Wat is het vermogen van Frits van Eerd?

Wat is het vermogen van Frits van Eerd? Deze rijke ondernemer is de laatste tijd veel in het nieuws gekomen en de kans is groot dat je daarom wilt weten hoeveel hij door de jaren heen verdiend heeft. Van Eerd is de eigenaar van Jumbo Groep Holding BV, wat we natuurlijk kennen van een van de grootste supermarktketens van ons land: Jumbo. Frits van Eerd is daarnaast ook om een slechte reden bekend geworden: op 13 september 2022 werd hij opgepakt in verband met een grootschalig witwasonderzoek. Wil je weten of dit invloed heeft op zijn inkomen? Wat is het vermogen van Frits van Eerd leggen we daarom hieronder uit! 

Wie is Frits van Eerd?

Frits van Eerd is een Nederlandse zakenman en ondernemer. Hij werd geboren op 17 april 1962 in Veghel, Nederland. Van Eerd is vooral bekend als CEO van Jumbo Supermarkten, een van de grootste supermarktketens van Nederland. Hij trad in 1987 in dienst bij het door zijn vader opgerichte bedrijf en werd in 1996 CEO. Onder zijn leiding is Jumbo fors gegroeid, met meer dan 680 winkels door heel Nederland en België.

Naast zijn werk bij Jumbo is van Eerd ook een succesvol autocoureur en heeft hij deelgenomen aan verschillende races, waaronder de 24 Uur van Le Mans. Van Eerd won zelfs de 6 Hours of Fuji in 2019 samen met zijn teamgenoten Nyck de Vries en Giedo van der Garde. Bovendien heeft hij veel Formule 1 auto’s verzamelt, met sommige deed hij mee aan de BOSS Series. Dit is een kampioenschap voor oudere Formule 1 auto’s. Van Eerd werd met Jumbo bovendien de eerste sponsor van Max Verstappen, terwijl hij ook Nyck de Vries, Jeffrey Herlings en Rinus van Kalmthout sponsorde. 

Frits van Eerd heeft verschillende onderscheidingen ontvangen voor zijn zakelijke prestaties, waaronder de Retail Personality of the Year-prijs in 2012 en de Entrepreneur of the Year-prijs in 2014. Daarnaast ken je hem mogelijk van het nummer Wij doen het licht wel uit, wat hij opnam met De Gebroeders Ko. Deze hit kwam in 2008 terecht in de Top 40. Van Eerd was overigens ook onderdeel van een band genaamd Factor 12, hierin speelde hij trompet.

Waar verdient Frits van Eerd zijn geld mee?

Frits van Eerd begon in 1992 te werken voor Jumbo. Hij was eerst productmanager van de broodafdeling, maar werd al snel de manager van een supermarktvestiging in Tilburg. In 1996 ging hij aan de slag als general manager van de keten naast zijn vader Karel van Eerd. Jumbo had destijds nog maar 37 winkels. Vanaf 2002 was Frits van Eerd de algemeen directeur van het bedrijf en naam de keten veel supermarkten over, waaronder Super de Boer, C1000 en Agrimarkt. Dit is dan ook hoe Frits van Eerd zijn geld heeft verdiend, al komt dit ook door het investeringsbedrijf Mississippi Ventures. Hiermee investeert de familie Van Eerd in veel bedrijven, het nam hiermee bijvoorbeeld de HEMA over in 2020.

Hoeveel is Frits van Eerd waard?

Zo rijk als zijn vader is Frits van Eerd nog niet. De ondernemer Karel van Eerd had volgens Quote namelijk een vermogen van liefst 2,9 miljard euro. Na zijn overleden is dit geld evenredig verdeeld over zijn drie kinderen: Frits van Eerd, Monique Groenewoud-van Eerd en Colette Cloosterman-van Eerd. We kunnen dus zeggen dat Van Eerd minstens ongeveer een miljard euro waard is. De kans is echter groot dat zijn vermogen nog hoger is.

Waar woont Frits van Eerd?

Frits van Eerd is geboren in Veghel, maar hier woont hij niet meer. Dit bleek namelijk tijdens de huiszoekingen door de FIOD tijdens het witwasonderzoek. Ze deden destijds ook een inval bij het huis van Frits van Eerd, wat in Heeswijk-Dinther bleek te staan. Dit dorp ligt in Noord-Brabant en maakt deel uit van de gemeente Bernheze.

Wie is de vrouw van Frits van Eerd?

De vrouw van Frits van Eerd heet Famke Heinrichs. Ze zijn in 2006 getrouwd en hebben samen drie kinderen gekregen, allemaal jongens. Heinrichs komt overigens uit de Van der Valk-familie, wat net als Van Eerd een van de rijkste families van Nederland is.

Het inkomen van Frits van Eerd

Het vermogen van Frits van Eerd is dus minstens ongeveer een miljard euro. Dit bedrag ligt waarschijnlijk nog hoger aangezien het inkomen van Frits van Eerd bij Jumbo tussen de 10 en 15 miljoen euro lag. Dit is exclusief de dividenduitkering die uit tientallen miljoenen euro’s bestaat. De hele familie Van Eerd krijgt hier jaarlijks een gedeelte van. Dit inkomen van Frits van Eerd is inmiddels weggevallen doordat hij naar aanleiding van het witwasonderzoek niet langer de algemeen directeur van de supermarktketen is. Deze rol is nu ingenomen door Ton van Veen, die ook al de interim-ceo was toen Van Eerd nog tijdelijk teruggetreden was.