Wat is het vermogen van Wilfred Genee?

Wat is het vermogen van Wilfred Genee? Deze presentator is natuurlijk vooral bekend door zijn werk voor Vandaag Inside, waar hij elke werkdag samen met Johan Derksen, Rene van der Gijp en andere tafelgasten praat over wat er die dag is gebeurd. Het is dan ook logisch dat je benieuwd bent naar hoeveel Wilfred Genee verdient met zijn werk. Wat is het vermogen van Wilfred Genee? Dat lees je hieronder! 

Wie is Wilfred Genee?

Wilfred Genee is een bekende Nederlandse televisie- en radiopresentator, journalist en sportcommentator. Hij is een begrip geworden in Nederland en staat bekend om zijn boeiende en informatieve verslaggeving over sport, met name voetbal. Genee geniet veel respect in zijn vakgebied en is een van de meest invloedrijke sportjournalisten van Nederland.

Genee werd geboren op 27 maart 1967 in Leeuwarden. Hij begon zijn carrière bij OOG TV, wat de lokale omroep van Groningen is. Daarna maakte hij de overstap naar televisie en werd hij presentator van verschillende sportprogramma’s. Hij is vooral bekend geworden als presentator van de talkshow “Vandaag Inside” (voorheen bekend als “Voetbal International” en “Voetbal Inside”), waarin hij met een panel van deskundigen over voetbal praat. Dit programma maakt hij inmiddels voor Talpa samen met Johan Derksen en Rene van der Gijp en is te zien op SBS6.

Waar verdient Wilfred Genee zijn geld mee?

Wilfred Genee verdient zijn geld voornamelijk als presentator van Vandaag Inside, wat te zien is op SBS6. Desondanks is dit niet het enige programma wat de Nederlander presenteert. In 2022 presenteerde hij voor SBS bijvoorbeeld ook De Oranjewinter tijdens het WK van 2022 in Qatar, waarop Nederland in de kwartfinale verloor van Argentinië, de uiteindelijke wereldkampioen. Genee is bovendien als presentator te zien op Veronica, hier maakt hij Veronica Offside. Dit is de opvolger van Veronica Inside en is een praatprogramma over voetbal waarbij Genee te zien is met een paar wisselende gasten, waaronder Wesley Sneijder, Wim Kieft en Andy van der Meijde.

Hoeveel is Wilfred Genee waard?

We gaan het nu nog niet hebben over het inkomen van Wilfred Genee, al willen we wel alvast verklappen dat de presentator van Vandaag Inside zeker geen slecht salaris verdient. De kans is dan ook zeker groot dat de Nederlander afkomstig uit Leeuwarden zonder twijfel een miljonair is. De laatste jaren is er relatief weinig bekend gemaakt over het vermogen van Wilfred Genee. De laatste schatting is dan ook dat Wilfred Genee 1,8 miljoen euro waard is. We denken dat dit bedrag inmiddels flink gestegen is, aangezien de presentator door de overstap van RTL naar Talpa een hoger inkomen heeft gekregen.

Waar woont Wilfred Genee?

Waar Wilfred Genee geboren en getogen is in Leeuwarden woont de presentator inmiddels niet meer in de hoofdstad van Friesland. In 2006 kocht Genee samen met zijn familie namelijk een luxe woonboerderij van maar liefst 1.185.000 euro in Soest, een mooie plek in Utrecht. Er rustte destijds een hypotheek van 1,2 miljoen euro op de woning, maar Wilfred Genee betaalde deze lening in één keer af. Het is daarnaast goed om te weten dat de presentator ook nog twee appartementen in Amsterdam op zijn naam heeft staan. Eén van deze woningen verhuurt hij voor 1295 euro per maand. Ze hebben bovendien beide een flinke overwaarde, wat ook geldt voor de woonboerderij van Genee.

Wie is de vrouw van Wilfred Genee?

Wilfred Genee is getrouwd met Lili Pirayesh. Het stel trouwde op 11 april 2008 en zijn dus al lang samen. Het grappige is dat ze elkaar hebben ontmoet door Rene van der Gijp, de collega van Wilfred Genee. Gijpie had Genee namelijk gevraagd om commentaar te geven bij een hockeyclub, hij zou daar volgens de oud-voetballer informatie krijgen van een heel leuk Iraans meisje. Dat bleek dus Lili Pirayesh te zijn. Het stel heeft inmiddels twee kinderen: Isabeau Feline en Timothy Luca, terwijl ze ook samen een platform omtrent gezondheid zijn gestart: Vullen en Voeden. Pirayesh werkt daarnaast ook nog als ondernemer, spreker en adviseur bij concepten omtrent leefstijl en welzijn.

Het inkomen van Wilfred Genee

Voordat Wilfred Genee samen met Vandaag Inside overstapte naar Talpa had de presentator bij RTL een inkomen van 500 duizend euro per jaar. Inmiddels is zijn salaris verhoogd naar 1,2 miljoen euro per jaar, als je de geruchten mag geloven. Hiermee verdient Wilfred Genee fors meer dan zijn collega’s Johan Derksen en Rene van der Gijp. Overigens maakte het Algemeen Dagblad bekend dat de drie waarschijnlijk hun contract gaan verlengen bij Talpa, wat resulteert in hogere inkomens. De kans is groot dat Wilfred Genee dan jaarlijks een inkomen van 1,4 miljoen euro krijgt. De andere vaste gasten van het programma krijgen dan een salaris dat net iets lager is. Het is overigens goed om te weten dat Genee ook nog andere radio- en tv-programma’s presenteert, de kans is groot dat zijn inkomen daarom eigenlijk nog hoger is.