Wat is het vermogen van Bear Grylls?

Wat is het vermogen van Bear Grylls? De kans is heel groot dat je deze man wel eens hebt gezien als je keek wat er op tv was. Grylls is namelijk vaak te zien op Discovery Channel. Hij werd bekend als presentator van Man vs Wild, maar heeft sindsdien nog meer programma’s gepresenteerd. In vrijwel alle shows komt het overleven terug naar voren, Bear Grylls is namelijk een avonturier in hart en nieren. Wat is het vermogen van Bear Grylls? Je leest het in dit handige artikel, waarin we je nog meer vertellen over deze Brit.

Wie is Bear Grylls?

Bear Grylls heet officieel Edward Michael Grylls en is een Britse avonturier, schrijver en tv-presentator die werd geboren op 7 juni 1974 in Londen, Engeland, maar groeide op in Donaghadee, Noord-Ierland. Hij is vooral bekend door zijn televisieserie “Man vs. Wild”, waarin hij overlevingstechnieken demonstreert in extreme omgevingen over de hele wereld. De show werd uitgezonden van 2006 tot 2011 en werd uitgezonden in meer dan 200 landen. Grylls heeft ook andere tv-shows gepresenteerd, waaronder ‘Running Wild with Bear Grylls’ en ‘The Island with Bear Grylls’.

Voor zijn televisiecarrière diende Grylls bij de Special Air Service (SAS) van het Britse leger en werd op 23-jarige leeftijd een van de jongste mensen ooit die de Mount Everest beklom. Hij is ook de Noord-Atlantische Oceaan overgestoken in een open opblaasbare boot, paramotorisch over de Himalaya, en stak de Noordelijke IJszee over in een stijve opblaasbare boot. Naast zijn televisiewerk is Grylls een productief auteur en heeft hij verschillende boeken geschreven over overleven en avontuur, evenals kinderboeken. Hij is ook betrokken bij verschillende goede doelen en humanitaire doelen.

Waar verdient Bear Grylls zijn geld mee?

Bear Grylls verdient geld via verschillende ondernemingen die verband houden met zijn televisiecarrière, boeken en zakelijke belangen. Als televisiepersoonlijkheid heeft hij verschillende succesvolle series gepresenteerd, waaronder ‘Man vs. Wild’, ‘Running Wild with Bear Grylls’ en ‘The Island with Bear Grylls’. Grylls verdient waarschijnlijk geld via contracten met de productiebedrijven die deze shows produceren, maar ook via advertenties, sponsoring en merchandise die verband houden met zijn programma’s. Grylls is ook een productief auteur en heeft talloze boeken geschreven over overleven en avontuur, waaronder zijn autobiografie “Mud, Sweat and Tears”, die een bestseller werd. Hij schrijft ook kinderboeken en heeft verschillende fictietitels gepubliceerd. Royalty’s uit boekverkopen dragen daarom bij aan zijn inkomen.

Hoeveel is Bear Grylls waard?

Volgens experts heeft Bear Grylls een nettowaarde van ongeveer 25 miljoen euro. De belangrijkste bron van zijn inkomsten zijn de inkomsten uit zijn shows. Afgezien van hen heeft Grylls boeken geschreven als ‘Facing Up’, ‘The Kid Who Climbed Everest’, ‘ Born Survivor’, enz. Grylls heeft voornamelijk boeken geschreven op basis van zijn ervaringen uit het echte leven. Hij studeerde aan Eton College en begon samen met zijn vrienden zijn bergsportclub. Hij ging toen naar het leger en ondernam verschillende expedities. Ook deze expedities, ondanks dat ze riskant waren, brachten hem geld op.

Waar woont Bear Grylls?

Bear Grylls heeft zijn eigen toevluchtsoord op een eiland in Wales, Verenigd Koninkrijk. Hij kocht Saint Tudwal’s Island West in 2001 voor £ 95.000. Grylls, zijn vrouw Shara en hun drie kinderen, Marmaduke, Huckleberry en Jesse, brengen er graag tijd door. Gelegen op 20 mijl van de kust en zonder toegang tot moderne gemakken zoals stroom of stromend water, is dit eiland een echte wildernis. Het wordt geflankeerd door adembenemende kliffen aan de kust en wordt bezocht door zeehonden, dolfijnen en zelfs een kleine vuurtoren. Bear Grylls woont dus op een eiland in Wales!

Wie is de vrouw van Bear Grylls?

Bear Grylls is de zoon van Sir Michael Grylls, een beroemde conservatieve politicus. Daarnaast kent zijn familie meerdere beroemde cricketspelers. Grylls heeft bovendien een zus, Lara Fawcett, zij gaf hem de bijnaam Bear toen hij nog maar een week oud was. De vrouw van Bear Grylls is Shara Cannings Knight, waarmee hij in 2000 trouwde. Sindsdien kreeg het stel drie zonen: Jesse, Marmaduke en Huckleberry. Grylls kreeg in 2015 kritiek toen hij zoon Jesse achterliet langs de kust van Noord-Wales. Het tij naderde destijds, waardoor zijn zoon gered moest worden door de Royal National Lifeboat Instutition. Bear Grylls had dit bedacht als oefenmissie voor de RNLI, maar de organisatie bekritiseerde hem flink. Jesse raakte gelukkig niet ongedeerd.

Het inkomen van Bear Grylls

We weten dat Bear Grylls per aflevering van de serie Man vs Wild ongeveer 30 tot 60 duizend euro verdiende. Daarnaast verdient hij ook nog eens veel geld als presentator van andere series en heeft hij dus meerdere boeken uitgebracht. Bovendien verkoopt Grylls messen en andere merchandise. Inmiddels presenteert hij Running Wild With Bear Grylls, voor het zesde seizoen kreeg de Brit een vergoeding van zo’n 5,5 miljoen euro. We gokken daarom dat het inkomen van Bear Grylls ongeveer 5 miljoen euro per jaar is.