Wat is het vermogen van Marcel Wanders?

Wat is het vermogen van Marcel Wanders? Nederland kent veel beroemde designers, waar ook zeker deze man een goed voorbeeld van is. Wanders is niet alleen een ontwerper, hij is ook nog de eigenaar van de Marcel Wanders Studio in Amsterdam. Hier ontwerpt hij industriële projecten, terwijl hij ook interieurs ontwerpt en actief is als architect. Bovendien is hij lid van de adviesraad van THNK School of Creative Leadership en werd hij verkozen als een van de 25 leiders van verandering in Europa door Business Week in 2002. Wat is het vermogen van Marcel Wanders? Je leest het in dit artikel!   

Wie is Marcel Wanders?

Marcel Wanders is een Nederlandse ontwerper die op 2 juli 1963 in Boxtel, werd geboren. Hij staat bekend om zijn innovatieve en fantasierijke ontwerpen die vaak humor en ironie bevatten. Wanders studeerde aan de Academie van Beeldende Kunsten in Arnhem en later aan de School of Design in Eindhoven, waar hij in 1988 afstudeerde. Het werk van Wanders omvat een breed scala aan ontwerpdisciplines, waaronder productontwerp, meubelontwerp, lichtontwerp en interieurontwerp. Hij heeft met tal van bekende merken gewerkt, waaronder Alessi, Baccarat, Cappellini, Flos en Louis Vuitton.

Een van de bekendste ontwerpen van Wanders is de Knotted Chair, die hij in 1996 creëerde. De stoel is gemaakt van een enkel stuk aramide- en koolstofvezeltouw dat is geknoopt en geïmpregneerd met epoxyhars. Het ontwerp heeft meerdere prijzen gewonnen en maakt nu deel uit van de permanente collectie van het Museum of Modern Art in New York. De ontwerpen van Wanders worden vaak gekenmerkt door het gebruik van rijke materialen, ingewikkelde details en gedurfde kleuren. Zijn werk is beschreven als zowel grillig als verfijnd, en hij wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke ontwerpers van zijn generatie.

Waar verdient Marcel Wanders zijn geld mee?

Marcel Wanders verdient op verschillende manieren geld, voornamelijk door zijn werk als ontwerper. Hij staat bekend om zijn innovatieve en fantasierijke ontwerpen, die hij maakt voor een breed scala aan ontwerpdisciplines, waaronder productontwerp, meubelontwerp, lichtontwerp en interieurontwerp. Hij is daarna de medeoprichter van Moooi, een designlabel wat hij in 2001 oprichtte. Wanders heeft bij zijn bedrijf drie rollen: eigenaar, art director en productontwerper. Wanders verdient bovendien geld met zijn geschreven boeken, terwijl hij ook meerdere keren ingehuurd is voor een tentoonstelling.

Hoeveel is Marcel Wanders waard?

Je weet inmiddels wie Marcel Wanders is en hoe hij geld verdient, maar nu komt natuurlijk de hamvraag waarvoor je dit artikel leest. Wat is het vermogen van Marcel Wanders? Hierover is de ontwerper helaas niet heel open, we weten dus niet wat Wanders specifiek waard is. Wel kunnen we met behulp van online bronnen een gokje wagen. We denken namelijk dat Marcel Wanders op het moment zo’n 5 miljoen euro waard is. Het zou kunnen dat zijn vermogen net wat lager of hoger is, we durven dus niet met zekerheid te zeggen dat de Nederlandse designer daadwerkelijk zo rijk is. Marcel Wanders is desondanks zeker een miljonair!

Waar woont Marcel Wanders?

Marcel Wanders heeft tijdens zijn studie in diverse steden gewoond. Hij werd geboren in Boxtel, maar heeft ook nog in Eindhoven, Arnhem, Maastricht en Hasselt gestudeerd. Uiteindelijk behaalde hij zijn diploma aan de kunstacademie in Arnhem, Wanders studeerde zelfs cum laude af. Inmiddels woont de Nederlandse ontwerper alweer ergens anders. Marcel Wanders woont namelijk in Amsterdam, waar hij de eigenaar is van een stadsvilla. Hoewel, dit huis staat inmiddels te koop. Wellicht is de woning dus al verkocht. We verwachten desondanks dat Marcel Wanders nog steeds in Amsterdam woont.

Wie is de vriendin van Marcel Wanders?

We weten veel over Marcel Wanders en dus ook wie zijn vriendin is. De ontwerper is namelijk al twintig jaar een stel met Nanine Linning. De vriendin van Marcel Wanders is geboren in Amsterdam op 16 juli 1977 en komt uit een artistiek gezin. Haar vader is namelijk architect, terwijl haar moeder antropologie heeft gestudeerd. Dit was dan ook een match made in heaven met designer Marcel Wanders. Ze zijn al sinds 2003 samen, maar zijn niet getrouwd en hebben ook geen kinderen. Nanine Linning, wat dus de vriendin van Marcel Wanders is, is van beroep een choreograaf en artistiek leider.

Het inkomen van Marcel Wanders

Zoals we eerder in dit artikel al lieten weten, heeft Marcel Wanders een geschat vermogen van 5 miljoen euro. Je wilt dan natuurlijk ook weten wat het inkomen van de Nederlandse ontwerper is. Helaas valt hier weinig informatie over te vinden, al durven we wel te stellen dat Marcel Wanders een maandelijks inkomen van vele duizenden euro’s heeft. Dat zie je ook wel aan de hand van de salarissen die hij de werknemers van Marcel Wanders Studio betaalt. Het vermogen van Marcel Wanders stijgt in de toekomst dus zonder twijfel, wat alleen maar goed is voor zijn waarde.