Wat is het vermogen van PSY?

Wat is het vermogen van PSY? Deze naam komt je waarschijnlijk bekend voor door GANGNAM STYLE, het nummer dat de hele wereld zo’n tien jaar geleden overnam. Op het moment heeft dit liedje op YouTube meer dan 4,7 miljard views. Dit zegt waarschijnlijk al voldoende over de populariteit van PSY op dat moment. De Koreaanse zanger, die officieel Park Jae-Sang heet, is tegenwoordig nog altijd actief, maar zo’n grote hit als GANGNAM STYLE haalde hij niet weer. Wat is het vermogen van PSY geworden door dit wereldberoemde nummer? Je leest het in dit artikel!

Wie is PSY?

PSY, wiens echte naam Park Jae-sang is, is een Zuid-Koreaanse rapper, zanger, songwriter en producer. Hij verwierf wereldwijde bekendheid met zijn hitsingle “Gangnam Style” in 2012, die een virale sensatie werd en een ongekend succes behaalde op YouTube en andere platforms. PSY werd geboren op 31 december 1977 in Seoul, Zuid-Korea. Hij begon zijn muziekcarrière eind jaren negentig in Zuid-Korea en werd populair met zijn humoristische en energieke optredens. Het was echter zijn release van “Gangnam Style” in 2012 die hem internationale bekendheid en erkenning bezorgde.

“Gangnam Style” is een K-pop-nummer (Koreaanse pop) met een vrolijk tempo, pakkende melodie en kenmerkende dansbewegingen. De videoclip voor “Gangnam Style” werd de eerste YouTube-video die 1 miljard keer werd bekeken, en het nummer stond bovenaan de hitlijsten in tal van landen over de hele wereld. Het succes van PSY met “Gangnam Style” hielp K-pop wereldwijd populair te maken en opende deuren voor Koreaanse artiesten in de internationale muziekindustrie.

Sinds het succes van “Gangnam Style” heeft PSY andere singles, albums en muziekvideo’s uitgebracht, zowel in Zuid-Korea als internationaal. Hij is ook blijven optreden en touren, en heeft prijzen ontvangen voor zijn bijdragen aan muziek en entertainment. PSY staat bekend om zijn energieke en humoristische optredens, pakkende muziek en kenmerkende stijl. Zijn succes met “Gangnam Style” heeft hem tot een van de meest herkenbare Zuid-Koreaanse artiesten in de wereldwijde muziekindustrie gemaakt.

Waar verdient PSY zijn geld mee?

PSY verdient geld via verschillende bronnen die verband houden met zijn muziekcarrière en andere zakelijke ondernemingen. Hier zijn enkele van de belangrijkste manieren waarop hij inkomsten genereert:

  • Muziekverkoop en royalty’s: PSY verdient geld door de verkoop van zijn muziek, waaronder albums, singles en digitale downloads. Hij kan ook royalty’s ontvangen van streamingplatforms, radio-uitzendingen en ander gebruik van zijn muziek.
  • Concerten en live optredens: als populaire muzikant verdient PSY geld met concerten, live optredens en tournees. Hij treedt op bij concerten en evenementen over de hele wereld, en kaartverkoop, sponsoring en verkoop van merchandise zijn veelvoorkomende inkomstenstromen die verband houden met zijn live optredens.
  • Televisieoptredens en andere media-gerelateerde inkomsten: PSY is verschenen in tv-shows, films en andere media-gerelateerde activiteiten, die hem kunnen voorzien van inkomsten als tv-persoonlijkheid, acteur of andere vormen van media-gerelateerde inkomsten.
  • Aanbevelingen en merkpartnerschappen: PSY heeft met verschillende merken samengewerkt voor aantekeningen, sponsoring en merkpartnerschappen, die hem extra inkomsten kunnen opleveren. Dit kan het promoten van producten zijn, verschijnen in advertenties of optreden als merkambassadeur.

Hoeveel is PSY waard?

Het officiële inkomen van PSY is nooit bekend gemaakt. Wel weten we dat de Koreaanse zanger en rapper zonder enige moeite een miljonair is geworden, wat vooral komt door zijn grootste hit GANGNAM STYLE. Tegenwoordig heeft hij minder bekende nummers, maar toch heeft PSY al een flink eigen vermogen opgebouwd. Experts schatten in dat PSY momenteel circa 65 miljoen euro waard is. Dit is wel lager geworden doordat hij in 2022 een groot bedrag doneerde aan de Hope Bridge Korea Disaster Relief Association om de slachtoffers van de verschrikkelijke overstromingen in Zuid-Korea te helpen.

Waar woont PSY?

PSY is geboren en getogen in Seoul, om precies te zijn in het Gangnam-district van de hoofdstad van Zuid-Korea. Na zijn succes met GANGNAM STYLE verhuisde de zanger echter naar Westwood, Los Angeles, Californië in de Verenigde Staten. Hier wilde hij zijn carrière voorzetten met behulp van de muziekmanager Scooter Braun. Dit liep niet heel goed af, aangezien zijn loopbaan wat bleef haken. Ook had PSY last van een drankprobleem. In 2022 verhuisde hij daarom terug naar Gangnam. PSY woont dus nu in Seoul, Zuid-Korea.

Wie is de vrouw van PSY?

De vrouw van PSY heet Yoo Hye-yeon. Het stel trouwde in 2006, al waren ze daarvoor al meer dan 3 jaar samen. Ze leerden elkaar kennen door een wederzijdse kennis. Yoo Hye-yeon is een cello-majoor aan de Yonsei University en kreeg als vrouw van PSY twee dochters, namelijk een tweeling.

Het inkomen van PSY

PSY verdiende in 2012 door het succes van GANGNAM STYLE een inkomen van maar liefst circa 28 miljoen euro. Zijn daadwerkelijke verdiensten lagen dat jaar nog hoger, maar zijn salaris viel lager uit doordat zijn uitgeverij YG Entertainment ook een deel ontving. Het salaris van PSY ligt inmiddels wat lager, wat vooral komt doordat hij minder succes heeft beleefd als zanger. Alsnog schatten experts in dat PSY jaarlijks een inkomen van minstens 5 miljoen euro verdient.