Wat is het vermogen van Evgeniy Levchenko?

Wat is het vermogen van Evgeniy Levchenko? Veel Nederlanders weten wie deze man is. Dit komt gedeeltelijk doordat Levchenko een beroemde voetballer is die in ons land voor meerdere clubs heeft gespeeld. Daarnaast komt hij ook vaak in het nieuws sinds Rusland Oekraïne in 2022 binnenviel. Evgeniy Levchenko is namelijk geboren en getogen in Oekraïne, net als zijn vriendin Victoria Koblenko. Wat is het vermogen van Evgeniy Levchenko geworden als voetballer? Je leest het interessante antwoord in dit artikel!

Wie is Evgeniy Levchenko?

Evgeniy Levchenko is een voormalige profvoetballer uit Oekraïne die als middenvelder speelde. Hij werd geboren op 2 januari 1978 in Kostiantynivka in de Oekraïense SSR. Levchenko begon zijn professionele voetbalcarrière in Oekraïne, maar verhuisde in 1996 naar Vitesse. Hij speelde gedurende zijn hele carrière voor verschillende andere clubs in Nederland, waaronder Sparta Rotterdam, Groningen en Willem II. Ook speelde Levchenko nog in Rusland voor FK Saturn en in Australië voor Adelaide United.

Naast zijn clubcarrière vertegenwoordigde Levchenko ook het Oekraïens voetbalelftal. Hij maakte zijn internationale debuut in 2002 en verdiende vervolgens 8 interlands, waarin hij geen doelpunt maakte. Nadat hij zich had teruggetrokken uit het voetbal, werd Levchenko een televisie-expert en commentator en verscheen hij op Nederlandse voetbaluitzendingen. Ook werkte hij als spelersmakelaar en zat hij in het bestuur van de Nederlandse profvoetballersbond. Evgeniy Levchenko werd bovendien tot Nederlander genaturaliseerd in 2001. Er is daarnaast door Iris Koppe een biografie genaamd Lev over hem geschreven.

Waar verdient Evgeniy Levchenko zijn geld mee?

Als gepensioneerde voetballer heeft Evgeniy Levchenko mogelijk geld verdiend met verschillende bronnen, waaronder sponsoring en optredens in de media. Als tv-expert verdient hij waarschijnlijk een salaris of een vergoeding voor zijn optredens in Nederlandse voetbaluitzendingen. Levchenko werkte ook als spelersmakelaar, waarbij hij onderhandelde over contracten en transfersommen voor professionele voetbalspelers, en hij heeft mogelijk commissies verdiend met die deals. Daarnaast was Levchenko lid van het bestuur van de Nederlandse profvoetballersbond, een non-profitorganisatie die de belangen van voetballers in Nederland behartigt. Het is mogelijk dat hij een salaris of toelage ontving voor zijn werk bij de vakbond. Toch heeft Evgeniy Levchenko vooral geld verdiend als profvoetballer, wat hij van 1996 tot en met 2012 was.

Hoeveel is Evgeniy Levchenko waard?

Het is belangrijk op te merken dat de specifieke kenmerken van Evgeniy Levchenko’s huidige financiële situatie niet publiekelijk beschikbaar zijn, dus we weten niet wat het daadwerkelijke vermogen van de oud-voetballer uit Oekraïne is. Desondanks hebben experts wel ingeschat hoeveel geld Evgeniy Levchenko ongeveer op zijn bankrekening heeft staan. Als hun schattingen kloppen, is Evgeniy Levchenko op het moment circa 4 miljoen euro waard.

Waar woont Evgeniy Levchenko?

Evgeniy Levchenko woont samen met zijn vriendin Victoria Koblenko samen aan het IJ in Amsterdam. Ze kochten dit appartement voor een bedrag van 421 duizend euro, terwijl ze er ook een hypotheek van 290 duizend euro op lieten vestigen. Hun huis zit op de vierde verdieping en heeft een woonoppervlakte van bijna 90 vierkante meter. Het is desondanks goed om te weten dat Evgeniy Levchenko ook nog de eigenaar van een huis in Groningen is. Victoria Koblenko bezit juist nog een woning in Den Haag. We denken echter dat Evgeniy Levchenko in het appartement aan de IJ woont met zijn vriendin en zoon.

Wie is de vriendin van Evgeniy Levchenko?

Victoria Koblenko is de vriendin van Evgeniy Levchenko. Ze komt net als hem uit Oekraïne en woont al sinds haar twaalfde in Nederland. Koblenko werd vooral beroemd door haar rol als Isabella Kortenaer in Goede tijden, slechte tijden. Inmiddels is de vriendin van Evgeniy Levchenko nog altijd actief als actrice, terwijl ze ook programma’s presenteert. Het stel was bijvoorbeeld samen te zien in Vier handen op één buik. Levchenko en Koblenko kregen voor het eerst in 2003 een relatie, maar na vijf jaar gingen ze uit elkaar. In 2015 kwamen ze toch weer bij elkaar en een jaar later werden ze de ouders van een zoon genaamd Kiy. Evgeniy Levchenko en Victoria Koblenko zijn nu nog altijd samen. De oud-voetballer was overigens ook nog een tijdje samen met Olesya Ermakova. Hij leerde deze vrouw kennen toen hij de hoofdpersoon was van The Bachelor in Rusland.

Het inkomen van Evgeniy Levchenko

Evgeniy Levchenko is inmiddels al meer dan 10 jaar gestopt als profvoetballer en krijgt dus niet meer een inkomen van een club. Hij is desondanks nog wel actief in de voetbalwereld. Evgeniy Levchenko is namelijk de voorzitter van de VVCS, oftewel de Vereniging van Contractspelers. Hij verdient dan ook in deze rol een salaris. Helaas weten we desondanks niet wat het inkomen van Evgeniy Levchenko op het moment is.