Wat is het vermogen van Marc Degryse?

Wat is het vermogen van Marc Degryse? Als je een liefhebber van voetbal bent, is de kans groot dat je deze naam wel kent. Degryse is namelijk een Belgische oud-voetballer die bekend stond als de kleine, wat natuurlijk naar zijn lengte verwijst. Degryse speelde vooral in België, voor onder meer clubs als KAA Gent, Anderlecht en Club Brugge, maar was ook in Nederland actief voor PSV. Daarnaast speelde de aanvaller in Engeland voor Sheffield Wednesday. Degryse speelde bovendien liefst 63 interlands voor België en scoorde zelfs op het WK. Wat is het vermogen van Marc Degryse? Je leest het hieronder.  

Wie is Marc Degryse?

Marc Degryse is een gepensioneerde Belgische voetballer die werd geboren op 4 september 1965 in Roeselare, België. Hij speelde als aanvallende middenvelder en stond bekend om zijn technische vaardigheden en scorend vermogen. Degryse begon zijn professionele loopbaan bij Club Brugge in 1983 en speelde daarna voor verschillende andere Belgische clubs, waaronder Anderlecht en RSC Charleroi. Hij speelde ook voor Sheffield Wednesday in Engeland en PSV Eindhoven in Nederland.

Tijdens zijn carrière won Degryse verschillende grote prijzen, waaronder de Belgische landstitel en beker. Ook speelde hij met Anderlecht in de finale van de Europacup II in 1990. Hij verdiende ook 63 interlands voor het Belgische nationale team, scoorde 23 doelpunten en vertegenwoordigde zijn land in twee wereldkampioenschappen. Bekers en twee Europese kampioenschappen. Nadat hij in 1999 stopte met spelen, werd Degryse een expert en commentator en werkte hij voor verschillende Belgische tv-stations en kranten. Hij werkte ook als technisch directeur voor Club Brugge, wat de club is waar hij begon als jonge speler.

Waar verdient Marc Degryse zijn geld mee?

Marc Degryse verdiende dus jarenlang zijn geld als professionele voetballer, maar hij stopte hiermee in 2002 op 37-jarige leeftijd. De Belg werd daarna technisch directeur bij zijn oude club Club Brugge, maar stopte hiermee in 2007. Hij ging vervolgens als analist bij Sporza en was hier vooral actief bij de livewedstrijden van de Beker van België. Degryse zou mogelijk de assistent worden van Dick Advocaat bij de nationale ploeg van België, maar de Nederlandse coach koos uiteindelijk voor Marc Wilmots. Marc Degryse is ondertussen nog steeds werkzaam als analist bij voetbalwedstrijden. Dit is hoe dan ook hoe Degryse zijn geld verdient.

Hoeveel is Marc Degryse waard?

Marc Degryse heeft het zeker niet slecht gedaan als voetballer. Hij scoorde immers meerdere keren op meerdere WK’s en heeft ook nog eens voor veel grote clubs gespeeld. Daarnaast won Marc Degryse diverse grote prijzen. Vervolgens werd hij direct actief als technisch directeur en daarna als analist. Dit heeft ervoor gezorgd dat de Belgische oud-voetballer nooit zonder inkomen kwam te zitten. Inmiddels heeft Degryse dan ook een groot eigen vermogen. Experts schatten namelijk in dat Marc Degryse 5 miljoen euro waard is. Of hij daadwerkelijk zo rijk is, betwijfelen we, maar we weten wel dat Marc Degryse een miljonair is.

Waar woont Marc Degryse?

Marc Degryse is geboren in Roeselare, maar hier woont hij volgens de laatste geruchten niet meer. Degryse is namelijk woonachtig in Sint-Andries op het moment. Dit is een plaats in West-Vlaanderen, helemaal in het noordwesten van België. Sint-Andries was eerst een onafhankelijke gemeente, maar inmiddels is het al ruim 50 jaar lang een deelgemeente van Brugge. Hier wonen zo’n 20 duizend inwoners, waaronder dus ook Marc Degryse. Voor de rest is er helaas weinig bekend over zijn woning. We weten dus alleen dat Marc Degryse in Sint-Andries woont.

Wie is de vrouw van Marc Degryse?

Marc Degryse is de schoonbroer van Dennis van Wijk, een oud-voetballer en trainer. Deze Nederlander speelde jarenlang in België en is hier ook lang actief geweest als coach. Degryse gaat dus met de zus van Van Wijk, maar voor de rest is er helaas weinig bekend over de vrouw van Marc Degryse.

Het inkomen van Marc Degryse

Het vermogen van Marc Degryse is volgens de laatste geruchten zo’n 5 miljoen euro. Over zijn inkomen is echter minder bekend. Wel weten we dat hij voor zijn rol bij Extra Time een flink salaris krijgt, net als Jan Mulder en Franky Van Der Elst. Experts zeggen namelijk dat de analisten per aflevering 750 euro bruto verdienen. Natuurlijk heeft Marc Degryse nog meer inkomsten. Het inkomen van Marc Degryse ligt daardoor op zo’n 10 duizend euro per maand.