Wat is het vermogen van Vladimir Poetin?

Wat is het vermogen van Vladimir Poetin? Iedereen weet wie deze man is en veel mensen zijn het erover eens dat ze hem niet bepaald een lieverdje vinden. Poetin is natuurlijk de huidige president van Rusland en komt vandaag de dag vrijwel elke dag in het nieuws door de oorlog van Rusland tegen Oekraïne. Het leger van Poetin viel het land in februari 2022 binnen en nog altijd is de oorlog gaande. Wat is het vermogen van Vladimir Poetin? We leggen het in dit artikel uit.

Wie is Vladimir Poetin?

Vladimir Poetin is een Russische politicus die sinds 7 mei 2012 president van Rusland is. Eerder was hij president van 1999 tot 2008 en premier van 1999 tot 2000 en opnieuw van 2000 tot 2008. Poetin heeft was jarenlang een prominente figuur in de Russische politiek en staat bekend om zijn assertieve leiderschapsstijl. Poetin werd geboren op 7 oktober 1952 in Leningrad (nu Sint-Petersburg), Sovjet-Unie (het huidige Rusland). Hij diende bij de veiligheidsdienst van de Sovjet-Unie, de KGB, en ging later de politiek in. Hij werd in 1999 door president Boris Jeltsin tot premier benoemd en volgde Jeltsin op als president toen hij in december 1999 aftrad. soevereiniteit en inspanningen om de positie van Rusland op het wereldtoneel te versterken.

Tijdens zijn presidentschap heeft Poetin verschillende binnenlandse en buitenlandse beleidsmaatregelen doorgevoerd, waaronder economische hervormingen, sociaal beleid en initiatieven op het gebied van buitenlandse betrekkingen. Zijn leiderschap was controversieel, met critici die beweerden dat de burgerlijke vrijheden, de persvrijheid en de politieke oppositie werden beperkt, evenals beschuldigingen van mensenrechtenschendingen en geopolitieke spanningen met andere landen. Hij is echter ook populair geweest bij sommige delen van de Russische bevolking, vooral vanwege zijn inspanningen om de soevereiniteit van Rusland te doen gelden en zijn belangen in internationale aangelegenheden te behartigen.

Waar verdient Vladimir Poetin zijn geld mee?

Als president van Rusland verdient Vladimir Poetin een salaris van de Russische regering. De bijzonderheden van zijn persoonlijk inkomen en vermogen worden echter niet openbaar gemaakt en er is beperkte transparantie met betrekking tot zijn persoonlijke financiële zaken. Het salaris van de president van Rusland is wettelijk bepaald en wordt regelmatig herzien en aangepast door de Russische regering.

Naast zijn presidentiële salaris heeft Poetin naar verluidt een aantal activa, investeringen en bezittingen, hoewel de volledige omvang en waarde van zijn persoonlijke rijkdom niet openbaar wordt gemaakt. Sommige bronnen schatten zijn vermogen in de miljarden dollars, grotendeels gebaseerd op vermeende eigendom van of zeggenschap over activa zoals onroerend goed, investeringen in bedrijven en andere deelnemingen.

Hoeveel is Vladimir Poetin waard?

Het is belangrijk op te merken dat informatie over de persoonlijke financiën van politieke figuren, waaronder Vladimir Poetin, complex kan zijn en onderhevig aan speculatie, aangezien dergelijke details niet altijd volledig openbaar worden gemaakt of openbaar beschikbaar zijn. Het exacte vermogen van Vladimir Poetin weten we daardoor niet. Toch hebben experts wel een gokje gewaagd in het verleden. Zij denken dat Vladimir Poetin momenteel circa 200 miljard euro waard is, waarmee hij mogelijk de rijkste man ter wereld is. Of dit daadwerkelijk het geval is, weet waarschijnlijk alleen de Russische president zelf.

Waar woont Vladimir Poetin?

Zoals je waarschijnlijk al dacht, heeft Vladimir Poetin meerdere huizen in bezit. We weten daardoor niet precies waar Vladimir Poetin woont. Het zou kunnen dat dit Novo-Ogaryovo is, wat in Moskou ligt. Dit is namelijk een van de bevestigde eigendommen van Poetin. Daarnaast weten we ook dat hij de eigenaar is van Bocharov Ruchey in Sotsji, wat waarschijnlijk een zomerverblijf van de Russische president is. Hij bezit bovendien nog een woning in de regio Novgorod, dit huis staat bekend als Valdai. Vladimir Poetin woont daarnaast mogelijk in Putin’s Palace, een paleis met een waarde van meer dan 1 miljard.

Wie is de vrouw van Vladimir Poetin?

Vladimir Poetin trouwde op 28 juli 1983 met Lyudmila Shkrebneva. Ze kregen samen twee dochters: Mariya Putina en Yekaterina Putina. Ze scheidden in 2014. Tussendoor had Poetin nog een dochter genaamd Elizaveta gekregen met Svetlana Krivonogikh. Elizaveta wordt overigens ook Luiza Rozova genoemd. De huidige vrouw van Vladimir Poetin is waarschijnlijk Alina Kabaeva. Ze won goud op de Olympische Spelen als ritmische turnster en kreeg met Poetin waarschijnlijk drie kinderen. Dit is nooit officieel bekend gemaakt door Vladimir Poetin en zijn vooralsnog alleen geruchten.

Het inkomen van Vladimir Poetin

Het echte inkomen van Vladimir Poetin weten we helaas niet. Dit komt doordat er zoveel onbekend is over de bankrekening van de Russische president. Wel heeft het Kremlin bekend gemaakt wat Poetin jaarlijks zou verdienen. Het inkomen van Vladimir Poetin is in dit geval jaarlijks circa 140 duizend euro. Toch is dit naar alle waarschijnlijkheid helemaal niet waar. Het daadwerkelijke salaris van Vladimir Poetin ligt zeer waarschijnlijk veel hoger, maar we weten het echte inkomen dus niet precies helaas.