Wat is het vermogen van Johan Derksen?

Wat is het vermogen van Johan Derksen? Deze vraag vind je sowieso interessant als je elke werkdag voor de televisie zit om deze man samen met Rene van der Gijp en Wilfred Genee te horen praten over de nieuwste ontwikkelingen. Derksen is overigens een oud-voetballer die tijdens zijn carrière voor onder meer Cambuur, Veendam en Haarlem heeft gespeeld. Hij heeft hierdoor het een en ander verdiend, al steeg zijn inkomen na zijn profcarrière flink. Dit komt natuurlijk door zijn werk als tafelgast in Vandaag Inside. Wat is het vermogen van Johan Derksen? Deze vraag beantwoorden we hieronder.

Wie is Johan Derksen?

Johan Derksen is een bekende Nederlandse voetbaljournalist, presentator en muzikant. Hij werd geboren op 31 januari 1949 in Heteren, Nederland. Derksen is vooral bekend geworden als voetbalanalist en presentator van verschillende voetbalprogramma’s op de Nederlandse televisie. Derksen begon zijn carrière als journalist bij verschillende regionale kranten in Nederland, voordat hij in 2000 ging werken als de hoofdredacteur van het voetbaltijdschrift VI.

In de jaren ’90 stapte hij ook over naar de televisiewereld en werd hij tafelgast van verschillende talkshows en sportprogramma’s. Zo was hij te zien bij Sport aan tafel samen met Hugo Camps en Ruud ter Weijden. Door rechtszaken werd het programma nel van de buis gehaald en vervangen door Voetbal Insite, wat gepresenteerd werd door Wilfred Genee. Inmiddels kennen we dit programma natuurlijk als Vandaag Inside, nadat het ondertussen ook nog veel andere namen heeft gekend. Camps is bovendien inmiddels vervangen door Rene van der Gijp.

Naast zijn werk als voetbalanalist en presentator is Johan Derksen ook een muzikant. Hij is een groot liefhebber van bluesmuziek en was manager van de band Cuby + Blizzards. Ook presenteerde hij Derksen on the Road, waarin hij naar een paar grondleggers van de Nederlandse popmuziek ging. Derksen heeft sinds oktober 2015 bovendien een eigen uitgeverij genaamd Voetbal Inside Boeken samen met zijn dochter Marieke Derksen en schrijver Michel van Egmond. Ook maakt Derksen een radioprogramma genaamd Muziek voor volwassenen, terwijl hij in zijn thuisstudio bovendien een eigen internetradiozender genaamd Grolloo Radio uitzendt.

Waar verdient Johan Derksen zijn geld mee?

Je weet inmiddels dus eigenlijk al dat Johan Derksen op meerdere manieren geld verdiend. Dit doet hij echter voornamelijk als vaste tafelgast van Vandaag Inside, wat inmiddels te zien is op SBS 6. Dit komt doordat het programma vorig jaar overstapte van RTL naar Talpa, wat ervoor zorgde dat Derksen samen met Wilfred Genee en Rene van der Gijp meer ging verdienen. Wat zijn inkomen inmiddels precies is, lees je later.

Hoeveel is Johan Derksen waard?

Het is nooit mogelijk om het vermogen van een BN’er precies te benoemen. Toch hebben we een goed idee van wat Johan Derksen ongeveer waard is op het moment. Volgens Quote had de oud-voetballer in 2016 bijvoorbeeld een vermogen van 1,3 miljoen euro. Inmiddels is dit bedrag volgens experts verdubbeld en is Johan Derksen nu toch al snel ongeveer 2,7 miljoen euro waard.

Waar woont Johan Derksen?

Johan Derksen woonde eerst in een dubbel huis in Oudewater. Later kocht hij in Grolloo een weekendhuisje. Het wonen in dit bluesdorp voldeed goed, waardoor hij samen met zijn vrouw ervoor koos om hier een huis te kopen. Hij betaalde de vraagprijs van 360 duizend euro contant, nadat hij eerder al een woonboerderij in Grolloo had gekocht. Hij betaalde een boete van 45 duizend euro om van deze koop af te kopen zodat het stel in hun droomhuis konden wonen. Derksen woont inmiddels nog steeds in Grolloo, waar hij ook een thuisstudio heeft laten bouwen voor het uitzenden van zijn radioprogramma’s.

Wie is de vrouw van Johan Derksen?

De vrouw van Johan Derksen is Isabelle Pikaar, zij is de derde echtgenote van de oud-voetballer. De eerste vrouw van Derksen overleed door een val van de trap. Zij heette Linda Derksen en samen kregen ze een dochter genaamd Marieke. Zijn tweede huwelijk was met een vrouw genaamd Agnes, al gaf Derksen eerlijk toe dat het huwelijk een vergissing was. Wel kregen ze samen een dochter genaamd Anouska. Inmiddels is Derksen alweer ruim 20 jaar getrouwd met Isabelle Pikaar. Ze trouwden zo snel dat dochter Marieke niet eens wist dat haar vader een vriendin had.

Het inkomen van Johan Derksen

Het is lastig om te zeggen wat het inkomen van Johan Derksen is. Dit komt vooral doordat de mediapersoonlijkheid op meerdere manieren geld verdiend. Zo is hij natuurlijk actief als tafelgast van Vandaag Inside, waarvoor hij een bruto salaris van 550 duizend euro kreeg. De kans is groot dat dit inkomen inmiddels hoger is geworden, maar toch verdient Derksen niet heel veel voor deze klus. Dit komt doordat hij de helft van zijn salaris doneert aan een goed doel, namelijk de Casper Foundation. Het grootste deel van het inkomen van Johan Derksen krijgt hij dan ook vanuit zijn uitgeverij.