouw van Tom Cruise was actrice Nicole Kidman. Ze adopteerden samen twee kinderen, maar na 11 jaar vroeg Cruise aan scheiding aan. De Amerikaan heeft sindsdien nog met meerdere beroemdheden relaties gehad, waaronder Penelope Cruz, Nazanin Boniadi en Katie Holmes. Met Holmes kreeg Cruise een dochter genaamd Suri. Ze trouwden vervolgens ook, maar na 6 jaar kwam er een einde aan hun huwelijk. Een rode draad door de scheidingen van Tom Cruise is de Scientology, waar hij bij kwam door zijn eerste vrouw Mimi Rogers. Tom Cruise heeft recent nog een relatie gehad met Hayley Atwell, maar waarschijnlijk is hij op dit moment single.

Het inkomen van Tom Cruise

Hoeveel Tom Cruise jaarlijks verdient, hangt vooral af van hoeveel rollen hij speelt in populaire films in dat jaar. Daardoor is het salaris van de acteur eigenlijk elk jaar weer anders. Toch durven we wel te stellen dat Tom Cruise elk jaar een inkomen van 25 miljoen euro krijgt, waarschijnlijk zelfs nog meer.