Wat is het vermogen van Ferdinand Piech?

Wat is het vermogen van Ferdinand Piech? Deze man is wereldberoemd in de autowereld. Piech is namelijk de kleinzoon van Ferdinand Porsche. Hij begon zijn loopbaan bij dit merk, maar ging vervolgens naar Audi. Hier werd Ferdinand Piech uiteindelijk de CEO. Vervolgens werd de Oostenrijker in 1993 de CEO en voorzitter van Volkswagen Group. Hij stopte met deze rol toen hij 65 jaar oud was, maar bleef nog lang actief bij het bedrijf. Inmiddels is de zakenman en ingenieur overleden, maar wat was het vermogen van Ferdinand Piech voor zijn dood? Dat lees je in dit artikel!

Wie is Ferdinand Piech?

Ferdinand Piech was een Oostenrijks-Duitse ingenieur en zakenman die de kleinzoon was van Ferdinand Porsche, de oprichter van het autobedrijf Porsche. Hij werd geboren op 17 april 1937 in Wenen, Oostenrijk, en stierf op 25 augustus 2019 in Rosenheim, Duitsland. Piech had een lange en invloedrijke carrière in de auto-industrie, met name als CEO en voorzitter van de Volkswagen-groep van 1993 tot 2002. Tijdens zijn ambtstermijn hield hij toezicht op de overname van verschillende grote automerken, waaronder Bentley, Bugatti en Lamborghini. en hielp Volkswagen tot een van de grootste autofabrikanten ter wereld te maken.

Ferdinand Piech stond bekend om zijn sterke leiderschapsstijl en zijn focus op engineering en technologie. Hij was zelf ook een bekwaam ingenieur en was tijdens zijn carrière verantwoordelijk voor vele technische innovaties, zoals de ontwikkeling van de eerste moderne dieselmotor. Piech was een controversieel figuur en zijn managementstijl en persoonlijke relaties met andere leidinggevenden leidden soms tot conflicten binnen de bedrijven waarvoor hij werkte. Hij werd echter algemeen erkend als een van de meest invloedrijke figuren in de auto-industrie en werd in 2014 opgenomen in de Automotive Hall of Fame.

Waar verdient Ferdinand Piech zijn geld mee?

Ferdinand Piech is overleden en verdient daardoor geen geld meer. Tijdens zijn leven deed hij dit onder meer als voorzitter van de Volkswagen Group.

Hoeveel is Ferdinand Piech waard?

Ferdinand Piech is overleden en heeft daardoor niet echt meer een vermogen, zijn geld is immers verdeeld onder zijn nabestaanden. Wel weten we wat zijn vermogen was ten tijden van zijn overlijden. Voor zijn dood was Ferdinand Piech volgens experts namelijk 1 miljard euro waard.

Waar woont Vladimir Poetin?

Ferdinand Piech is overleden en woont dus nergens meer. Hij overleed overigens in Rosenheim, Duitsland, terwijl hij oorspronkelijk uit Wenen, Oostenrijk komt.

Wie is de vrouw van Ferdinand Piech?

Ferdinand Piech was eerst samen met Corina von Planta, terwijl hij ook nog met meer vrouwen relaties heeft gehad. Hij kreeg zelfs bij 4 verschillende vrouwen in totaal 12 of 13 kinderen. Ferdinand Piech trouwde in 1984 met zijn vrouw Ursula Piech. Hiermee bleef hij samen tot zijn dood op 25 augustus 2019. Ze waren zelfs samen aan het dineren toen het misging met de Oostenrijker.

Het inkomen van Ferdinand Piech

Ferdinand Piech is overleden en verdient zodoende geen inkomen meer.