Wat is het vermogen van Peter Koelewijn?

Wat is het vermogen van Peter Koelewijn? Deze zanger is vooral bekend geworden door Kom Van Dat Dak Af, wat hij schreef en uitbracht onder de naam Peter en zijn Rockets. Dit nummer werd een groot succes in zowel Nederland als België. Later werd Koelewijn ook actief als producer, terwijl hij ook nog als zanger hits uitbracht. Hij kreeg daarom in maart 2020 de oeuvreprijs van Buma genaamd de Lifetime Achievement Award. Peter Koelewijn heeft inmiddels zijn muziekuitgeverij Coolwine Music verkocht. Wat is het vermogen van Peter Koelewijn geworden door deze verkoop en zijn lange loopbaan? Dat lees je in dit artikel.

Wie is Peter Koelewijn?

Peter Koelewijn is een Nederlandse muzikant, songwriter en producer. Hij werd geboren op 29 december 1940 in Eindhoven, Nederland. Koelewijn staat bekend om zijn bijdragen aan de Nederlandse rock-‘n-roll- en popmuziekscene, en hij heeft een succesvolle carrière van meerdere decennia achter de rug. In de jaren zestig verwierf Koelewijn populariteit als frontman van de rock-‘n-rollband Peter en zijn Rockets, die hij in 1959 oprichtte. De band scoorde verschillende hits in Nederland, waaronder “Kom Van Dat Dak Af”, dat in 1960 een groot succes werd en wordt beschouwd als een klassieker van de Nederlandse rock-‘n-rollmuziek. Andere hits van Peter en zijn Rockets zijn ‘Marijke’, ‘Angeline’ en ‘KL 204 (Als Ik God Was)’.

Naast zijn werk met Peter en zijn Rockets had Koelewijn ook een succesvolle solocarrière als zanger en songwriter. Hij bleef albums en singles uitbrengen in de jaren zeventig, tachtig en daarna, waarbij hij vaak rock-‘n-roll-, pop- en folkinvloeden in zijn muziek vermengde. Naast zijn werk als performer is Koelewijn ook actief als producer en werkte hij samen met verschillende Nederlandse artiesten en bands. Hij heeft talloze onderscheidingen ontvangen voor zijn bijdragen aan de Nederlandse muziekindustrie, en zijn muziek wordt nog steeds herinnerd en genoten door fans van Nederlandse rock-‘n-roll- en popmuziek.

Waar verdient Peter Koelewijn zijn geld mee?

Als muzikant, songwriter en producer verdient Peter Koelewijn waarschijnlijk geld via verschillende inkomstenstromen die verband houden met zijn muziekcarrière. Hier zijn enkele mogelijke manieren waarop Peter Koelewijn geld zou kunnen verdienen:

  • Muziekverkoop: Koelewijn kan geld verdienen met de verkoop van zijn muziek, waaronder albums, singles en digitale downloads. Dit kunnen royalty’s zijn van de verkoop van zijn opgenomen muziek, maar ook royalty’s voor publicaties van het gebruik van zijn muziek in andere media, zoals films, tv-shows of commercials.
  • Live optredens: Als muzikant kan Koelewijn geld verdienen met live optredens, zoals concerten, festivals en andere optredens. Hij mag kaartjes voor zijn optredens in rekening brengen en kan ook inkomsten genereren door de verkoop van merchandise bij zijn shows, zoals T-shirts, cd’s of andere merchandise.
  • Songwriting-royalty’s: Als Koelewijn liedjes heeft geschreven die zijn opgenomen en uitgevoerd door andere artiesten, kan hij geld verdienen door middel van songwriting-royalty’s. Dit kan afkomstig zijn van het gebruik van zijn liedjes in opnames, uitvoeringen of ander gebruik, en kan worden verzameld via organisaties voor uitvoeringsrechten (PRO’s) of muziekuitgevers.

Hoeveel is Peter Koelewijn waard?

Peter Koelewijn heeft vooral als zanger zijn vermogen opgebouwd, al is hij dus ook actief als producer en songwriter. Hij heeft het in ieder geval goed gedaan, want experts vermoeden dat Peter Koelewijn zeker een miljonair is. Om precies te zijn, wordt geschat dat Peter Koelewijn 2,5 miljoen euro waard is. Het is goed om te onthouden dat dit een schatting is, we hebben namelijk geen officiële gegevens van het vermogen van Peter Koelewijn.

Waar woont Peter Koelewijn?

Peter Koelewijn woont inmiddels in Laren met zijn nieuwe vrouw Els. Deze woning stond te koop voor 385 duizend euro, al wist Koelewijn het huis voor 5 duizend euro minder te kopen. Het stel kocht het huis in Laren in 2020 nadat de woning nog niet eens twee weken te koop had gestaan. Het nieuwe huis van Peter Koelewijn in Laren komt uit 1830 en heeft dus prachtige oude details. We denken dan ook dat het getrouwde stel hier erg fijn woont.

Wie is de vrouw van Peter Koelewijn?

De vrouw van Peter Koelewijn heette Marieke. Ze overleed inmiddels zo’n tien jaar geleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. Vervolgens trouwde hij met Els. De huidige vrouw van Peter Koelewijn is dus Els Koelewijn. Het huwelijk vond in het geheim plaats in december 2017, vijf jaar nadat zijn vorige vrouw overleed. Er was vrijwel niemand aanwezig op de trouwerij, maar Peter Koelewijn heeft zelf aangegeven dat hij de ware liefde teruggevonden heeft bij zijn nieuwe vrouw Els.

Het inkomen van Peter Koelewijn

Peter Koelewijn mag tegenwoordig dan wel ouder dan 80 jaar zijn, gestopt is hij zeker niet. Hij blijft graag bezig en is daardoor nog regelmatig op het podium te vinden. Dit zorgt ervoor dat Peter Koelewijn nog steeds een inkomen verdient. We weten echter niet hoe hoog het huidige salaris van de zanger is.