Wat is het vermogen van Rafael van der Vaart?

Wat is het vermogen van Rafael van der Vaart? Je kent deze beroemde Nederlander natuurlijk als voetballer, maar ook als ex-man van Sylvie Meis. Door de jaren heen heeft Van der Vaart flink wat centjes bij elkaar verzameld, waarover we je in dit artikel meer vertellen. Wat is het vermogen van Rafael van der Vaart lees je dus hieronder!

Wie is Rafael van der Vaart?

Rafael van der Vaart is een gepensioneerde Nederlandse profvoetballer. Hij werd geboren op 11 februari 1983 in Heemskerk, Nederland. Van der Vaart begon zijn professionele voetbalcarrière bij Ajax Amsterdam in 2000 en vestigde zich al snel als een rijzende ster in het Nederlandse voetbal. Hij won met Ajax twee Eredivisie-titels en werd in 2001 uitgeroepen tot Nederlands Voetbaltalent van het Jaar. In 2005 tekende Van der Vaart bij de Duitse club Hamburg SV, waar hij een van de belangrijkste spelers van het team werd en de aanvoerder van het team werd genoemd. Hij vertegenwoordigde ook het Nederlands elftal, verdiende meer dan 100 interlands en speelde op het WK van 2010 en het EK van 2012.

Gedurende zijn carrière speelde Van der Vaart ook voor Real Madrid, Tottenham Hotspur en verschillende andere clubs in Nederland, Duitsland, Spanje en Denemarken. Hij stopte in 2018 met het profvoetbal, na een korte periode bij de Deense club Esbjerg fB. Van der Vaart wordt algemeen beschouwd als een van de meest getalenteerde Nederlandse voetballers van zijn generatie, bekend om zijn technische vaardigheden, visie en slagvaardigheid. Hij stond ook bekend om zijn veelzijdigheid en speelde vooral als aanvallende middenvelder.

Waar verdient Rafael van der Vaart zijn geld mee?

Waar Rafael van der Vaart vooral bekend is geworden als voetballer, is hij dus nu gestopt. Nadat hij op 4 november 2018 zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing, koos hij er niet voor om uit de publiciteit te stappen. Integendeel zelfs. Van der Vaart zie je nu namelijk vaak op tv als voetbalanalist. Tijdens het EK voetbal in 2016 was hij al actief als analist bij de NOS, maar inmiddels is hij ook na zijn voetbalcarrière steeds weer te zien in NOS Studio Voetbal. Bovendien verdient hij dus door wedstrijden te analyseren voor de NOS. Daarnaast is hij ook een tijdje (assistent-)trainer geweest bij zijn oude club Esbjerg, maar hiermee stopte hij eerder in 2023. Hij maakte toen bij NOS Studio Voetbal bekend dat hij geen toekomst voor zichzelf als voetbalcoach zag.

Hoeveel is Rafael van der Vaart waard?

Als je succesvol bent als voetballer hoef je zeker niet te klagen over je vermogen. Rafael van der Vaart is dan ook veel geld waard. Kort nadat hij was gestopt als professionele speler schatte Quote namelijk dat de topspeler een vermogen had van maar liefst 18 miljoen euro. De kans is groot dat Van der Vaart nu nog meer geld waard is door zijn salaris als voetbalanalist, terwijl hij dus ook nog een tijdje geld heeft verdiend als assistent-trainer bij Esbjerg.

Waar woont Rafael van der Vaart?

Van der Vaart heeft een tijd in Denemarken gewoond. Hier speelde hij eerst voor Esbjerg, terwijl hij vervolgens ook nog bij deze club assistent-trainer is geweest. Bovendien speelde zijn vriendin Estavana Polman bij een Deense club als handbalster. Inmiddels is ze overgestapt naar Rapid Boekarest. Dit betekent dan ook dat Van der Vaart naar Roemenië gaat verhuizen. Inmiddels is hij nog niet inwoner van dit Europese land, maar dit gaat volgens de oud-voetballer in juni of juli veranderen. Hij blijft nu nog in Denemarken aangezien zijn zoontje Damián hier in de jeugd van Esbjerg speelt. Over een tijdje wordt Boekarest dus de woonplaats van Rafael van der Vaart.

Wie is de vriendin van Rafael van der Vaart?

Rafael van der Vaart heeft door de jaren heen meerdere relaties gehad. Zijn bekendste is natuurlijk zijn huwelijk met presentatrice en model Sylvie Meis. Het stel trouwde in 2005 en kreeg een jaar later een zoon, Damián. In 2013 scheidden de twee BN’ers. Rafael van der Vaart kreeg toen al snel een relatie met Sabia Engizek, de ex-vrouw van mede-voetballer Khalid Boulahrouz. Na twee jaar was het ook voorbij met dit relatie. Vervolgens kreeg Rafael van der Vaart een relatie met de handbalster Estavana Polman. Het stel is (nog) niet in het huwelijksbootje gestapt, maar kreeg in 2017 wel een dochter samen.

Het inkomen van Rafael van der Vaart

Het is niet bekend wat het inkomen van Rafael van der Vaart is. Wel weten we dat hij nog het een en ander verdient, ook al is hij nu gestopt als voetballer en trainer. Dit komt immers doordat hij elke week aan tafel zit bij NOS Studio Voetbal, wat een praatprogramma over voetbal is dat elke zondagavond wordt uitgezonden. Je ziet hem bovendien bij elke wedstrijd op televisie als het Nederlands Elftal speelt.