Wat is het vermogen van Mark Knopfler?

Wat is het vermogen van Mark Knopfler? Als je de Dire Straits kent, weet je natuurlijk precies wie deze man is. Knopfler is namelijk bekend geworden als zanger en gitarist van deze wereldberoemde band. Sinds Dire Straits in 1995 uit elkaar zijn gegaan, is Mark Knopfler een solomuzikant geworden. Hij treedt nog altijd op en is in 2018 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame als lid van Dire Straits. Wat is het vermogen van Mark Knopfler? We benoemen zijn waarde en inkomen in dit artikel!

Wie is Mark Knopfler?

Mark Knopfler is een Britse zanger, songwriter, gitarist en producer. Hij werd geboren op 12 augustus 1949 in Glasgow, Schotland, maar groeide op in Newcastle upon Tyne, Engeland. Knopfler is vooral bekend als leadgitarist en zanger van de rockband Dire Straits, die hij in 1977 mede oprichtte. Als gitarist staat Knopfler bekend om zijn fingerpicking-stijl en het gebruik van fingerpicks, die hij leerde van de Schotse folkgitarist Davey Graham. Hij staat ook bekend om zijn kenmerkende, soulvolle stem en zijn vermogen om rock-, blues- en countryinvloeden in zijn muziek te mengen.

Nadat Dire Straits in 1995 uit elkaar ging, begon Knopfler aan een succesvolle solocarrière. Hij heeft talloze soloalbums uitgebracht en samengewerkt met andere artiesten, waaronder Emmylou Harris, Chet Atkins en Eric Clapton. Naast zijn muziekcarrière is Knopfler ook een ervaren componist en heeft hij muziek geschreven voor verschillende films, waaronder ‘The Princess Bride’ en ‘Local Hero’. Knopfler heeft talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen voor zijn muziek, waaronder vier Grammy Awards, een Ivor Novello Award en opname in de Rock and Roll Hall of Fame als lid van Dire Straits in 2018. Zijn bijdragen aan muziek en gitaarspel hebben hem een van de meest gerespecteerde en invloedrijke muzikanten van zijn generatie.

Waar verdient Mark Knopfler zijn geld mee?

Mark Knopfler verdient op verschillende manieren geld, maar voornamelijk door zijn muziekcarrière. Als zanger, songwriter en gitarist heeft hij talloze albums uitgebracht als soloartiest en als lid van de band Dire Straits, waarvan wereldwijd miljoenen exemplaren zijn verkocht. Knopfler verdient ook geld met zijn werk als componist, hij heeft muziek geschreven voor films, tv-shows en toneelproducties. Hij heeft muziek gecomponeerd voor verschillende films, waaronder ‘The Princess Bride’, ‘Wag the Dog’ en ‘Local Hero’.

Hoeveel is Mark Knopfler waard?

Als songwriter, componist van filmmuziek, gitarist, platenproducent, zanger en oprichter van Dire Straits is Mark Knopfler duidelijk een man met vele talenten… en vele miljoenen. Volgens de laatste schattingen is Knopfler het totaal van 95 miljoen euro waard, waarmee hij een van de rijkste mannen in de rock is. Ook is het voormalig lid van Dire Straits hierdoor een van de rijkste gitaristen ter wereld, al moet hij nog wel beroemdheden als Brian May, Paul McCartney en Bob Dylan voorlaten. Wellicht dat Knopfler in de toekomst nog hoger in het lijstje kan komen, we zijn benieuwd.

Waar woont Mark Knopfler?

Mark Knopfler is dus geboren in Glasgow en opgegroeid in Newcastle upon Tyne, maar volgens de laatste berichten woont de muzikant hier niet meer. In plaats daarvan woont hij in Londen, waar hij een teruggetrokken leven leidt met zijn vrouw Kitty Aldridge en hun twee dochters. Knopfler heeft er dan ook nooit een geheim van gemaakt dat hij rust en stilte waardeert. Hij droeg daarom een band om zijn hoofd toen hij vroeger optrad, zo wilde hij ervoor zorgen dat niemand hem herkende na het optreden. Knopfler heeft trouwens ook een opnamestudio opgericht in Londen British Grove. Hier neemt hij zijn eigen muziek op, maar ook de Rolling Stones en Eric Clapton zijn hier geweest voor opnames.

Wie is de vrouw van Mark Knopfler?

Mark Knopfler is drie keer getrouwd geweest. Zijn eerste huwelijk was met Kathy White, zijn oude vriendin uit zijn schooltijd. In november 1983 trouwde hij met zijn tweede vrouw Lourdes Salomone en zij kregen tweelingzonen Benji en Joseph, geboren in 1987. Op Valentijnsdag 1997 trouwde Knopfler met zijn derde vrouw, de Britse actrice en schrijfster Kitty Aldridge. Ze hebben twee dochters: Katya Ruby Rose en Isabella “Issy”. Issy Knopfler is trouwens een actrice geworden. Mark Knopfler is ondertussen nog steeds getrouwd met Kitty Aldridge. Hij is daarnaast groot fan van Newcastle United, zijn nummer Going Home (Theme of the Local Hero) wordt zelfs gebruikt door de voetbalclub.

Het inkomen van Mark Knopfler

Er is op zich meer bekend over het vermogen van Mark Knopfler dan over hoeveel geld hij verdient. Hij treedt niet meer zoveel op als in het verleden, wat een negatief effect heeft op zijn salaris natuurlijk. Toch mag Knopfler zeker niet klagen, de muzikant verdient per jaar namelijk nog zeker meerdere miljoenen. We weten niet precies wat zijn inkomen is, maar als we experts mogen geloven dan is het inkomen van Mark Knopfler jaarlijks ongeveer 15 miljoen euro.