Wat is het vermogen van Jort Kelder?

Wat is het vermogen van Jort Kelder? Vrijwel elke Nederlander kent deze journalist en presentator natuurlijk. Zo ken je hem mogelijk van zijn werk als hoofdredacteur van Quote, terwijl Kelder ook jarenlang columns voor Het Parool en NRC Handelsblad heeft geschreven. Daarnaast heeft hij door de jaren heen veel programma’s op televisie gepresenteerd. Bekende voorbeelden hiervan zijn Hoe heurt het eigenlijk?, Buitenhof en Op1, waar hij een duo vormt met Welmoed Sijtsma. Wat is het vermogen van Jort Kelder? We leggen het in dit artikel uit!

Wie is Jort Kelder?

Jort Kelder is een bekende Nederlandse journalist, presentator, radio- en televisiepersoonlijkheid en politiek commentator. Hij is geboren op 22 september 1964 in Gouda, Nederland. Na zijn studie Nederlands Recht aan de Universiteit Utrecht begon Kelder zijn carrière als journalist. Hij werkte als redacteur bij Quote en was later hoofdredacteur van het tijdschrift. Kelder werd in deze tijd verkozen tot Hoofdredacteur van het jaar in 1996, terwijl Quote ook nog uitgeroepen werd tot Tijdschrift van het jaar 1999.

Jort Kelder stopte uiteindelijk in 2007 als hoofdredacteur van Quote, terwijl hij ondertussen ook nog de medehoofdredacteur van QPF was geweest. Hij schreef bovendien columns voor Het Parool en NRC Handelsblad, terwijl Kelder ook meerdere boeken uitbracht. Bovendien presenteerde de journalist vanaf 2000 ook diverse tv-programma’s. Dit deed hij eerst voor Net5, Talpa en KRO. Inmiddels werkt Jort Kelder als presentator voor AVRO en VPRO. Kelder was bovendien regelmatig te gast bij Pauw en De Wereld Draait Door, terwijl hij nog altijd wel eens aanschuift bij Jinek.

Waar verdient Jort Kelder zijn geld mee?

Voordat we het vermogen van Jort Kelder vertellen, moeten we eerst even uitleggen waarmee hij geld verdient. Het zal je niet verbazen dat de journalist door de jaren heen vooral met zijn teksten geld heeft verdiend. Desondanks is Kelder nu vooral actief als presentator van meerdere televisieprogramma’s. Het grootste deel van zijn inkomen verdient hij dan ook hierdoor. We weten in ieder geval dat hij vrij veel geld verdient, anders had hij niet een beeldschoon vakantiehuis op Terschelling kunnen kopen.

Hoeveel is Jort Kelder waard?

Het zal je niet verbazen dat Jort Kelder veel centen heeft verdiend tijdens zijn loopbaan als journalist en presentator. Het is natuurlijk onmogelijk om met volledige zekerheid in te schatten wat het vermogen van hem is. Desondanks willen we gerust een gokje wagen. We denken namelijk dat Jort Kelder op het moment minstens 3 miljoen euro waard is. De kans is groot dat zijn vermogen nog wat hoger ligt, aangezien deze schatting uit 2016 kwam. Inmiddels zijn we meer dan 5 jaar verder, dus als Jort Kelder het goed heeft gedaan, is hij nu nog meer geld waard.

Waar woont Jort Kelder?

Eerder schreven we al dat Jort Kelder zijn vermogen heeft gebruikt om een beeldschoon vakantiehuis op Terschelling te kopen, wat hij samen met zijn broer deed. Deze vakantiewoning is bovendien nogal uniek, het is namelijk eco-vriendelijk gebouwd zodat het huis geen invloed had op de natuur. Er zijn hierdoor geen vaste kamers in de woning te vinden, wat ervoor zorgt dat deze er zeer ruim uitziet. Het is bovendien leuk om te weten dat dit huis binnen twee weken gebouwd is. Kelder woont desondanks niet op het Waddeneiland. Zijn woonplaats is namelijk Amsterdam. Hier heeft hij een appartement in een Rijksmonument gekocht. Deze woning heeft liefst 6 kamers en kostte meer dan 1,8 miljoen euro. Kelder had daarnaast ook nog een appartement op de Keizersgracht, al had hij dit huis wel te koop gezet. Het is onbekend of deze woning al door iemand anders gekocht is.

Wie is de vrouw van Jort Kelder?

Jort Kelder heeft door de jaren heen meerdere relaties gehad. Zo mocht hij Lauren Verster een tijdje zijn vriendin noemen. De presentatrice en programmamaakster ging 4 jaar lang met Kelder, maar heeft nu een relatie met Jasper Diepeveen. Verster heeft met de cameraman drie kinderen: twee dochters en een zoon. Het is niet officieel bekend of Jort Kelder op het moment een vriendin heeft, al gaan er wel geruchten dat Eleonora Wagtendonk zijn nieuwe vlam is. Reality FBI kwam met dit nieuwtje. Het is interessant om te weten dat Noor, zoals Wagtendonk genoemd wordt, een goede vriendin is van Davide Heijmans, de vrouw van Thierry Baudet.

Het inkomen van Jort Kelder

We denken dat het inkomen van Jort Kelder op het moment toch al snel 10 duizend euro is. We hebben het dan over een nettosalaris. Hoe we op dit bedrag zijn gekomen, leggen we graag even uit. Kelder toonde in 2016 namelijk zelf zijn loonstrook. Hij had destijds een bruto inkomen van 20 duizend euro, hier hield hij netto 8800 euro van over. Als we de geruchten mogen geloven, verdient Kelder inmiddels nog meer. Daardoor verwachten we dat het netto inkomen van Jort Kelder op het moment minstens 10.000 euro is, al zou zijn salaris hoger of lager kunnen uitvallen.