Wat is het vermogen van Dick Advocaat?

Wat is het vermogen van Dick Advocaat? Als je een voetballiefhebber bent, ken je deze man sowieso. Deze coach was namelijk eerst een professioneel voetballer en heeft vervolgens veel teams getraind. Door de jaren heen heeft Advocaat al meerdere keren gezegd dat hij zou stoppen als coach, maar elke keer begon hij toch weer. Ook nu coacht ‘de kleine generaal’ nog altijd, namelijk bij zijn jeugdliefde ADO Den Haag. Wat is het vermogen van Dick Advocaat? De coach heeft veel lucratieve klusjes gehad en dus ook flink wat verdiend, zoals je in dit artikel leest.

Wie is Dick Advocaat?

Dick Advocaat is een zeer bekende en succesvolle Nederlandse voetbaltrainer. Hij werd geboren op 27 september 1947 in Den Haag en begon zijn carrière als speler bij ADO Den Haag. Hij speelde ook voor andere clubs, waaronder FC Utrecht, Chicago Sting en Sparta Rotterdam. In totaal speelde hij meer dan 400 wedstrijden als voetballer. Na zijn spelerscarrière begon Advocaat zijn carrière als trainer. Hij werkte later als hoofdtrainer bij clubs zoals SVV, PSV, Glasgow Rangers, Borussia Mönchengladbach en Zenit Sint-Petersburg. Hij heeft ook gewerkt als bondscoach van verschillende nationale teams, waaronder het Nederlands elftal.

Dick Advocaat staat bekend om zijn no-nonsense aanpak en zijn tactische kennis. Hij is een meester in het analyseren van tegenstanders en het opzetten van tactieken om ze te verslaan. Hij is ook bekend om zijn harde werk en vastberadenheid. Zijn teams spelen vaak met veel passie en inzet, wat heeft geleid tot veel successen. Een van de grootste successen van Advocaat als trainer was het winnen van de Europacup II met PSV in 1988. Hij leidde ook Glasgow Rangers naar negen opeenvolgende Schotse landstitels tussen 1988 en 1997. Met Zenit Sint-Petersburg won hij de UEFA Cup in 2008. Advocaat heeft ook veel succes gehad als bondscoach. Hij leidde Nederland naar de halve finales van het Europees kampioenschap in 2004 en naar de kwartfinales van het Wereldkampioenschap in 1994.

Waar verdient Dick Advocaat zijn geld mee?

Dick Advocaat verdiende dus eerst zijn geld als professioneel voetballer voor clubs als Utrecht, Roda JC en VVV. Dit was in de tijd dat spelers nog weinig verdienden, dus veel inkomen kreeg ‘de kleine generaal’ zo niet. Dick Advocaat begon dan ook pas echt geld te verdienen als coach van diverse voetbalclubs en nationale landen. Vooral zijn tijd in Rusland als coach van Zenit Sint-Petersburg en het nationale elftal heeft het vermogen van de voetbalcoach veel goed gedaan.

Hoeveel is Dick Advocaat waard?

Het is geen geheim dat Dick Advocaat door de jaren heen als voetbalcoach veel geld heeft verdiend. Hij heeft zelfs eerlijk toegegeven dat hij sommige banen puur aannam vanwege het salaris. Het is dan ook niet raar dat fans hem de bijnaam Dagobert Dick hebben gegeven. Zo verdiende Advocaat in zijn tijd als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten veel geld. Inmiddels is Dick Advocaat dan ook al snel meer dan 20 miljoen euro waard. Experts schatten zijn vermogen om precies te zijn op circa 23 miljoen euro.

Waar woont Dick Advocaat?

Als je het vermogen van Dick Advocaat hebt, hoor je in een reusachtig huis te wonen. Dit doet de voetbalcoach dan ook. In 2013 kocht de kleine generaal namelijk een grote villa in Leidschendam. Het huis staat aan de Vliet, al zie je het bijna niet. De villa is dan ook goed verborgen, wat dus voor veel privacy zorgt. Waarschijnlijk wil je graag weten hoe groot het huis van Dick Advocaat precies is. Nou, het heeft maar liefst 565 vierkante meter ruimte. Veel groter kan een villa bijna niet zijn, zou je zeggen!

Wie is de vrouw van Dick Advocaat?

Er is niet veel bekend over de vrouw van Dick Advocaat, maar we weten wel haar naam: Dieuwke Advocaat. Als de voetbalcoach het over haar heeft, noemt hij haar dan ook altijd ‘mijn vrouw’. Toen hij bekend maakte dat hij zou terugkeren als coach van ADO Den Haag zei Advocaat bijvoorbeeld dat hij van zijn vrouw, Dieuwke Advocaat dus, dat hij niet meer een baan in het buitenland mocht aannemen. Overigens is het niet eens helemaal duidelijk dat zijn vrouw daadwerkelijk Dieuwke heet, zo graag wil Advocaat zijn privéleven daadwerkelijk privé houden.

Het inkomen van Dick Advocaat

Hoeveel Dick Advocaat op het moment verdient, is niet echt bekend. Het inkomen van Dick Advocaat zal echter niet hoog zijn. In het programma De Oranjewinter gepresenteerd door Wilfred Genee liet de coach namelijk weten dat hij terug zou keren als trainer van ADO Den Haag. Hoeveel hij zou verdienen, liet hij niet weten. Wel zei Advocaat dat hij het salaris zou krijgen dat hij ongeveer ook als 25-jarige had toen hij FC Den Haag verliet. Zo keerde de coach dus echt puur vanwege zijn liefde voor de club terug bij ADO.