Wat is het vermogen van Aron Winter?

Wat is het vermogen van Aron Winter? Elke Nederlandse voetballiefhebber weet natuurlijk precies wie deze man is. Winter speelde namelijk jarenlang voor het Nederlands elftal en kwam tot 84 optredens in Oranje. De middenvelder was zelfs onderdeel van het team dat in 1988 het EK won. Daarnaast kende Aron Winter veel succes voor zijn clubs Ajax, Lazio en Internazionale. Inmiddels is hij actief als coach. Wat is het vermogen van Aron Winter geworden door zijn voetballoopbaan? Dat lees je in dit artikel.

Wie is Aron Winter?

Aron Winter is een voormalig profvoetballer en coach uit Nederland. Hij werd geboren op 1 maart 1967 in Paramaribo, Suriname, dat toen deel uitmaakte van de Nederlandse Antillen, maar verhuisde al op jonge leeftijd naar Lelystad. Winter staat bekend om zijn succesvolle spelerscarrière als middenvelder en zijn daaropvolgende coachingcarrière.

Als speler genoot Winter van een succesvolle carrière en speelde hij voornamelijk als verdedigende middenvelder. Hij speelde voor verschillende clubs in Nederland, waaronder Ajax, Lazio in Italië en Internazionale in Italië. Winter maakte ook deel uit van het Nederlands elftal, verdiende 84 interlands en vertegenwoordigde Nederland in internationale competities, waaronder de FIFA World Cup en het UEFA European Championship. Hij won zelfs met Oranje het EK van 1988.

Na zijn pensionering als speler stapte Winter over naar coaching. Hij heeft verschillende coachrollen vervuld in zowel club- als nationale teamopstellingen. Hij is met name verbonden aan AFC Ajax, waar hij heeft gewerkt als jeugdtrainer en assistent-trainer van Erik ten Hag. Winter heeft ook als hoofdtrainer gewerkt voor andere clubs, waaronder Toronto FC in de Major League Soccer (MLS) in Canada en de Nederlandse nationale jeugdteams.

Waar verdient Aron Winter zijn geld mee?

Als voormalig profvoetballer en coach verdient Aron Winter waarschijnlijk op verschillende manieren geld, afhankelijk van zijn huidige activiteiten en rollen. Hier zijn enkele mogelijke manieren waarop Aron Winter geld kan verdienen:

  • Coachingssalaris: Als Winter momenteel als coach in dienst is bij een professionele voetbalclub of een nationaal team, kan hij een salaris of coachingsvergoeding ontvangen voor zijn diensten. Dit kunnen functies zijn zoals een hoofdtrainer, assistent-coach of jeugdtrainer, en de specifieke voorwaarden van zijn contract bepalen zijn vergoeding.
  • Aanbevelingen: Als een bekende figuur in de voetbalgemeenschap kan Winter geld verdienen door middel van aantekeningen of sponsoring met merken of bedrijven. Dit kan inhouden dat hij in advertenties verschijnt, producten goedkeurt of in het openbaar optreedt namens sponsors, waarvoor hij vergoedingen of vergoedingen kan ontvangen.
  • Media-optredens: Winter kan ook geld verdienen via media-optredens, zoals televisiecommentaar, experts of analyses met betrekking tot voetbal. Hij kan worden betaald door mediaorganisaties of omroepen voor zijn inzichten en expertise als voormalig speler en coach.

Hoeveel is Aron Winter waard?

Aron Winter kende veel succes als voetballer. Hij won met zijn clubs Ajax, Lazio en Internazionale immers diverse prijzen, terwijl hij ook nog deel uitmaakte van het Oranje dat in 1988 het Europees Kampioenschap won. Aron Winter kreeg dan ook goed betaald tijdens zijn loopbaan. Experts schatten daardoor in dat de Nederlandse oud-voetballer zonder enige moeite een miljonair is geworden. Dit komt uiteraard ook door zijn werk als coach van diverse teams. Aron Winter is volgens de laatste geruchten momenteel zo’n 10 miljoen euro waard.

Waar woont Aron Winter?

Aron Winter heeft tijdens zijn leven op meerdere plekken gewoond, al is hij geboren in Paramaribo, Suriname. Hij verhuisde vervolgens al snel naar Lelystad met zijn gezin. Hier staat nog altijd een grote villa van de oud-voetballer te koop. Sinds 2011 wil Winter van deze woning af, maar er is helaas niemand geweest die het bedrag van 2 miljoen euro wilde betalen. Eerder lag de vraagprijs zelfs nog hoger. We weten desondanks niet zo goed waar Aron Winter nu woont, al vermoeden we Lelystad.

Wie is de vrouw van Aron Winter?

Yvonne Winter is de vrouw van Aron Winter. Het stel trouwde in 2007 en zijn echte jeugdliefdes. Toen ze trouwden, waren ze namelijk al zo’n 25 jaar samen. Ook hadden ze al drie kinderen: Tess, Shari en Jay. Beroemde vrienden waren aanwezig bij de trouwerij, waaronder Brian Roy en Richard Witschge. Ze werden in de echt verbonden door Ed Nijpels in Amsterdam. Yvonne Winter is trouwens een echte ondernemer, zo heeft ze de Lelystadse Hippiemarkt opgericht. Ze heeft daarnaast samen met dochter Shari een bedrijf genaamd Inverno Scent opgericht.

Het inkomen van Aron Winter

Aron Winter is op dit moment de coach van het nationale elftal van Suriname, waar hij zelf natuurlijk ook geboren is. Hij was eerst nog de interim-bondscoach van het eiland, maar inmiddels is Aron Winter de officiële manager. Hij verdient op deze manier dan ook zijn salaris. Helaas weten we desondanks niet wat het huidige inkomen van Aron Winter is als bondscoach van Suriname.